Raikkonen: "Lotus Geriye Düştü"

yazar:

kategori:

Raikkonen istikrarı sayesinde şu anda 3. sırada bulunuyor ancak son yarışlarda Lotus rakiplerinin gerisinde performans sergiledi.

Raikkonen “Sanırım biraz diğerlerinin gerisine düştük, onlar geliştiler. Bizim de bazı yeni küçük parçalarımız olacak ve umarım daha önce olduğumuz konuma geliriz. Ancak hafta sonu boyunca elimizden geleni yapmaya çalışmalıyız ve umarım Kore’de daha büyük güncellemelerimiz olur. Bu sayede gelişiriz.”

“Zaten gerideyiz ve bir şekilde lider olan sürücüden daha fazla toplamak zorundayız. Birilerinin puan tablosunda bizi geçmesini takmıyorum, öndekilerle farkı kapatmak en önemli konu. Son 2 yarışta bunu yapamadık umarım burada yapabiliriz.” dedi.

Şampiyonluğa inanıp inanmadığının sorulması üzerine Raikkonen “Çalışacağız. Geride biraz daha yarış var ve aracı geliştirmemiz lazım. Umarım sıradaki yarışlarda daha iyi durumda oluruz.”

“Şampiyonluğu yeter ki kazanalım; nasıl olduğunu takmam. Kazanmışsak kazanmışızdır. Hepsi bu. Ancak şu an için çok iyi görünmüyor. Bununla birlikte daha kötü durumda olduğumuz zamanlar oldu. Çalışmaya devam etmeliyiz. Küçük bir şansımız olduğu sürece buna çalışacağız ve umarım gelişiriz.” dedi.

Raikkonen, gelecek sene için Lotus’la anlaşmasının olmasına rağmen planlarını doğrulamaktan kaçınıyor.

Raikkonen “Asla bilemezsiniz. Formula 1 eğlenceli bir yer. Geçmişte bunu gördük ve ben de gördüm bu yüzden bu konu hakkında konuşmak istemiyorum çünkü anlaşmanınız olup olmamasının pek bir anlamı olmuyor. Bir gecede her şey değişebilir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    Bu aralar Boullier hiç açıklamalar yapmıyor aracın hızıyla ilgili neden çünkü açıklamaya yüzü yok tamam belki 2.yarıya kadar en hızlı araçtı ama diğerlerininde eli armut toplamıyodu vede 2.yarıdan sonra geri kalmaya başladık ama Kimi'nin tecrübeside bir yere kadar araç hızlı olmayınca tecrübede pek işe yaramıyo ama buraya kadar çok iyi şekilde geldi inşallah şu korede beni yanıltır Lotus'ta iyi ve çalışan bir güncellemeyle gelirler ve Kimi'de tecrübesiyle yarışı kazanır ama sanırsam D-DRS bu yarışta kullanılıyor.

  2. Kalan 6 yarışta galibiyet gelmediği sürece şampiyonluk için mucizelere ihtiyaçları var ki bu da olacak gibi durmuyor. Lotus en başından beri sadece istikrarıyla buralarda. Yoksa araç, rakiplerine göre oldukça geride kaldı.
    Ayrıca Kimi Raikkonen halen McLaren'e en yakışan pilot olarak kalmış benim nezdimde.

  3. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    ''Küçük bir şansımız olduğu sürece buna çalışacağız ve umarım gelişiriz." tek istegim gelismeniz ve yaris kazanmaniz sampiyon olabilecek potansiyel takimda net bir sekilde var,firsat varken lotus guncellemeleri ertelemesin elinden geleni yapsin.

  4. Hem Mercedes hemde Lotus şu D-DRS sayesinde epey şey kaybetti. Mercedes sisteme fazla yoğunlaştı ama bari en baştan beri araçlarında vardı. Lotus hepten batırdı işi. Sistemi kendilerine göre uyarlamak istediler ama olmadı. İhtiyaçları olan zamanda bir türlü kullanamadılar. Bu saatten sonra çok daha zor çünkü Mclaren gerçekten çok hızlandı. Redbull'u bile geçemeyecekler bence.

    Sezon başında lastikleri Sauberle birlikte en iyi kullanan araç E20'yi ama şimdi ne oldu da aynı araç 20 turdan 12-13. turlara kadar düştü pit konusunda anlamıyorum ki yarışın sonlarında da sıkıntı yaşamaya başladılar. Hani şöyle güçlü bir taban yada egzoz gelişimi olsa da aracın lastik üzerindeki karekteristiği değişti desek. Ama tam tersine özellikle de egzoz kısmına neredeyse hiç müdahale yapılmadı sanki geçen sene ki egzozdan sonra fabrikadaki herkes egzoz üzerine konuşmamaya düşünmemeye yemin etmiş. Hiçbir adım atmıyorlar kısım üzerine.
    Bence durum pek iç açıcı değil. Bir çaresine bakmak zorundalar ama bu saatten sonra neye bakacaklar. Küçük gelişimlerle büyük adım beklemek hayalcilik. En büyükler bile tüm güçlerini kullanıyorlar gelişim için. Ya Lotus bu aracı iyice geliştirmeli yada tam tersine komple bırakıp gelecek sezona hazırlanmalı çünkü çok büyük kural değişiklikleri olmasa da Redbull Mclaren ve Ferrari bu sezon son yarışa son viraja kadar gelişim için bu araç üzerinde çalışmaya devam edecekler. Bu yüzden gelecek sezon ki araca daha az gelişim zamanı kalacak bari bunu avantaja dönüştürelim ama onda da eğer sezon içinde gelişim sağlanamayacaksa işimiz harbiden çok kötü malesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir