Perez: "Hamilton'ın Yerini Doldurmak Çok Zor"

yazar:

kategori:

Meksikalı pilot, Lewis Hamilton’ın ayrılığı ardından gelecek sene McLaren’da Jenson Button ile birlikte yarışacak.

Görünüşte McLaren-Perez anlaşması çok hızlı gelişmiş gibiydi ama Sauber pilotu, aslında bir süredir yeni patronlarıyla görüştüğünü itiraf etti.

Perez: “Öncesinde görüşmeler vardı ama (o zamanda) seçeneklerim hakkında pek fazla bilgi vermek istememiştim. Soru o kadar da sık sorulmadı ama sorulunca da ardı arkası kesilmeyecekti.”

“Bu yüzden bana bu fırsatı verdikleri için (McLaren’a) teşekkür ediyorum. Bu takımdan (Sauber’den) en iyi şekilde ayrılmak istiyorum”

Sauber pilotu, Ferrari ile de görüşmelerinin olduğunu ama kendisi için gerçek bir şansın doğmadığını açıkladı.

Perez: “Beni isteyip istemedikleri hiçbir zaman net olmadı. Bir karar vermeleri zordu ve Felipe’den (Massa) memnun olduklarını düşünüyorum. İyi bir pilot ve kendisini kanıtladı”

“Felipe gibi bir garantör değildim; zaten bu yüzden onlar için hiçbir zaman bir seçenek olmadım. Fırsat hiçbir zaman ortaya çıkmadı”

Perez, McLaren gibi bir takımda mücadele etmenin zor olduğunu bildiğini ama buna hazır olduğunu ekledi.

Hamilton’ın yerine geçmenin nasıl bir duygu olduğu sorulduğunda Perez: “Elbette Lewis’i en hızlı pilotlardan birisi olarak görüyorum. Bu yüzden hiç kolay olmayacak.”

“Yerini doldurmak çok zor ve en iyi sonuçları almak, bu büyük takımla şampiyonluk kazanmak için mümkün olduğunca sıkı çalışacağım.”

“McLaren’da başka bir seçeneğiniz yok. Kazanan bir aracınız varsa, her yarışı kazanmalısınız. Çok sıkı çalışmalı ve takımıma her şeyi sunmalıyım. Sezonu bitirir bitirmez bunu yapmaya hazır olacağım”


Yorumlar

  1. Mika, david, kimi, juan pablo, fernando,lewis ten sonra Mclaren en sıkıcı olacagini dusundugum ikilisine kavustu… Aracin acik ara iyi omasi lazimki mclarenden birseyler olsun yoksa pilotajla birsey gelmez bu ikiliden… Buttondan eminim de perez bir ihtimal sasirtir beni…
    Buttonda yeterli hiz yok, bu sene spa da ilk poleunu aldi dikkat! O da hamiltonun yanlis kanat seciminden….Bu sene lewis karsisinda siralamalarda ezildi, hicbir zaman ymeterli hiza sahip olmadi bence…

  2. Sergio Perez, şu an kapalı bir kutu gibi. Jenson Button'dan lastik korumacıbaşı ünvanını mı alacak yoksa Lewis Hamilton çok yavaşmış mı dedirtecek? Bunu seneye göreceğiz. Ben Perez'in Telmex sayesinde havada kapışılan bir pilot olduğunu, henüz tecrübesiz ama 1-2 yıl içinde yeterli tecrübeye erişeceğini, görünenden daha hızlı olduğunu düşünüyorum. Hadi bakalım.

    "Perez: "Felipe gibi bir garantör değildim; zaten bu yüzden onlar için hiçbir zaman bir seçenek olmadım. Fırsat hiçbir zaman ortaya çıkmadı""

    Kısaca ben elimde sponsorlarımla ve yeteneğimle Ferrari'ye orda Fernando Alonso olduğu sürece gidip de 2nci pilotluk yapamam demeye getirmiş. Belli de olmaz; bir bakmışız 2017'de Perez, Ferrari'de.

  3. İnşallah fos çıkmazsın ki bana seneye ilk yarışa kadar öyle geliyor.

  4. 2007'de Lewis'in yaptığının bir benzerini yapıp bizi şaşırtmanı ümit ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir