Grosjean, Raikkonen'e Yol Vermekten Mutluluk Duyacak

yazar:

kategori:

 

Raikkonen, şu anda lider Fernando Alonso’nun 45 puan gerisinde 3. sırada. Grosjean, hâlâ şansı olan Fin pilot için gereken her defasında takım arkadaşının yolundan çekileceğini belirtti.

Grosjean: “Zeki olmamız gerektiğini düşünüyorum. Seneye iki araçla başladık. Her iki pilot da çok mutlu ve Spa’ya kadar adilce yarışıyorduk. Şimdiden sonra mantıklı olan, Kimi’nin şampiyonanın önlerinde mücadele etmesi.”

“Pozisyon anlamında pek fazla umudum yok. 8. sıradayım ve iyi puanlar alırsam 7. olabilirim. Ama Kimi hâlâ önde. Bu yüzden evet, gereken her yarışta ona yol vermekten memnun olacağım. Şunu da biliyorum ki gelecek sene pilot kadrosu aynı kalırsa, sene başında yine adil yarışacağız, ta ki birimiz diğerini geçene kadar.”

Fransız pilot ayrıca Lotus’un arka kanat sisteminin, Pazar günü her iki araçta bulunacağının garantisi olmadığını söyledi. Lotus’un sistemi, Cuma günü Raikkonen’in aracında denenecek.

Grosjean: “Kıyaslama yapmamız gerek ve ilk olarak Kimi çalışmaya başlayacak. Yarın sabah çıkacak sonuca göre yön belirlenecek. Eğer muhteşemse, evet (kullanacağız), o kadar iyi değilse veya endişelerimiz olursa kullanmayacağız. İyi bir getirisi olur, riski de bulunursa yine de kullanabiliriz. Eğer kazanım az ve risk varsa kullanmayız”

 


Yorumlar

  1. burasi F1 olur boyle seyler. Gro da Rai de yeri geldigi zaman birbirlerine yol verirler, takim emri olsun olmasin. burada sadece pilot sampiyonlugu yok, asil paranin dondugu yer takim sampiyonlugu. ee bunlara da parayi takim verdigi icin, tum takimlarin pilotlari birbirlerine yol vermeliler.

    bu olay ise yarisa gore yapilmali, o an ki puanlamaya gore degil, bu da benim dusuncem. sampiyonada onde olan bir pilot herhangi bir pistte takim arkadasindan yavas olabilir, sirf o sampiyon olsun diye hizli olanin yavaslayip lider olana yol vermesi abes bir durum ki tum tartismalar da burada cikiyor iste.

    neyse kirmayin birbirinizi, paralari size vermiyorlar. F1'de de kurulmus bir duzen var kimin ne zaman nerede olacagi onceden planlanmis. 'bu kadar basit degil' gibi cumler kurabilirsiniz ama isin icinde milyarlar var ise en buyuk takim lastigi takamadan piste pilotu yollayabilir. durup dururken 10 tane insanin asilip cikaramayacagi arka kanat pist uzerinde kopabilir. 4 yil patlamayan bir motor, en rahat devirle calistigi bir pistte patlayabilir. canavar gibi calisan vites kutusu kendisi bosa alip vites attirmayabilir. 300km hizla giden bir araca durmasi icin 150m gerekirken; 150m si kayarak 200m si disklerin cevap vermemesi nedeniyle onundeki araca gomebilir.

    yani ornekler cok arkadaslar, bunlarin cok azi dogal yollar ile olusan hatalar, geri kalanlarinin bilerek yapildigi taraftariyim ben. fisek gibi hizli araclarin bir yarista yavaslamasi F1'in dogasina aykiri. isin icinde milyarlar var ise paylastiralan 1milyon bile degerlidir. o yuzden sistem ne derse onlar olacaktir. Bernie'nin her soylediginin oldugu gibi!

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Takım emirleri'' her zaman, her yerde var. Ama Alonso, bu işi abartmadımı sencede? Önünde ki takım arkadaşını, pist üstünde geçemeyince resmen takıma isyan etti yol vermiyor diye. Takım emirleri konusunda Raikkonen ve Alonso'yu, kıyaslıyorsunuz madem sorarım size, kaç defa Raikkonen'in, takımdan böyle bir lütufda bulunduğunu gördün, gördünüz? Önümde ki takım arkadaşımı geçemiyorum, ''this ridiculous'' dediğini hiç gördünmü? Bu konuda Raikkonen, başka bir pilotla hele hele o pilot Alonso, ise asla ve asla mukayese bile edilmemelidir. Alonso'yu, severim bu sezon şu ana kadarda en iyi işi çıkardığını düşünüyorum, hatta ve hatta kaç kere Alonso, için yorumlarda münakaşaya bile girdim hakkını yedirmemek için. Ama konu takım emirlerine geldimi orda bir dur derim işte. Hele hele Raikkonen, ile mukayese edilmesi tam bir saçmalık.

  3. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    Spa'ya kadar adilce yarışıyorduk.

    Grosjan bahreynde olanları unutmuş olmalı.Ya da bahreyn spadan sonra geliyor olmalı.

  4. Ne cevap bekliyordun 2010'la ilgili takımın hatalı olduğunu söyledim zaten ama 2011'de ki olayın bana göre nedenini söyledim… Benim huzurumu kaçıracak bir statü de değilsin önce bazı değerlere ulaşman gerekiyor o statüye ulaşabilmen için….

  5. Tahmin ettiğim gibi cevap verememişsin.Eh Vettel ile ilgili o benzetmeye yapan sensin.Demekki pilotunuda anlamamışsın hala.Kötü sözde sahibine aittir.Senin huzurunu kaçırdım ya gerçekleri hatırlatarak,Alonso yu kötülemene izin vermeyerek.Kendime inanılmaz saygı duyuyorum bu saatte 🙂

  6. Ben Massa şampiyonluğa gidiyordu demedim ama ilk 3 yarış sonunda Massa şampiyona lideriydi. Ama sonraları garip şekilde yeniden lastik anlama sorunu çıkmaya başladı Massa'da tıpkı 2008 de Kimi'de çıkan sorun gibi… Ferrari bir pilotu öne almak istiyorsa en iyi lastiklerle yapıyor bunu iyice anladık zaten… Ama hala söylüyorum Massa birisini seve seve yaparken diğerini zorla yaptırdılar…. Adam Kimi'den çok seviniyordu ogün… Diğerindeyse yer yarılsa yerin dibine girmek ister gibi bir hali vardı…
    2010 İngiltere'den kastın yarış içinde verilen emirle 2011 ise orada takım hatalı ama takımı anlayabilmek için harika bir nedenimiz var. Sezon ortasında getirilen ve elinizdeki en büyük avantajın gitmesine neden olan bir sistem yasaklanmış… Öyle bir sistem ki size zararı kimilerine göre 1.5 saniye eee şampiyonluğu da bir önceki sene kıl payı kapan bir takımın iki üç puanı düşünmesi normal
    He 2010 daki ön kanat mevzusundaysa takım itirazsız hatalı Vettel kanadını kırdıysa eski kanatla çıkacaktı ama yapılmadı ona diyecek sözümüz yok elbette

    Ayrıca Vettel karı gibi bir pilot mu? insan kendisi neyse karşındakini öyle zannedermiş….

  7. Lovely_F2008  avatarı

    tüm farkları yazmışsın ne güzel de büyük bi farkı unutmuşsun . alonsonun önündeki grosjean olsaydı zaten isyana bağlamazdı 2 harekette geçerdi , tıpkı raikkonen in grosjeanla olan hız farkı sayesinde gelip yol alsa bile zorlanmadan geçmesi gibi .. raikkonen in önünde iyi massa olsa sen de biliyosun raikkonen ne yapsa etse grosjeanı geçer gibi geçemezdi massayı . şu da var ki raikkonen in saçma şeylerden ne çabuk şikayetçi olduğunu hepimiz biliyoruz . tamam belki bu konuda şikayet etmezdi bunu bilemeyiz ama yazdıklarımı da unutmayın bence .

  8. sezon sonu puanlara baktın mı hiç 2010 da? Alonso markete mi gidiyordu? son yarış olmasına gerek yok illede. Massa o kadar gerideydi ki, sezon ortasında şansının kalmadığı aşikardı. Alonso'nun şansı vardı ve kimse beklemiyorken son yarışa lider girip şampiyonluğu 10 puandan az puanla kaybetti.

    Şampiyonluk için savaşan takım arkadaşına yardım etmek için takımdan 2-3 kere emir alan Massa, adam olsaydı baştan takımı için yapması gerekeni yapardı. Ben takım patronu olsam bu yarıştan sonra massa'yı sepetlerdim. Çünkü çok zeki mühendisi ile birlikte göz göre göre milyonlar önüne Ferrari'yi suçlu olarak attılar, madem istemiyorsun takım emrine uymak, de ki ben zamanında Kimi ve Michael'e yardım ettiğim gibi Alonso'ya etmek istemiyorum, ben ayrılıcam. Ya takım arkadaşını geçeceksin kendini bu duruma düşürmeyeceksin, yada geçilince böyle zırlamayacaksın. zaten bu takım emri hep yapılıyor, kural olsa da olmasa da bunu yıllardır biliyoruz….

    öncelikle diyorsun ki, o zaman legal değildi, şimdi legal o yüzden kimi grosjean bla bla bla. Şimdi diyorsunki yakalanmadıktan sonra kopya çekmek suç değildir. Hani ne oldu kurallara saygın sevgin ? iki yorumda tüm düşüncelerin 180 derece döndü. Grosjean babasının yüzü suyu hürmetine kimi'ye yol veriyor değil, takımı için yapıyor, massa'da takımı için yapacaktı, Alonso için değil… Ayrıca sezon başında da gördük benzerini, bu sefer Grosjean'dan da gelmedi teklif "kimi geliyor ona zorluk çıkartma" bahreyn? hatırladın mı…

    bir de burdan kimsenin bana arka çıkmasına bir şey yapmasına gerek yok, ben bundan ne tatmin oluyorum, ne de kişisel bir çıkarım var. Birileri benimle aynı düşünceleri paylaşınca para falanda alıyor değilim, çocukça düşüncelere düşmüş olan kusura bakma ama sensin. Benim tek yapmaya çalıştığım her 3 lafından birinde Alonso ve Ferrari'nin takım emirlerine laf atan insanların, bunun normal bir şey olduğunu anlaması, diğerlerinin de bunu yaptığı yani…

  9. burak evmez avatarı

    zaten raikkonen şampiyon olamayacak bu kadar kesin konuşuyorum istediğinizi söyleyin yani takım emri olsa da olmasa da lotus bundan sonra kolay yarış kazanamaz

  10. Doğru Massa 2010 da şampiyonluğa gidiyordu unutmuşuz.Birde şu Webber in 2010 da İNGİLTERE deki surat ifadesine bakalım.Hemde Vettel gibi birine yol verdi.Adam gibi birine iyi bir pilotada değil.

  11. Raikkonen06  avatarı

    Evet iyi iş yapıyorsun ama bunu çook büyük bir işmiş gibi göstermen bence gereksiz ama Kimi'de hafta sonları hızlı olursa bunu yapmanada gerek kalmaz gibime geliyor 🙂

  12. Yakalanmadıktan sonra Kopya çekmek suç değildir. İstediğini savun amaaa 2010'daki olayı 2007 Brezilya ile legalleştirmek çok çocukça Massa'nın orda emire ihtiyacı yoktu insan olan herkes yapardı bunu emin ol. Çünkü sezonun son yarışı şansın yok niye takım arkadaşına yol vermeyesin. Aç bak izle 2010 da Massa'nın yüz ifadesiyle 2007 Massa yüz ifadesi sana bişeyleri anlatır belki… 2007 de Massa neredeyse Kimi'den fazla sevinirken 2010'da neredeyse ağlayacaktı… Boşuna uğraşıyorsunuz aradaki farkı bilen biliyor siz sadece kendi vicdanınızı rahatlatmak istiyorsunuz… Yada olur da bilmeyen bir cahil gelirse onu da kendi yanımıza çekelim gibisinden bir havadasınız…

  13. bu çocukta gelecek var, eskiden böyle düşünmüyordum, fakat bu sene Kimi'ye karşı performansı bence tatmin edici. biraz daha tecrübeli ve sakin olursa çok canlar yakar, umarım seneye de devam eder.

  14. 2007-2008'de de yasaktı, 2006'da da yasaktı. Massa Schumacher'e, Kimi Massa'ya, Massa Kimi'ye, Kovalainen Hamilton'a yol verdi ama. pilotun ve takımın elinde olan bir şey bu. Eğer pilot istiyorsa, takımda onaylıyorsa kurallarda yasak dese bile yol verebilir. göstere göstere vermesine gerek yok, iki yalandan frenaj kaçırır, iki yavaş tur atar, yada takım arkadaşı atak yaparken içeriyi boş bırakır, zangırt diye Almanya 2010'da olduğu gibi kapıyı kapatmaz. Massa'nın 2010'da şampiyonluk şansı yokken takım arkadaşına, muhtemelen yarıştan önce konuşulduğu gibi, yol vermemesi, üzerine bir de üzerine kapıyı kapatması hem takımı, hem Alonso'yu rahatsız etmişti. Fakat bundan en çok siz başka takımın taraftarları rahatsız oldunuz 🙂

    biz çok gördük böyle romantik konuşmaları, o zaman legal değildi, şimdi legal diye… tekrar söylüyorum, madem öyle niye hala italya 2012 hakkında Massa Alonso'ya yol verdi diye yorumlar okudum ben etrafta, ki Massa bildiğin Alonso'dan yavaştı, Alonso farkı kapattı, atağı yaptı, Massa savunma yapmadı takım arkadaşının geçmesini kolaylaştırdı. Ardından Alonso farkı açtı, Massa gerçekten yol vermiş olsa 1-2 saniye arkasında bitirebilirdi değil mi Alonso'nun?

    işinize gelince takım kitapları kuralları açıyorsunuz hayret doğrusu…

  15. Öncelikle kendisi, sonralıkla takımı ve en sonda da takım arkadaşı için yapılması gerekeni yapıyor. Aslında gayet iyi bir pilot. Lakin nedense kendini sık sık lunaparkta sanıyor Maldonado gibi. Seneye çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

  16. Katılıyorum. Kuralların yapmana izin verdiği bir şeyi yapıyorsan ne diye suçlu olasın?

  17. "Grosjean Raikkonen'den daha hızlı" demeyi unutmuşsun. Alakasız konularda bile mutlaka söylemeden geçmiyordun, bir hatırlatayım dedim.

  18. kardeş sen kural kitabında yazanları biliyor musun? 2010'la 2012 arasında dağlar kadar fark var.Kimi isyan da etmedi arkadan onu da biliyorsundur heralde aradaki farkları karıştırma ki ortada KOCAMAN bir yanlış anlaşılma olmasın. Herşeyi işinize geldiği gibi anlamak ne kadar kolay değil mi?

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Evet bunu singapurda zaten gösterdin yol vererek. Kimi'ye yol verince akıllı, efendi olunuyor Alonso'ya yol verildimi 3 sene konuşuluyor..

    Normal tabi..

  20. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Zeki bir pilot takim ruhunu tasiyor ve takim icin gerekli herseye hazir.

  21. raikkonen yeteri kadar hızlı olursa grosjean'a takım emri uygulanmak zorunda kalınmaz. raikkonen'in yapması gereken de bu.

  22. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Yapması gerekende bu zaten. Ancak Massa gibi bunu çok dillendirmemesi gerek diye düşünüyorum.

  23. pist üzerindeki en efendi pilotlardan biri bu çocuk. kişisel hırslar ve hesaplar peşinde değil. önümüzdeki yıllarda eminim daha iyi yerlerde olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir