Whitmarsh: "Alonso Çok Çetin Bir Rakip"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, rakiplerine göre zayıf olduğu söylenen bir aracın direksiyonunda şampiyonaya liderlik yapıyor ve en yakın rakibi Sebastian Vettel’in 29 puan önünde.

Bu durumla ilgili konuşan McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, Alonso’nun zorlu bir rakip olduğunu belirtti.

Whitmarsh: “(Alonso’nun) en büyük avantajının, büyük bir doğal yeteneğinin olması diye düşünüyorum. Çok sert bir rakip. En büyük avantajı, çok ama çok çetin bir rakip olması. En rekabetçi araçta olmasa bile onu yenmek zor.”

“Puanlar alıyor ve şampiyon olmaya çalıştığınızda yapmanız gereken de bu zaten. Bu sene şimdiye kadar harika bir iş çıkardığını düşünüyorum.”

“Umarım önümüzdeki yarışlarda onu kovalar ve mücadeleye girişebiliriz. Plan bu.”


Yorumlar

“Whitmarsh: "Alonso Çok Çetin Bir Rakip"” için 12 yanıt

  1. Kazanma trendi olarak şampiyona sadece kimi için yatay görünüyor. Alo, Vet ve Ham için son 6 yarışta 0-25 puan aralıklarını görmeye devam edeceğiz gibi. (res 1)

    Kazanılan puanlara göre 7.yarıştan sonra senenin kazanını neredeyse belli olmuş.
    Gönül Hamilton dese de gerçek Alonso'yu gösteriyor. (res 2)

  2. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    konunun vettelle ne alakası var . benimde en sevdiğim cümlelerden biri . Kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş 🙂

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    en yakın rakibi Sebastian Vettel'in 37 puan önünde.

    Bu fark monza sonrası Alonso ile HAmilton arasındaki farktı.Şu anda vettel ile fark 29 puan.

    Ayrıca şu Ferrari aracının zayıflığını halen tartışmaya gerek var mı?.Rakiplerine göre zayıf olduğu SÖYLENEN……..
    ""Aslında öyle bir şey yok bu sadece bir söylenti."" Bu mudur doğrusu?

  4. topaloglu321 avatarı

    Alonso-Vettel puan farkı 29.. 37 değil.. haberinizi düzeltin..

  5. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Alonso bu tür rehavetlerden etkilenecek adam değil.Hergün bunun gibi yüzlercesini işitiyor. Zaten Witmarsh alonsoyu çok iyi tanıyan birisidir.Neden boş konuşsun ki.

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/27658-schumacher-su-anda-en-guclu-pilot-alonso.html#.UGv8NJgxoc8

    Schumi, Alonso'ya en iyi değilde, en güçlü demiş. Tabi ki göreceli bir kelime, isteyen istediği şekilde yorumlayabiliyor.

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    schumacher en iyi senna demişti f1 racing dergisinde okumuştum. 2008 yılındaki dergilerde sanırım en iyi 100 pilot sayısında yazıyordu ''eğer yaşasaydı daha neler yapacağını bilemezdik'' böyle bir şey yazdığını hatırlıyorum.

  8. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    Çok basit bir demeç vermiş şu an alonso lider üzerinde bir rehavet oluşturma çabası var . Tıpkı futbolda teknik direktörlerin favori takımlar için söylediği sözler gibi .. anlam ifade etmiyor .

  9. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    michael schumacher , hiçbir zaman ALONSO EN İYİ DEMEDİ ! bu cümleyi NE KENDİ nede bir başka pilot için söylemedi .( sennada dahil) . bunun en büyük kanıtıda bir soruya verdiği yanıtın içinde saklıdır. "Hiç bir zaman kendi limitlerime ulaşamadım.beni daha hızlı olmaktan alıkoyan hep aracın limitleri olmuştur.kendi limitlerim değil."

  10. Whitmarsh ın Alonso ya karşı inanılmaz bir hayranlık duymadığını bilmeyen yok sanırım 🙂

  11. Fernando Alonso, bu sene kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor şüohesiz ki. Bunda tecrübesi, yılların getirdiği olgunluk, yağmurlu havadaki muhteşem Ferrari ve bu Ferrari'ye uygun muhteşem sürüş vs çok etkili oldu tabi.
    Esas olaysa 2007'yi saymazsak McLaren Mercedes'in 10 küsür yıldır ilk defa eline böylesi müthiş bir fırsat geçti ve bir kez daha resmen çöpe attılar hem markalar hem de pilotlar şampiyonasını. Basit pit hataları ve dayanıklılık sorunları her şeyi mahvetti. Mercedes'e geçen Lewis Hamilton'dan bu saatten sonra hayır gelir mi bilemem; lakin takımlar şampiyonası için halen bir şansları var.
    Hele hele gelecek sene Mclaren için sadece lastik koruma pilotları yarışması olabilir gibime geliyor. Jenson Button'ı yıllardır izliyoruz, kaliteli ama her daim hızlı olabilen bir pilot değil. Sergio Perez ise tam bir kapalı kutu. McLaren'i şahlandırabilecek kapasitesi olabilir. Lakin bunun için de birkaç yıl yarışıp büyük takımların tecrübesini kazanması gerekebilir.

  12. büyük bir şampiyon su goturmez bir gercek. 3. sampiyonlugu alamazsa bile efsaneler arasina adini sayginligi ile yazdiracak gibi duruyor . şumi en iyisi alonso dedigi gün bir senna fani olarak olay benim için bitmişti zaten .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir