Whitmarsh: "Perez, McLaren'da 2 Numara Olmayacak"

yazar:

kategori:

 

Perez, Hamilton’ın ayrılığının ardından 2013 senesinde Jenson Button’ın takım arkadaşı olacak.

Whitmarsh: “Sergio’nun gelecek sene (sezon açılışı) Avustralya’da galibiyet mücadelesi vereceğine inanıyorum. Bunu yapacak yeteneği var”

“Takımdaki 1 numara statüsü için… Takımımızda biz o şekilde çalışmıyoruz. Gelecek sene Avustralya’da Sergi ve Jenson ile galibiyet mücadelesinde olacağız.”

Whitmarsh, Perez’in başarıya aç olduğunu, bu sezon bunun görüldüğünü belirtti.

Whitmarsh: “Herhangi bir endişe yok; bu sene Fernando Alonso gibi kişileri geçti. İyi bir yarış hüneri var. Onunla konuştuğunuzda, çok genç ama heyecanlı olduğunu görüyorsunuz. Şüphe yok ki onu kısa bir sürede bir dünya şampiyonu haline getirebiliriz.”

Button, Hamilton ile mücadele etmeyi özleyecek ama Perez ile olanı da dört gözle bekliyor.

Whitmarsh: “(Button’ın) bazı pilotların menajerlikleriyle ilişkili olduğunu göz önüne alarak Button, McLaren’ın Perez’in seçmekle doğru karar verdiğine inanıyor.”

Perez aslında daha önceden Ferrari’de Felipe Massa’nın koltuğu için ciddi adaydı ama Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Meksikalı pilotun tecrübesinin yeterli olmadığını söylemişti.

Whitmarsh: “Ben (Perez’in) hazır olduğuna inanıyorum. Aksi halde bunu yapmazdık”

“2006’da bu ofiste otururken, genç Lewis Hamilton’ı F1’e sokma konusunda çok fazla eleştiri alıyordum. İnsanlar, onun hazır olma şansının bulunmadığını söylüyordu”

“Sergio genç ve gelişmemiş. Ama pilotları yoğurabileceğiniz kanıtlandı ve bu bizim için bir meydan okuma olacak.”

 


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "Sergio genç ve gelişmemiş. Ama pilotları yoğurabileceğiniz kanıtlandı ve bu bizim için bir meydan okuma olacak."

    Hamilton'a, gönderme yapmışlar sanki bizimde yeni bir meydan okumaya ihtiyacımız var diye.

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Madem tüm numara orta hamurun sertten çok hızlı olması alonso niye yarışın başında bu avantajı kullanıp devasa bir fark açamadı Perez e karşı.''

    Alonso'nun Perez'e yeterli farkı açamamasının 1.sebebi trafikte kalması 2.'si ise Perez'e oranla daha çabuk lastik aşındırmasıdır. Hamilton pitstop yapıp 1.29.5'lu turlar atarken, Perez hala 1.30'la dönmeyi başarıyordu. Buda senin sorunu fazlasıyla cevaplar. Lastik terbiyecisi olan Perez değil, Sauber'dir. Button'da söyledi bunu. Lastikleri çok iyi koruyorlar. Ha dersen aynı takımda yarışan Kobayashi neden bunları yapamıyo diye? Kobayashi ve Perez'in seçtiği stratejiler farklı. Kobayashi, Perez'e oranla ilk 10'a daha çok kalma ihtimali olan bir pilot ve takım farklı stratejileri uygun görüyor. Ha bu söylediklerim senin fikrini hala değiştirmediyse söyleyecek pek fazla bir şey yok.

  3. O yarışta Perez gerçekten çok iyiydi.Geçiş anında Perez orta ,alonso sert hamurdaydı ve siz sadece buna bağlıyorsunuz olayı.Madem tüm numara orta hamurun sertten çok hızlı olması alonso niye yarışın başında bu avantajı kullanıp devasa bir fark açamadı Perez e karşı.

    Yarıştan sonra hatırlıyorum burada hemen hemen herkes Perez in ne kadar büyük bir iş başardığını konuşuyordu alonso ve ferrari taraftarları dahil.Daha sonra alonso ve monti nin bir iki açıklamasıyla bazı kişilerin o yarışla ilgili görüşleri de değişti.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O 46 ıncı turda Ferrarinin lastikleri bitmişti artık, perezden çok daha evvel pit yapmışlardı çünkü. Sauber in lastikleri nasıl kullandığı bilinen bir gerçek, bunu sizde biliyorsunuz.

    Ayrıca Alo ve diğerlerinin yumuşaklan başladığı yarışa perez arkalardan sertlerlen başlamıştı. Dolayısı ile son turlarda Alonso'nun uzunca süre kullandığı (33 tur) sert lastikleri biterken, perez in sauberinde avantajıyla yumuşak lastikler ile o hızla gelmesi kadar doğal bişey olmaz değilmi. Adam 2 saniye fark kapatıp geliyordu her tur. İyi, lastikler sağlamdı, sauber monzada ferrariden 2 saniye hızlıydı, yok yok perez hızlıydı. :))

    Neyse tartışmaya gerek yok.

  5. Perez bir kumar ve ben bu bahse para yatırmazdım.

    umarım martin de kaybedenler klubüne kayıt yaptırmaz

    oklar jensonu gösteriyor

  6. Biten lastiklere karşı sıfır lastiklerlen bir zahmet geçsin artık.

    Perez'in pit-stop u 29. tur. alonso yu geçişi 46. tur.Yani sıfır lastiklerle atak yapmadı.Medium lastiklerle atak yaptı sadece.

    Perez'in İtalya başarısını niye gölgelemeye çalışıyorsunuz onu anlamıyorum.Aynı şeyi alonso yapsa yıllarca anlatırdınız.Perez alonso ile aynı sayıda pit stop ile, hemen hemen aynı miktar lastik kullanım tur sayıları ile daha geriden başladığı yarışı daha önde tamamlamıştır.

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bak bak Alonsoyu geçmiş :), Biten lastiklere karşı sıfır lastiklerlen bir zahmet geçsin artık. Perezi bu sene öne çıkaran sauber in pit stratejileri oldu daha çok. Yoksa perez çokta kusursuz sürüşler gerçekleştirmedi.

  8. "2006'da bu ofiste otururken, genç Lewis Hamilton'ı F1'e sokma konusunda çok fazla eleştiri alıyordum. İnsanlar, onun hazır olma şansının bulunmadığını söylüyordu"

    Hiç F1 aracı kullanmadan geldi oturdu ama neler yaptı ilk yarışlarından itibaren.. geçmişi yeteri kadar güvence vermişti sonuçta Perez'den de benzerini bekliyorsan bizden çok şaşırabilirsin Martin Ağabey

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir