Basın: "Mercedes'in B Planı Sergio Perez'di"

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport haberinde Michael Schumacher’in, 2013 Mercedes koltuğu için adayları arasında Hamilton ve Perez’in ardından 3. sırada yer aldığı yazıldı.

En sonunda Mercedes, Hamilton ile anlaştı ve McLaren, Perez ile el sıkıştı; Schumacher ise şimdilik koltuksuz kaldı.

Hamilton ile anlaşmanın duyurulmasından önce F1 yazarlarından Michael Schmidt: “Gümüş Oklar’ın patronları, Meksikalı (Perez) için alıcılarını genişletti.”

Bununla birlikte habere göre Schumacher’in 2013 için tek taraflı bir opsiyonu bulunuyordu ve yaz döneminde karar verseydi, gelecek sene de Mercedes adına yarışacaktı.

Schmidt: “Anlaşmayı uzatmak için en iyi dönem gelmişken neden Ekim ayına kadar poker oynadı?”

“Monte Carlo’daki sıralamalardan sonra anlaşmayı imzalasaydı, Hamilton hiçbir zaman gündeme gelmeyecekti.”

Mercedes’ten bir kaynak: “Michael’in Ekim ayına kadar beklemesi, Mercedes’i alternatifler düşünmeye sevk etti.”

Bu pilot konusunda etkili olan diğer bir mesele ise Mercedes’in Stuttgart’taki patronlarının, yeni Concorde Anlaşması’nı imzalamaya ikna için çalışmalardı.

Ross Brawn, Norbert Haug ve Niki Lauda, 43 yaşındaki bir tecrübeli pilot yerine yıldız Hamilton ile patronlarını ikna etmenin daha kolay olacağını düşünmüşler.

 


Yorumlar

  1. sen benimsin avatarı

    perez mclarena geçmekle en iyi işini yaptı. mercedesten bi cacık olmaz söyliyim.

  2. Artık kesin şu yalanları ya. Anlaşma sezon başında imzalandı. Schumacher o kadar sorun yaşarken Rosberg'in başına bir şey gelmemesi her yarışı tamamlaması sizce hayra alamet mi? Schumacher'i küstürüp bakın o karar veremedi dedirtiyorsunuz işte.

  3. 2010 dan beri Ferrari ye saydıranlar şimdi Ferrari den medet umuyor.Neyse bunu gördüm ya bu bana yeter.E gelsin madem ..

  4. Mercedes'ten bir kaynak: "Michael'in Ekim ayına kadar beklemesi, Mercedes'i alternatifler düşünmeye sevk etti."

    Alternatifler arasında Hamilton da olunca bu şansı değerlendirmek istediler tabi. Alonso, Hamilton, Vettel ve Raikkonen gibi üst düzey pilotlar her zaman açıkta olmazlar.

  5. Schuminin sürekli Ekim ayını işaret etmesinin mantıklı bir nedeni olmalı ve sanırım bunu ya yakında öğreneceğiz yada hiç öğrenemeyeceğiz.
    Eğer bundan sonra yarışmayı düşünmüyor olsaydı ekimi beklemeden sözleşmem zaten bitiyor emekli olacağım derdi, bunu demediğine göre emekliliğe niyetli değil.
    Ekim ayını beklemesinin nedeni mgp de yarışmak istememesi ve pilot pazarına göz atmak istemesi olabilir.
    Çünkü tüm yazılanlardan anladığım kadarıyla Schumi ben devam etmek istiyorum deseydi MGP dünden razıydı onunla sözleşme yapmaya.
    Acaba hiç dedikodusu olmasada bir süpriz ferrari anlaşması gelirmi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir