Massa: "Kalan Yarışlara 2013 Anlaşmasını Düşünmeden Giriyorum"

yazar:

kategori:

 

Brezilyalı pilotun Ferrari’deki koltuğu tehlike altında ve birçok isim, adaylar arasında yer alıyor ama son yarışlardaki formu ile patronlarının gözüne girmeyi başardı.

Massa: “Elbette geleceğim önemli ama tam şu anda, en önemli şey sonuçlar. Bu da demek oluyor ki önümüzdeki her bir yarışa ayrıca yoğunlaşmam gerekiyor.”

“Ne yapabileceğimi, takıma ne verebileceğimi ve yeteneklerimi biliyorum. Takım da bunu biliyor. Çünkü burada bir gün veya bir yıldır bulunmuyorum. En iyi plan, gelecek hakkında endişe etmeden yarışmak”

Ferrari pilotu, takımının bu hafta sonu güçlü olacağını ve Alonso’nun şampiyonluk şansı için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Massa: “Bu hafta sonu zor olacak ama yine pol ve zafer için mücadele etmeyi çok isterdim. Aracımız Suzuka’da rekabetçi olabilir. Çünkü birçok hızlı viraj var ve bunlar F2012’ye uyuyor ki yazın Silverstone’da rekabetçi olduğumuz görülmüştü. Bu iki pist, gereken yere basma kuvveti seviyesi, aracın ayarları açılarından orta bazı karakterlere sahip”

“Aslında kalan bütün pistlerde daha rekabetçi olabilmeyi umuyorum. Şimdi her yarış takım ve Fernando için çok önemli; elbette benim için de. Her pistte rekabetçi olma adına sıkı çalışmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz”

“Araç, Mugello’daki sezon içi testlerden bu yana çok gelişti. O zamandan bu yana aracı sürekli geliştirdik. Devamlı denemeler yaptık; neredeyse her yarışa yeni parçalar götürdük. Görevi, son yarışa gelindiğinde herkesten 1 puan fazla almaktan ibaret. Bu yüzden umarım aracı kalan yarışlarda, şimdiye kadarkinden daha da fazla geliştirebiliriz.”

 


Yorumlar

  1. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Çünkü Oda Biliyorki O Koltuğa Bir Efsane Oturucak !

  2. Lovely_F2008  avatarı

    ''Çünkü burada bir gün veya bir yıldır bulunmuyorum.'' sorun da bu ya massa ! bu taraftarın artık senin için sabrı kalmadı . Sen hariç bu takımdaki herkes parlak işler yapmayı başardı fakat sen bu kadar yılda sadece 2008 de bişeyler yaptın . o da nerdeyse tamamiyle sana odaklanmış bir takım ve araçla oldu ki sana uygun araçla bile rai senden genel olarak 0.3 – 0.5 yavaşken sen alonsodan 1 sn ortalamayla fark yiyosun ki bu da yeteneğinin bir göstergesi . zaten işin temelini anlamak isteyen eski sezonları gözden geçirebilir , ferrari bu adamda ne buldu da aldı hiç anlamıyorum . herkes biliyor en iyilerden olmadığını . öyle bir yeteneği var ki genel olarak birkaç yarış en iyiler gibi sürüyor ama işte bunu ''birkaç yarış'' başarabilmesi onu istikrarsız ve işe yaramaz bi pilot yapıyor . benim artık ne sabrım kaldı ne de duygusallığım . 2 yıldır bir sonraki sene iyi olur diyerek başladık ama olmuyor işte , artık göndersinler de kurtulalım . yerine gelen kim olursa olsun onu izlemek daha çok keyif verecektir bana . massayı ezberledik , ezberledik !

  3. ferrari hep aynı şeyi yapıyor. bir pilotu göndereceği zaman sezon sonuna kadar ses çıkarmıyor. performansı etkilenmesin veya düşmesin diye(ne kadar daha düşebilir) massa kendini göstersin göstersin diyerek son son faydalanacaklar ve gönderecekler. tahminim bu.

  4. yalana bak..

  5. İşin çok zor Felipe Massa, çok. Hadi belki bir ihtimal 2013 için de sana katlanabilirler. Lakin ondan sonrasında babalarının oğulları olsan tutmazlar seni. O kopan yay olmasa şu an çok farklı bir yerde olabilirdin.

  6. Ferrari gerçekten Schumi'yi düşünüyor olabilir mi ki bu sambacıyı oyalayıp duruyorlar…zavallı aynı şeyleri geveleyip duruyor…çok zayıf ta olsa herşey olabilir diye düşünmeden edemiyorum…ama Alonso ne der bu işe işte orası problem.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir