Ferrari Rüzgar Tünelinin Şampiyonluğu Zorlaştırmasından Endişeli

yazar:

kategori:

Ferrari, rüzgar tüneli verilerinin pist üstünde doğrulanmaması sorunu nedeniyle rüzgar tünelini kapatıp kontroller yapacak.

Domenicali, Ferrari’nin mevcut rüzgar tünelinin biraz geride kalması nedeniyle araca getirdikleri güncellemelerin tam anlamıyla çalışması konusunda sorun yaşadıklarını söyledi.

Domenicali “Bizim yapımız bu açıdan en iyisi değil. Oldukça eski. Elimizdeki araçların kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Bunu yapmaya çalışıyoruz, korelasyonu geliştirmeye çalışıyoruz ve plan bu. Gelecek sezona kadar bunu yapmalıyız.” 

“Diğer tesisleri kullanıyoruz ve önümüzdeki haftalarda bu konuda bir program belirleyeceğiz, neyin iyi olabileceğine bakıp maksimum seviyede geliştirmeye çalışacağız.”

“Eminim bu diğer takımlarda da olmuştur ancak sezonun ikinci yarısında yeni güncellemeler getirdiğimizde pist üstünde çalışmadığını gördük. Bu yüzden daha fazla araştırmaya başladık ve sorun olduğunu gördük.”

“Bu sorunun yeni teknolojilerin hızına ayak uyduramayan araçtan kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu yüzden geliştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Böylece piste getirdiğimiz parçaların gelişim seviyesi şu anda olduğundan daha iyi olur.”

“Şampiyona açısından durum açık: aracı geliştiremezseniz şampiyonluk için mücadele etmek daha zor olur çünkü diğerlerinin sorun yaşamasına bel bağlayamayız.”

“3. ya da 4. olmaya güvenemeyiz. Yarış kazanmayı garantilemeli ardından diğerlerine bakmalıyız.” dedi.


Yorumlar

  1. Aynı problemler F70 de yoktur inşallah. 🙂

  2. rocco junior avatarı

    Peşin konuşmak sonra laflarımı yemek istemiyorum ama benim umudum da azaldı arkadaş.Yani böyle şampiyon olacaksak işimiz zor zaten.

  3. Bunu söylemekten nefret ediyorum ama pazar günü yine Red Bull'un alternatörüne,McLaren'in vites kutusuna bakacağız.Bıktım artık defansif modda yarışmaktan.Tarihte başka yoktur bu kadar uzun süre hasar azaltma yapıp da bu kadar uzun süre lider olan.Bundan sonra da açıkçası güncelleme falan beklemiyorum.Rüzgar tüneli bile adam gibi değilken 0.1 saniye bile bulmamız imkânsız.Şampiyonluk umudum da oldukça azaldı.Çok yazık oluyor…

  4. rocco junior avatarı

    Bu sezon yine şampiyonluğu kaçırırsak artık hiçbir yerde yazmamaya karar verdim.Bu kadar madara olmak yeter.Bizim de bir onurumuz var arkadaş.Takımımı 19yıl olacak destekliyorum ama yani sabret sabret patladık.Desteğim kesilmeyecek elbette lakin yazmayı tamamen bırakıcam eğer kazanamazsak.Yarışları ise arada bir izlerim.Ne tünelmiş yahu hayret bir şey arkadaş.29 puan fark var 3-4yarış dışında 10 yarış suyunu sıka sıka,sinir harbi ile,o yarış dışı bu yaırş dışı,biraz gelişim ve Alonso nun üstün çabası ile getirdik.Aziz Nesin'in bir kitabı var "Sizin Memlekette Eşek Yok mu " diye oradaki hikayeye benzedi.Adamlar ittire kaktıra eşşeği itiyorlar gitsin diye.Lanet olsun ya

  5. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    domenicalli demiş ankara, sen demişsin….. bu durumun motorla ilgisi ne varki şimdi. hani takım motor patlatma olayını da yaşasa diyecem de ferrari'nin o sorunu da yok. rüzgar tüneli aeroyla ilgilidir aracın şasisini ilgilendirir bunu da öğrenmiş ol. he bir de bak bakalım ferrari dışındaki büyükler dikiş tutturabilmiş mi? mclaren? renault?

  6. Evet radyoaktif izotopları var. Ama özellikle bakır ve diğer alaşımları el aleti yapımında kullanılabilecek kadar güvenlidir. Berilyum oksit aşırı zehirli sadece. Motorda hangisini kullandılar bilmiyorum tabi. Hatırladığım sadece pistonlar berilyumdandı.

  7. Tamam Ferrari protesto etmiş ve yasaklanmıştır Berilyum ancak o metal bildiğimiz alüminyum gibi, demir gibi bir metal değil işte… Radyoaktif.

  8. DreamOfWinD  avatarı

    Aaaa başlayacam rüzgar tüneline ya. Olmaz böyle şey koskoca Ferrari neyden dolayı kaybediyor. Alonso nereye kadar kapatacak bu açıkları sürüşüyle. Bu gidişe 2013 te uçar demedi demeyin. Yazık.

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''F1 testleri kalktığından beri dikiş tutturmaya çalışan takım büyük takım değildir. Deneme yanılma ve şike ile başarılı olabildikleri tekrar ortaya çıktı. Rezillik.''

    F1'in en büyük 2 takımından, en eski takımından ve efsanevi takımından bahsediyorsun. Yorum yaparken konunun biraz daha ahlaki boyutunu düşünerek yorum yapın, yapalım.

  10. Kurucumuz Enzo Ferrari'nin çok sevdiğim bir lafı vardır.

    "Aerodinami,iyi motor yapamayanlar içindir."

  11. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    The use of beryllium engine components was banned following a protest by Scuderia Ferrari.

    F1 testleri kalktığından beri dikiş tutturmaya çalışan takım büyük takım değildir. Deneme yanılma ve şike ile başarılı olabildikleri tekrar ortaya çıktı. Rezillik.

  12. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Hadi RBR, hadi McLaren göriyim sizi! Bi güzel yolda kalın gene, yok eğer yarışı tamamlarsanız bizim işler zor. Bu kadar getirdiniz bu takımı buralara, yarım bırakmayın başladığınız işi. Size güveniyorum.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ne rüzgar tüneliymiş be arkadaş.3 yıldır RT verileri ile pist üstü uyuşmazlığından bahsediyoruz.

    Ferrari , rüzgar tüneli kanseri ile boğuşmaktadır.Kemoterapiler fayda etmemektedir.6 yarış sonra ölüm kaçınılmaz olacaktır.Hastanın buna alışmaya başlaması lazımdır.Geçmiş olsun ya da Allah rahmet eylesin.

  14. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    çok yavaş görünüyoruz fark en az yarım sanıye en iyi ihtimal 5. lik gibi görünüyor. Buraya kadar getırdık sampıyonayı acıkcası sans da bızden yanaydı ama bu farkla şampiyon olabılmek ıcın artık dua edecegız sansın yıne yanımızda olması ıcın

  15. İşimiz çok zor.Allah sonumuzu hayır etsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir