Di Resta: "Kazanma Şansı Neredeyse Orada Olmak İstiyorum"

yazar:

kategori:

 

Force India pilotu, bu seneki performansı ile ilgi odaklarından birisi oldu ve adı hem McLaren hem de Ferrari ile geçti.

Bunlardan McLaren, Lewis Hamilton’ın yerine Sergio Perez’i getirirken Ferrari’de Felipe Massa’nın durumu henüz belli değil.

Perşembe günü Suzuka’da konuşan İskoç pilot, 2013 konusunun henüz çözülmediğini ama Singapur’dan bu yana iyi gelişmeler olduğunu belirtti.

Di Resta: “Şu anda kesin bir şey yok. Takım politikamız, pilot anlaşmalarıyla ilgili konuşulmaması üzerine. Söyleyebileceğim çok fazla bir şey yok”

“Singapur’dan bu yana olaylar gelişti ve buna karşılık oluşan tepkiler de kısa zamanda sonuca bağlanacaktır.”

Di Resta, şans tanınması halinde Ferrari seçeneğini reddetmiyor.

Son söylentilere göre Ferrari, 2014’te Sebastian Vettel’i takıma getirecek ama öncesinde 2013 için bir pilotla 1 senelik anlaşma imzalamak istiyor.

Di Resta: “Kariyerim boyunca dedim ki ‘Önemli olan, yarışlar ve şampiyonluklar kazanmak. Bu fırsat nerede verilirse orada olmak isterim’ “

“Force India’da zihinsel yapım farklı ve Singapur’daki gibi bir sonuç büyük. İçinde bulunduğum durum bu. Anlaşmam dâhilinde görevi yapmam gereken 6 yarış daha var”

 


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Eğer şuanki takımda kalıcaksan bence kalma.Kendini bitirme. DTM dön. Orda çok çetin bir mücadele var.''

    Zaten DTM'den geldi, bence bir daha dönmemeli.

    ''Bir iki şampiyonluk kazanıp orda kendini kabul ettir. Yeteneğini boşa harcama. İsim yap. DTM gelecek vaat eden bir seri olma yolunda ilerliyor. Bunu bir düşün derim.''

    Bence, DTM ile F1 mukayese bile edilemez, F1 motorsporlarının zirvesi, o yüzden böyle bir şey düşünmediğini umuyorum. Ayrıca zaten 2010 yılında DTM şampiyonu olarak F1'e geldi, tekrar gidipde orada şampiyon olmak pek çekici gelmeyebilir, aksine farklı bir seri olan F1'de şampiyon olma fikri çok daha cazip gelebilir, böylede düşünüyor olabilir. DTM'e geri dönme fikri, iyi bir fikir değil kanımca.

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Yetenekli olduğu aşikar. Şu anda pistte en sevdiğim 3 pilottan birisi, inşallah büyük bir takıma geçerde başarılı sonuçlar alır.

  3. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Mercedes tarafindan Mclaren'de test edilip oyle f1 e gelmedi mi?mclaren kokenli derken akademi anlaminda kastetmemistim.

  4. McLaren? Di Resta'nın Britanya'lı olması dışında McLaren ile bir bağı yok. Di Resta Mercedes-Benz destekli bir pilottur.

  5. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Benim de aklımdan geçen bir yıllık Ferrari kariyeri ardından Di Resta-Vettel takası

  6. Eğer şuanki takımda kalıcaksan bence kalma.Kendini bitirme. DTM dön. Orda çok çetin bir mücadele var.

    Bir iki şampiyonluk kazanıp orda kendini kabul ettir. Yeteneğini boşa harcama. İsim yap. DTM gelecek vaat eden bir seri olma yolunda ilerliyor. Bunu bir düşün derim.

    Ferrari olayına gelince massa, Hulk ve senin aranda son yarışlardaki performansa bakıpta değerlendirilecek bir durum var. Bunların arasında en iyisi sensin.

    Ferrari mümkün olucaksa sıralama turlarında önde olman gerek. Yarışlarda da puan aldınmı bu iş olur.

    Ben Button Ferrari ye seni McLaren a olayını yapmayı isterdim açıkçası. Neyse tabi hiç olmadı gel test pilotumuz ol. Aynı Paffet gibi DTM de yarış.

    Button 2 sene sonra bir daha antlaşma imzalamaz bence.

  7. kimi raikkonen  avatarı
    kimi raikkonen

    Massa yerine alınabilecek pilot ve çok iyi yarışlar çıkarttığını düşünüyorum.Perez nasil Ferrari bünyesinden geliyorsa,Di Resta'da Mclaren kökenli 🙂

  8. Kısaca ferrari yöneticilerine alın beni diyor

  9. Red Bull kokuları alıyorum inceden 😉

  10. Büyük bir takımı veya zirveye oynayan bir aracı hak ediyor bence. Orta sıra araçlarında harcandı gitti çocuk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir