FIA, Esnek Kanatları Engellemek İçin Çalışıyor

yazar:

kategori:

FIA her yarıştan önce aerodinamik parçaların belirlenen kurallar ölçüsünde esnemesi için incelemeler yapıyor. Takımlar bu testlerden geçmeyi başarsa da zaman zaman bir şekilde kanatların esnenmesinin sağlandığı biliniyor.

FIA, son günlerde Mclaren ve Red Bull’un yüksek hızda ön kanatlarını esnettiği iddiaları karşısında Japonya’da yeni bir test uygulayacak.

Daha önceden ön tekerlek merkezinin 800 mm önüne, araç merkez çizgisinin 795 mm uzağına yaklaşık olarak 102 kg’lık ağırlık testi uygulanıordu ve 20 mm esnemeye izin veriliyordu.

Bazı takımların bu testlerden geçmesine rağmen kanatları esnettiğinden şüphelenen FIA testleri artık 150 mm daha dışarıdan yapacak.

Bu girişimle her türlü esnemenin önüne geçilmesi bekleniyor.

İlk haberlere göre tüm takımlar yeni testlerden sorunsuz geçtiler ancak takımların bu yeni testler öncesinde ne tür değişiklikler yapıldığı bilinmiyor.


Yorumlar

  1. burak evmez avatarı

    evet alonso tıpkı alain prost gibi başarılı,hızlı araçtan en iyisini çıkarıyor 4 şampiyonluk alabilecek kapasitede bunun için çok korkuyorsunuz ayrıca siz bir belgesel izlemekle sennayı melek yaptınız bırakın bunları bende izledim belgeseli ama prosttan bu kadar nefret etmenizi anlamıyorum sanki senna çok masum

  2. Bu FIA da otu püsürü yasaklıyor arkadaş. Bir bırakın da millet ister aerosunu ister motorunu geliştirsin hatta isterse düz vites kullansın.

  3. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    bunu kaç yarıştır kullanıyorlar biliyormusun.Neden onlarda herkes gibi kurallara uymuyor da sürekli bir ihlal peşinde koşuyorlar.

  4. Ferrari%100 avatarı

    FIA bi sene yeni bi kural çıkarsın her şey serbes olsunda görelim en iyi takım kim sezon içi testlerde dahil

  5. FIA eskiden beri ECU alanındaki sistemleri denetleyemiyordu, takımlar traction control ve launch control gibi şeyleri kullanabiliyordu gizlice. Sonunda ortak ECU: SECU kullanımına geçtiler ve sorun çözüldü.

    Şimdi de FIA'nın ortak kanat şartı getireceğinden kıllanıyorum. Kontrol edemiyorsan fazla karışmayacaksın. Aerodinami gelişimi serbest kalsın, motor, şanzıman vs. çok maliyet getiren alanların gelişimi durdurulsun. Sonuçta batmamak da lazım.

  6. sadece redbull u teste soksunlar yeter

  7. Mclaren ve Redbulun kanatları esnettigi söyleniyor, Şu an Bu kadar acele bir şekilde bu testin japonya için yetiştirilmesi gösteriyorki,Perde arkasında 5 yıldır şampiyon olamayan Ferrari için her şey yapılıyor .Bakalım başarabileceklermi ? Redbulun her şeyini engellediler ,fakat hala Ferrari iyi baskın bir araç yapamadı .Dolasıyla işi şansa bırakmak istemiyorlar. Bu politik oyunlar yüzünden formula 1 den sogudum .bu arada Alonso tıpkı Alain prost gibi bir adam.Asla bir Senna olamaz.

  8. Formula 1 ne kadar zevkliyse, FIA'nın yaptığı düzenlemeler de o kadar sıkıcı. Baydı artık bu esnek kanat muhabbeti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir