Hamilton: "Mercedes'e Geçişim Bir Kumar Değil"

yazar:

kategori:

 

Geçen hafta McLaren’dan, son 3 senede sadece 1 yarış kazanabilmiş Mercedes’e geçtiği resmi olarak duyurulan Hamilton, kariyerinde doğru kararı verdiğine inanıyor.

Japonya’da konuşan Hamilton: “Bunun bir kumar) olduğunu düşünmüyorum”

“Gerçekten değil. McLaren’da harika bir kariyer oluşturdum. Daha 13 yaşımdayken McLaren ile anlaşma imzaladım ve onlarla inanılmaz bir yol kat ettik.”

“Sonuçta masada iki teklif vardı ki birbirine çok benzerdi. Ama biri, çok daha heyecan vericiydi. Bir meydan okumaydı”

“Elimde olan harika araçta kalabilirdim ki takımla birlikte gelişim için sıkı bir şekilde çalışmıştık; ya da pek fazla gelişmemiz bir araca geçip ona yardım edebilirdim.”

İngiliz pilot, Mercedes’in şu anki rekabet düzeyini önemsemiyor ve takımın gelecekte ilerlemesine yardım edeceğini düşünüyor.

Hamilton: “Şu anda dünya şampiyonluğunu kazanacak bir araçları olmadığının farkındayım”

“Şu an elimdeki araç, gelişmiş bir araç. Gelecek sene, gelişimine yardım ettiğim bu aracın evrimleşmiş hali olacak ve şampiyonluk mücadelesi verecek.”

“Ama biz (Mercedes), gelecek sene daha iyi bir yıl geçirmek için çok ama çok sıkı çalışacağız. Ama bu zaman alacak. Gidip de hemen bir şeyleri değiştiremezsiniz. Odak noktası, uzun vadeli.”

Hamilton ayrıca takımdan ayrılma kararının resmileşmesinden bu yana Ron Dennis ile henüz görüşmediğini açıkladı.

Hamilton: “Bu konuyu hakkında konuşmadık. Singapur’da benimle konuştu. Bu kadar. Ondan sonra konuşmadık”

 


Yorumlar

  1. Michael Schumacher, Ferrari'yi tek başına şahlandırmadı. Ekibi mükemmeldi ve bu mükemmel ekip mükemmel bir pilotla buluştuğu için ardı ardına rekorlar geldi. Lewis Hamilton'ın aynı şeyi yapması için mükemmel bir ekibe ihtiyacı var; Mercedes gibi üçkağıtçı bir ekiple o iş olmaz gibime geliyor. 2013 Hamilton için bir çeşit geçiş ve alışma yılı olacak. Her şey 2014'teki motorlara bakıyor bence.

  2. Hamilton… belki daha fazla kazanacağının hesabını yapmışdır ama benim düşüncem; yeni motorlarla birlikte Mercedes in bir adım atacağını hesaplamışda olabilir.Söylendiği gibi motorlar ön plana çıkarsa ve McLaren Mercedes den çıkması ile birlikte soru işaretleriyle dolu bir performansında sahibi olabileceği ve Mercedes yada AMG takımının bir adım atabileceği hesabı kuvvetle ihtimal.Bütün düşüncelerin yerine… Hamilton ile McLaren arasındaki sürtüşmelerden kaynaklanan bir ayrılıkda olmuş olabilir yada herşeyden biraz eklenerek bu seviyeye gelmiş olabilir.

  3. Hamilton… belki daha fazla kazanacağının hesabını yapmışdır ama benim düşüncem; yeni motorlarla birlikte Mercedes in bir adım atacağını hesaplamışda olabilir.Söylendiği gibi motorlar ön plana çıkarsa ve McLaren Mercedes den çıkması ile birlikte soru işaretleriyle dolu bir performansında sahibi olabileceği ve Mercedes yada AMG takımının bir adım atabileceği hesabı kuvvetle ihtimal.Bütün düşüncelerin yerine… Hamilton ile McLaren arasındaki sürtüşmelerden kaynaklanan bir ayrılıkda olmuş olabilir yada herşeyden biraz eklenerek bu seviyeye gelmiş olabilir.

  4. F1 kariyerine Mclaren'de başaldı ve podyumla başladı.. İlk senesinde yarışlar kazandı, şampiyonluğu kıl payı -bence kendi hatasıyla- kaçırdı, 2008 de şampiyon oldu… 5 yılda 20 yarış kazandı şimdiye kadar (kankası rosbergin durumuyla karşılaştırıldığında olay daha net olacak), böyle bir takımla hep başa güreşen bir araçla gitti şimdiye kadar…..
    Şimdi ise rakiplerinin yanından geçip gitmesine, sollanmaya, sıralama turlarında 5-6 lık mücadelesine ne kadar dayanabilecek, ne zaman homurdanmaya başlayacak merak ediyorum.. Açıkçası efsane Schumi gibi vakar olacağını hiç sanmıyorum, bunu zamanla göreceğiz…
    Mclaren aracının teknik bilgisinin ne kadarını Mercedes'e aktarabilecek, bunu da göreceğiz..

    Ron Dennis'l görüşmedik demiş, adam patron da işveren de biziz diyerek soğutmuştu Lewis'i, şimdi hangi yüzle görüşecek merak ediyorum…. Bence Ron Dennis Lewis Hamilton'un Mclaren'den ayrılmasının bir numaralı sebebidir…

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Mercedes, bir sonra ki sezon için rekabetçi bir araç ürettiklerine dair demeçler veren bir takım. Ama 3 senedir fiyasko ile sonuçlanıyor. Önümüzde ki sezon için rekabetçi bir araç üretecekleri tam bir muamma, o yüzden bana göre Hamilton'ın yaptığı şey, bence kumar, yada onun diyimiyle meydan okuma. İlginç olucak. Ben Hamilton'ın, Mercedes'te, daha çok Rosberg ile olan mücadelesini merak ediyorum, Rosberg'in pilotajının kalitesini görmüş olucaz.

  6. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Koca Şumi'nin bu kadar yardımcı olabildiği gelişmeye bakalım sen nasıl yardımcı olabileceksin. Gören de fabrikanın kapısından giren biri sanıcak kendisini. Hep diyorum, daha üçüncü yarıştan başlayacak seneye homurdanmaya!

  7. ne diosssssssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuun vaaaaaaaaaaaaay canınaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀

  8. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    schumacher'in 2010 yılında verdiği demeçte yer alan cümleler "Ama biz (Mercedes), gelecek sene daha iyi bir yıl geçirmek için çok ama çok sıkı çalışacağız. Ama bu zaman alacak. Gidip de hemen bir şeyleri değiştiremezsiniz. Odak noktası, uzun vadeli." aynen hamiltonun demecinde de yer alıyor. Sanırım mercedes pilotlar ve menejerleriyle ikna kabiliyeti çok yüksek olan insanlarla beraber bir araya geliyor. Çünkü ilk iki sene schumacher gelişim dedi. ama 3. sene dayanamadı

  9. Lewis RADİKAL Hamilton : "Sonuçta masada iki teklif vardı ki birbirine çok benzerdi. Ama biri, çok daha heyecan vericiydi. Bir meydan okumaydı"
    >:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir