Pilot Pazarı Yön Değiştirdi

yazar:

kategori:

Alman pilot, Williams ile 2010’da F1’de yarışmaya başlamış ve Brezilya’da şaşırtıcı bir sıralama birinciliği elde etmişti. Ama daha sonra koltuğunu Pastor Maldonado’ya kaybetmiş, Force India’da 2011’de yedek pilotluğa başlamıştı. 

Bu sene Force India yarış koltuğuna oturan 25 yaşındaki pilotun adı şu anda hem Ferrari hem de Sauber ile geçiyor.

Hatta Hulkenberg’in Ferrari ile anlaşma imzaladığı bile öne sürülüyor.

Menajer Timo Gans: “Nico’nun Force India’da kalması yönünde oldukça iyi bir şans var.”

“Henüz kesin değil. Bir şeyler açıklayacak konuma henüz gelmedik.”

Gans ayrıca karar için son tarih gibi bir şeyin olmadığını da belirtti.

Hulkenberg’in Sauber’e geçmesi, Sergio Perez’in koltuğuna oturmayı hayal eden Jaime Alguersuari’yi üzebilir.

Aslında 2013’te %100 gride döneceğini söyleyen İspanyol pilot, artık eskisi kadar net ifadeler kullanmıyor.

Alguersuari: “Temaslar oldu ve Formula 1’de parlak bi gelecek bulunuyor.”

“Açıkçası masada imzalanmış bir şey yok; son transferlerin ardından neler olacağını bekleyip göreceğiz”

Bununla birlikte Italiaracing, Alguersuari ile Force India’nın temasa geçtiğini öne sürdü.

Blick gazetesi ise Sebastien Buemi’nin Force India için adaylar arasında yer aldığını iddia etti.


Yorumlar

“Pilot Pazarı Yön Değiştirdi” için 19 yanıt

  1. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    isskorpitt nickini ilk defa senden duyuyorum ama iskorpitin ne anlama geldıgını öğrenırsen farklı anlama geldgını gorursun ben ahmet. valla sen neci olarak görursen gör beni ferrari fanıyım ama yeri geldiğinde eleştirmesini de bilirim. Bu spora ve ferrariye 2000 yılından beri gönül vermiş biriyim ne ferrariyi ne kadar sevdiğimi de kimseye ıspat etme ihtiyacı duymadım bugune kadar.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Senin "isskorpitt" nickini kullandığını farkettim bu yüzden söylüyorum.İsmini söylersen isminle hitap ederim.Ferrari ile alakanın olmadığını düşündüğüm için sana isminle yazmak isterim.Bu arada ben Tahir.

  3. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    iskorpit ne demektir?

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kardeş benim uslübumda yanlış olan nedir?.Hakaret falan var mı?Ama sen önce kendine bakmalısın.Senin kullandığın "yoruma atlamak" üslubu bence dikkat edilmesi gereken üslubtur.

    F1 de küçük takımlardaki pilotlar bazen yarış içinde sivrilip göze battıklarında hemen isimleri büyük takımlarla anılırlar.Perezin yaptıklarını Alguersuari yapsa şimdi onun adı Ferrari ile geçecekti.Öyle bir iki yarışta sivrilmeyle büyük takımda olunsaydı Kobayaşi ve sutil Ferrari ve Mclarende olurdu.
    Bu medyanın işleri işte..Perezle ilgili konuşan Ferrari değildi.Bizler konuştuk.Bizler yakıştırdık.Yok akademi üyesiymiş yok Tanrı gibi sürmüş derken herkes Ferrariye yakıştırdı.Ferrari de henüz tecrübesiz deyince , Perezi Ferrariye yakıştıranlar ortada kaldılar.Şimdi de Şumiyi Ferrariye transfer etmeye çalışıyorsunuz.Sizler 2010 yılından beri Ferrariye saydırdınız şimdi ise medet umuyorsunuz.

  5. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Öncelikle üslubuna dikkat et iskorpit olan ben değilim. Malum yoruma siz atladınız. Hala anlamıyorsunuz daha açık konuşayım. Massanın yerine gelebilecek en büyük aday kimdi 1 hafta öncesine kadar? Perezdi dimi? Peki sonra ne dendi perez tecrübesiz hazır degıl felan filan buna da ok. Perezin Mc larene gitmesine göz yumuyorsan yapılacak 2 şey var 1. si massa ile devam etmek ki bunu yaparsa dedgım gbı tmm sözlerının arkalarında durdular derız. 2. si de massanın yerıne perezden cok daha iyi bir pilot gelmelı(Perezi tecrubesız hazır degıl dıye elının tersıyle itmiştin) Şu an schmı mesela her ne kadar zor olsada gelmesı geldgı takdırde kımse neden geldi demez. yok schumı olmıcaksa hulkenberg mı dı resta mı gelmelı? Perezden cok mu ıyı pilot bu ıkılı? bunu anlamıs degılım işte.

    Not:Perez illa ferraride yarısmalı demıyorum ama sankı boyle soylemısım gbı sen baskanmısın nerden bılıyosun dıyosun

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İskorpit arkadaşım sen arkadaşa sordun hulkenbergin nesi var dedin ben de yağmurda polesi var dedim.Ben hulkenbergi övmedim.Bu tür pilotlar birkaç yarışta perez gibi parladı diye Ferraride yarışmak zorunda mı?.Perez bir kere galibiyete lastik sayesinde yaklaştı diye iyi pilot mu oluyor.Perez galibiyete yaklaştıysa hulkenberg de yağmurda pole aldı.

    Hatırlar mısın birkaç yıl önce sutil fırtınası esiyordu.Şöyle uçar böyle kaçar diye milletin ağzında sakız olmuştu.Geleceği parlak kesin Ferrari veya Mclarende diye konuşuluyordu.2010 korede kasap lakabını aldı sonra bazı olaylar ve bir daha da sutil diyen olmadı.Perezi direstayı maldonadoyu hulkenbergi birkaç yarışta parladı diye abartmaya gerek yok.Ferrari kolay takım değildir.Bu baskıyı kaldırmak kolay değildir.Başkan perezi yetersiz gördüyse bence haklıdır.

    Gelelim Şumi meselesine.Bu konuya neden açtın bilmem ama şu bir gerçek ki artık Şumi emekli olmalı.Boş yere Ferrari hayalleri kurup kendimizi kandırmayalım.

  7. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Kendın dedın 1 sn uzerınde aldı dıye. Polu aldı yagmurda peki yarısta ne yaptı? Maldonado bile polden aldı ispanyada.Dogru baskan ne derse dogrudur. zaten mc laren de 2. pilot olarak aldı perezi. Seneye görürsünüz perezi. Baskanın her dedıgı dogru olacagını nerden bılıyosun. Baskanın schumacher için söyledıklerını dogru kabul edelım ozaman 2 sn hızlı aracla herkes sampıyon olur vs konusmaları. Valla bu benım gorusum katılmıyorsanız en azından saygı duyun. Massa gidecekse bu takımdan yerıne bır tek schumacherı almaları lazım. yok massa takımda kalacaksa zaten haklıdırlar yaptıklarında saygı duyuyorum dedım.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2010 brezilya yağmurlu havada pole nin adı hulkenberg.Üstelik 1 saniyenin üzerinde bir farkla.

    İskorpit kardeş neyin peşindesin anlamadım.Bir iki yarışta parladı diye üstünlük olsaydı kobayaşi şimdi Ferrari ya da Mclarende yarışıyor olurdu.Başkan perezin henüz yetersiz olduğunu söylemekle herhalde senden daha iyi biliyor ki böyle ciddi bir konuşma yapmıştır.Sen başkan ol ve perezi al o zaman.Bu pilotların hiçbiri Massadan daha iyi değildir.Perezi de yakında göreceğiz.Zaten singapurda gördük.

  9. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    hangi başarıda aracın payı yok? elbette basarı pilot + arac tan gelır. sankı dı resta hulkenberg kötu arac suruyo force ındıa sauber dengınde belkı daha da ıyı

  10. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    di resta ve hulkenbergın basarısını soyle peki sen ama aracın bı payı olmayacak buyur senı dınlıyorum

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''2. si zaten perezin bu sezonki sonucları ortada malezyada kardes takımda olmasından oturu ızın vermedıler alonsoyu gecmesıne o yarısı en az alonso kadar haketmıstır monzadakı sonuc ortada. basarı olarak bu ıkı ısımden basarılı.''

    Bu başarılarda aracın payını hiçe sayman senin nasıl bir hayalperest olduğunu yeterince açıklıyor zaten.

  12. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Force İndia'ya geçicek büyük olasılıkla gelecek sezon

  13. forza ferrari di resta formula 3 te sebastian vetteli öyle yada böyle geçmiş onun önünde şampiyon olmuş 2010 da da DTM de şamp olmuş sen bu adama perezden daha yeteneksiz diyemezsin

    maldonado hulkenberg kobayaşhi rosberg de çok yetenekli

    siz sanıyonuz bu gurup alonsodan vettelden lewisten tur başına 0.5 saniye yer bence arada sadece 0. 1 saniye var belki de daha da az

    özellikle önümüzdeki sene hamilton la rosbergin mücadelesini dikkatle izleyin derim

  14. Muammer UYAR avatarı

    Massa nin yerine Kovalainen ?

  15. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    perezden daha kaliteli bir pilot olsaydı hulkenberg veya di resta gunlerce massanın yerıne gecebılecek ismin perez olabılecegını tartısmazdık. 2. si zaten perezin bu sezonki sonucları ortada malezyada kardes takımda olmasından oturu ızın vermedıler alonsoyu gecmesıne o yarısı en az alonso kadar haketmıstır monzadakı sonuc ortada. basarı olarak bu ıkı ısımden basarılı. Aslında hulkenbergle kıyaslamak bıle yanlıs perezi. kalıtelı olsa 1 sene bos takılmazdı. algersuarı dengınde bır pılot. di resta ıyı pılot ilerde mutlaka buyuk takımda yarısacaktır. ama sorun o degıl ferrari perezi elının tersıyle itti cesıtlı bahanelerle. Buna saygı duyuyorum ama massanın yerıne dı resta veya hulkenberg gbı perezden bana gore pek artıları olmayan pilot getıreceksen yazıklar olsun dıyorum

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''perezden bile yeteneksiz ve tecrübesiz pilotlar alınırsa yazıklar olsun derim''

    Perez'den yeteneksiz ve tecrübesiz olduklarını neye dayanarak söylüyorsun anlamadım?

  17. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Eger hulkenberg ya da di restayı alacaklarsa yuh olsun diyorum bu ferrariye. Pereze henüz pişmemiş ferraride yarışacak kişi biraz daha tecrübeli olmalı dediler şimdi bu saatten sonra kalkıp perezden bile yeteneksiz ve tecrübesiz pilotlar alınırsa yazıklar olsun derim. Ferrari bu yaptığı açıklamaların arkasında durursa ortada sadece 2 ihtimal var massa veya schumacher. Schumacherin gelme ihtimali zor görünüyor. Schumacher gelmeyecekse massa kalmalı bu takımda. Yok massadan kurtulmayı dusunuyordun ozaman perezi kaptırmayacaktın

  18. massa,kobayashi-senna-petrov koltukarını kaybetme ve bir daha f1 de koltuk bulamama ihtimalleri var.massa ferraride kalamazsa işi zor sponsor bulması gerekir başka türlü f1 de kalması zor bana göre

  19. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    ipler schuminin ellerinde herkes birbirini kolluyor :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir