Hamilton: "Hayatımın En Zor Kararlarından Biriydi"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, aylar süren görüşmelerin ardından geçen hafta Mercedes’i tercih ettiğini söyledi ve Alman takımı, yeni bir meydan okuma amacıyla tercih ettiğini belirtti.

Hamilton: “Çok ama çok stresliydi. 13 yaşımdan beri bu takımlayım ve Ron (Dennis) ile 10 yaşımdayken tanışmıştım. Hayalim, bu takıma adına yarışmaktı.”

“(Görüşmeler sürecinde) bir anlamda gitgeller yaşadım. Çünkü bir an oluyor (Mercedes teklifini) kabul ediyorum; bir an geliyor (McLaren’da) kalacağım diyorum. İşte bu yüzden biraz zaman aldı. Çünkü ikisinden birini tam anlamıyla seçmem gerekiyordu.”

2008 şampiyonu, en sonunda kararını geçen hafta Tayland’da bir sahilde otururken verdiğini ama Singapur GP’de vites kutusu arızası nedeniyle yarış dışı kalmasının, kararında etkili olmadığını belirtti.

Hamilton: “(Singapur’da yarışı dışı kalmam) bir fark yaratmadı. Ondan birkaç gün öncesinde zaten (Mercedes’e gitme) hissim oluşmuştu. Ama bu sefer diğer tarafa dönmedim. Ardından Tayland’a gittim ve orada inanılmaz derecede huzurluydum. Havuz başında oturdum ve buzun saatler boyunca düşündüm.”

“Zorlanmayacak ve acele ettirilmeyecektim; gerçi yoğun baskı vardı. Martin (Whitmarsh), geçen sene Çin’den bu yana ne zaman anlaşma imzalayacağımızı bana soruyordu. İki defa son tarih belirlendi ama hiçbirine uyamadım. Çok ama çok zordu ama kararımı verir vermez, çok rahatladım”

“Hayatım boyunca şimdiye kadar tecrübe ettiğim en zor kararlardan birisiydi tabi. Ama diğer birçok yarış pilotu, büyük isimler de -Prost ve Senna- birçok takımda yarıştı”

“Gelecekte ne yapmak, neredeye gitmek istediğimi uzunca bir süredir düşünüyordum. Aynı yerde kalmak kolay ama başka bir yere gidip yeni bir meydan okuma, belki de daha da heyecan verici”


Yorumlar

  1. harlem ruhu var bu adamda kesin çok zor almıştır bu kararı

  2. "kararını geçen hafta Tayland'da bir sahilde otururken verdiğini"

    Anlaşılan sahilde kafayı bulmuş ve sahilde gelen geçen fıstıklara bakarken almış bu kararı.
    Şu söz geldi aklıma:
    "40 yıllık balliciyim; böyle kafa görmedim."

  3. Sahilde MILF sevgilisi ile uzanırken vermiş kararını ergen…

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Galibiyet mücadelesini bırakıp, puan alma mücadelesine başlayınca görürsün huzuru.

  5. Hep aynı şeyleri söylüyor, Schumi şampiyon olarak Ferrari'ye geçti, beraber yürüyüp Ferrari başarılarını yakaladılar, Prost-Senna birçok takımda yarıştı v.s. Bence olayı geçmişten baz alarak değil günümüzün şartlarını düşünerek vermeliydi ama esas etkili olan nedenin Mclaren'in tavrı olduğunu düşünüyorum…
    Baştan beri Hamilton'un biryere gitmeyeceğini düşünüp ileri geri konuştular, adamın yüzünün aylardır neden gülmediğini sorgulamadılar; sonuç bu oldu…

  6. Geçici olarak gittiğini bildiğim için sana kızamıyorum

  7. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Canım benim, sen puan alma mücadelesi verirken şimdi uzatılan bu mikrofonlar uzatılmamaya başlayınca da bu kadar huzurlu olacan mı görücez bakalım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir