Alonso: "Değişiklik Hamilton İçin İyi Olacaktır"

yazar:

kategori:

Alonso “Normal bir şey olduğunu düşünüyorum. Kariyerinde bir adım daha attı. Lewis için değişikliğin iyi olduğunu düşünüyorum, aynı şekilde Mclaren için de… Alain Prost, Senna ve ben, şimdi ise Lewis o takımdan ayrıldı. Bu değişiklik daha iyi bir hayat, iyi bir değişiklik için oldu.”

“Mclaren 14 senedir takımlar şampiyonluğunu kazanamadı ve bunların çoğunda en iyi araca sahipti. Lewis’in de kazanmak istediğine eminim.” dedi.

Alonso, Lewis’in en başından itibaren Mercedes ile şampiyonluk mücadelesi vereceğini düşünüyor.

Alonso “Mclaren’de harika iş çıkardı. Dünya şampiyonu oldu. Yarışlar kazandı.”

“En iyi sürücülerden birisi olarak görülüyor ve gelecek sene daha fazla keyif alacağından eminim. Çok rekabetçi olacak ve gelecek seneden itibaren şampiyonluk mücadelesinde olacaktır.” 

“Mercedes Ross Brawn’la birlikte tepede bir takım ve büyük bir şirket gücüne sahip. Bu yüzden güçlüler.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso: "Değişiklik Hamilton İçin İyi Olacaktır"” için 28 yanıt

  1. Olabilirde sen niye bozuldunki Hem Sana Ne

  2. Beraber röportaj verdiniz sanırım.Nasıl iyi mi Alonso ?

  3. eziklikten bahsederken ne dediğinin farkında olsaydın ne kadar ironik bir şey söylediğini fark ederdin.

    "Alain Prost, Senna ve ben, şimdi ise Lewis o takımdan ayrıldı" Nasil bir psikolojik ezikliktir ki Raikkonen`in adini anmaya akli gidiyor..

    görende Mclaren'de Prost, Senna, Lewis, Alonso ve kimi yarıştı, Alonso 4'ünü saydı, kimi'yi kasti saymadı sayacak… saysaydı keşke tüm pilotları 🙂

    not: Farkettin mi sadece kimi'nin adını küçük harfle yazdım, ezikliğimden 😀 😀 😀

  4. yani farketmez orada da kazanamadılar sonuçta diyor 🙂

  5. İnşallah.

    Bende senin gibi düşünüyorum. Bu sene Webber istikrarsız oluşu bizim şansımız. Yanlız sönük de denmez. Monaco ve Silverstone çok iyi galibiyetlerdi.

    Birde Vettel inde sıralamadaki istikrarsızlığı en büyük kozumuz.

    Burda büyük harflerle şampiyon McLaren demek nasip olr inşallah.

  6. bir kere lewis takımlar şampiyonasını kazanmak için Mercedes'e gitmez, Alonso ne demeye çalışmış anlaşamadım.

    Ama Lewis daha iyi bir pilot olacak, dahada olgunlaşacak ve güçlenecek buna katılıyorum…

  7. japonya'da alonso ile hamilton arasında bir çekişme olacaktır red bull'lar geride olacaktır hızlı bir pist ve hızlı virajlar var red bull'un işi zor …red bull ve lotus geride kalacak…ferrari-mclaren kapışır button 5 sıra ceza aldı polü alsa bile 6.başlıcak yani onunda işi bitti HAMİLTON-ALONSO ARASIINDA KAPIŞMA OLUR.

  8. Olgunlaşmaya en iyi örneklerden birisi bence Alonso. Adam harbiden 6 yılda 60 yıllık olgunlaştı adam resmen. Hamilton umarım şu menajerlik şirketinden kurtulur. Ona yarışçılığını göstermesine yardımcı olacak bir menajer lazım bunlar gibi Rock yıldızı yapacak menajer değil.

  9. Mecbur olgunlaşacak. Alonso nereden nereye geldi. Vettel bile tek sezonda çok daha iyi oldu. Elbet Hamilton da olgunlaşacak. Menajerlik firmasını paketleyecek, belki de hiç menajer tutmayacak. Dediğin gibi yapamazsa eğer silinip gider.

    Zaten adamın 2008 şampiyonluğunu saymıyorum, bir adet ciddi şampiyonluğa ihtiyacı var.

  10. 2005'te Montoya 60 puan alabilmişti o araçla en az 20 puan daha alması gerekirdi. McLaren 2005'te 9 puanla kaçırdı şampiyonluğu. Renault 191 McLaren ise 182 puan almıştı. 2007'de pilotların puanlarına baktığınız zaman şampiyon McLaren ama sağolsun FIA McLaren'den şampiyonluğu çalmıştır. 2008'de Kovalainen çok sönüktü. 21 puan vardı o zaman Ferrari ile arada. 2010 ve 2011 En hızlı araç değildi. Şimdi bakıyoruz son 14 yılda 1998 sezonu son şampiyonluğun alındığı sezon. 99'da 4 puanla kaçmış. En hızlı araç yokken. Ardından 2005 yılına kadar McLaren en hızlı araç olamamış ama dayanıklılık sorunları ve Montoya'nın düşük performansından dolayı şampiyonluk kaçmış, 2007 malum, Ardından McLaren 2012 yılına kadar hiçbir zaman en hızlı araç olamamış. 2012'de de İlk 3 yarışın ardından en hızlı araç konumundan çıkmış. Taki 2.yarının ilk yarışına kadar. yani 2012'de de zaman zaman McLaren zaman zaman Red Bull en hızlı araç olmuş. Şimdi kalan 6 yarışta McLaren avantajlı gibi hızından dolayı ama yine dayanıklılık sorunları meydana geliyor. Webber'in formsuzluğu en büyük umut. Bu sezon 14 yıllık hasrete son verilmesi için çok ama çok büyük bir şans.

  11. Evet Alonso McLaren'de şampiyon olmadı. Şampiyon pilot diyelim bence.

  12. Değişiklik iyidir de böylesi bir değişiklik hiç de iyi değildir.

  13. Takımlar şampiyonluğu sadece tek pilotla kazanılmıyor. Bunun en iyi örneği sensin zaten.

    McLaren 14 senedir şampiyon olamıyor ama kaç sene en iyi araç bizdeydi bir sorarım. Hatırladığım kadarıyla 2005, 2007 ve bu sene. Yani 14 de 3. Diğer seneler özellikle 99, 2003, 2008, 2010 ve 2011 de sadece en iyi araç tan sonraki en iyi araçtık veya ona denk.

    Takımlar şampiyonası 2005 de 2. pilot, 2008 de 2. pilot ve 2007 FİA ve Ferrari haini olmasaydı 3 şampiyonluğumuz olucaktı zaten.

    Hadi 2011 de de Lewis in sorunlarını sayalım. 6 galibiyetimiz vardı sonuçta.

    Yani Alonso bey öyle atıp tutmayla olmaz bu işler.

    Lewis i pilotajını çok sevdiğimden bu sene sen ve veledin şampiyonluğuna yetişir ve öyle gider umarım. Bizide şampiyon yaparak tabi.

  14. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Alonso Mclaren'de sampiyonluk yasamadi.

  15. Mesela Ferrari bu stratejiyle hiçbir zaman markalar şampiyonu olamaz ama Alonso yarışmaya devam ediyor. Takımlar bile pilotlar şampiyonluğunu önemser. Hamilton McLaren 14 yıldır markalarda şampiyon olamıyor diye McLaren'den ayrıldığını sanmıyorum.

  16. Alonso bu değişiklikten en çok memnun olan rakiptir. Mercedes 2013 yılında hızlı olmazsa en büyük rakibi direk pota dışında kalır. 🙂

  17. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Olgunlasacagını hıc sanmıyorum, asıl tam bu sezon olgunlugunun maksımıze etme surecındeydı sakın dı, MGP de kötu sonuclar almaya baslayınca mızıkcılık yapan cocuklar gıbı serzenıslere baslayacaktır.. umarız aksi olurda bir pilot daha kaybetmeyız..

  18. Hamilton MGP'de muhtemel iki başarısız sezon geçirir ve iyice akıllanır. Eski ukala ve tripli adam sakinleşir ve olgunlaşır. Sonra kendini iyi bir takıma geri atar ve başarı için elinden geleni layıkıyla yapar.

    Tanıdık bir senaryo.

  19. Mutsuz olarak ayrılanları kast etmiştir, raikonen daha iyi bir araç olan Ferrariye gittiği için kaybetme yehlikesi yoktu ama diğerleri, herşeye rağmen kariyer riski alarak ayrılanlardır.

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Unutmuştur abisi sen onun kusuruna bakma olur mu?.Sen rahatlayasın diye raikkonenin adını biz zikredelim..kimmiiiii mattttiiiaasss raaiikkonnneeennnn.
    Umarım rahatlamışsındır.Hani sizler , Alonso raikkoneni geri dönüşünde övdüğü vakit inandırıcı bulmamıştınız ya belki yine inanmazsınız diye adını saymamıştır.

  21. yahu takımlar şampiyonası pilotun umrunda mı olur, kendi şampiyonluğu imkansız hale geldikten sonraki çerezine yarış hesabı pilot için. isterse ferrari gibi 21 sene olamasın ne değişir pilota.

  22. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Alonso: ''Hamilton'ın, Takım Değiştirmesi Benim, İçin İyi Oldu''

    Biraz karikatürüze etmek istedim. 😀
    Öte yandan bu değişiklik, 2013 şampiyonluğunda Alonso'nunda işine gelecektir. Mercedes, Hamilton'a, rekabetçi bir araç veremezse ki ''ben'' böyle düşünüyorum, şampiyonluk yolundaki rakiplerinden birini ekarte etmiş olacak.

  23. Nasıl bir psikolojik ezikliktir ki şu haberde bile Raikkonen'i kullanarak Alonso'ya laf atıyorsun ?

  24. rocco junior avatarı

    Çok boş bir şeye takılmışsın arkadaşım.Belki o an aklına gelmedi yani orda yarışan ilk 50pilotu sayması mı gerekiyordu?Gayet doğal bir açıklamada bile oturduğunuz yerden adamın psikojisini belirliyorsunuz.Tamam Kimiyi de biz ekleyelim rahatlayın.Hem madem biz onunda büyük pilot olduğunu biliyoruz o zaman Alonso söylese ne olur söylemese ne olur?

  25. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Senı tebrık edıyorum bu haberden Raikkonen adını cıkarmak buyuk kabılıyet ıster.

  26. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "Alain Prost, Senna ve ben, şimdi ise Lewis o takımdan ayrıldı. Bu değişiklik daha iyi bir hayat, iyi bir değişiklik için oldu."

    Bildiğim kadarıyla bu pilotların hepsi Mclaren'de şampiyonluk yaşamasına rağmen ayrılmış pilotlar. Şampiyonluk için değil.

  27. "Alain Prost, Senna ve ben, şimdi ise Lewis o takımdan ayrıldı"

    Nasil bir psikolojik ezikliktir ki Raikkonen`in adini anmaya akli gidiyor..

  28. "Mclaren 14 senedir takımlar şampiyonluğunu kazanamadı ve bunların çoğunda en iyi araca sahipti. Lewis'in de kazanmak istediğine eminim."

    Kilit cümle bu.Ki bana kalırsa asıl ayrılık sebebi de budur.En azından Lewis açısından…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir