Alonso Rekabet Seviyelerinden Emin Değil

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, öğleden sonraki seansta 5. hızlı isimdi; sabah ise 11. sırada yer aldı.

Suzuka’ya benzer karaktere sahip Silverstone’da iyi performans sergilemesine rağmen Alonso, bu hafta sonu için henüz net bir şey söyleyemiyor.

Alonso: “Genel olarak hisler iyi yönde. Yüksek sıcaklığın lastikler açısından sorun oluşturacağını sanmıyorum.”

“Sıcak şartlarda çok yarış yaptık. Çok değil; daha 15 gün önce Singapur’daki gibi. Lastikleri idare etmeyi öğrenmemiz gerek ki bu herkes için böyle.”

“Silverstone’daki kadar rekabetçi olup olamayacağımızı söylemek zor. O üç ay önceydi ve rakiplerimizin, bize kıyasla araçlarını ne kadar geliştirdiklerini tam olarak bilmiyoruz.”

“Yarına kadar beklememiz gerek. Çünkü genellikle Cuma günü grup karışıyor. Burada getirdiğimiz güncellemeler için söylenecek pek bir şey yok. Davranışlarına bakmak için daha fazla zamana ihtiyacımız var.”

Takım arkadaşı Felipe Massa ise gelişim için alanlarının olduğunu belirtti.

Massa: “Nerede olduğumuzu net bir şekilde söylemek zor. Kesin olan şu ki rakiplerimizin çoğu rekabetçi görünüyor ama her zamanki gibi, net bir manzara görmek için yarını beklemeliyiz.”

“En iyi stratejinin ne olacağına karar vermek kolay olmayacak. Aracın dengesi orta seviyede diyebilirim. Diğerlerinin tempolarını tutturamasak da gelişebileceğimiz daha çok şey var. Pistin bir günden diğerine değiştiğini de hesaba katmamız gerek.”


Yorumlar

“Alonso Rekabet Seviyelerinden Emin Değil” için 27 yanıt

  1. el nano niye dalaşıyosun şunlarla?ağzıbozuk hazımsız ağlak bir pilotun taraftarından ne bekliyon ki düzeltmeye çalışıyosun?
    bunlar için banlanmana değmez take it easy man !

  2. suzukada redbull egemenliği vardı 2 yıldır.suzuka denilince redbull aklıma geliyor.ama bu sene o kadar iyi değiller böyle hızlı geçilen viraçlarda

  3. hayır sen haklı olsan herkes yanılsa ne olacak?

    seni dünya şampiyonu mu ilan edecekler?

    1 milyon dolar para mı verecekler

    Schumacher veya ne bileyim Vettel'den plaket mi alacaksın?

    Formula 1 ile alakalı yazar mı yapacaklar seni bir yere?

    Yoksa Erbatur'un yerine göz diktin, her şeyi önceden biliyorum diye iddia yorumculuğuna mı başlayacaksın bir internet sitesinde F1 ile alakalı?

    hayır başkaları için ne geç olacak, gerçekten çok merak ediyorum. Hepimiz bir konuda yanılsak -ki ortada öyle bir olay yok- ne olacak? Hepimiz Alonso'nun şampiyonluğuna inansak -ki zor olacağını biliyoruz- ve yanılsak, hayal kırıklığına uğrasak ne olacak? oturup ağlasak falan böyle -ki yapmayacağız çoğumuz- ne olacak?

    sözlerinin doğruluğu ortaya çıkınca diğerleri için ne geç olacak? ciddi ciddi meraktan soruyorum, ne olacak? dünyanın sonu mu gelecek, ne olacak ? Kutsal kitaplardaki ayetler gibi kafiyeli yazıyorsun, sanki biz yanılınca cehenneme girecekmişiz gibi 😀 ne olacak bir anlatsana ya 😀 noolur anlat

    ne olacak, tatmin mi olcan? kendini böyle mi tatmin ediyosun 🙂 başka yöntemler öğretmediler mi sana kendi kendini tatmin edebileceğin? bir cevap ver allahın adını alıyorum ağzıma, allah aşkına ne olacak?

    olacağı söyliyim, arkadaşlarca toplanır bir çuval kına alırız, sende yakarsın maksimum olacağı o 🙂

  4. bu ne tepeden bakmaciliktir. kavgam okumayi birakmalisin. asil yucelik tevazuluktadir diyor mevlana. yok aristokratlar soyledimde halk tepki vermiste. ..mütevazi ol. sumak bilmedigini gostermeyecegi gibi cok konusmakta bildigini göstermez. boş konusma. kapasitenin ne oldugunu herkes anladi zaten bir sen anlamamişsin .

  5. rocco junior avatarı

    Tanıdık geliyor,yoksa onlar yanıldılar mı?

  6. neset aydın avatarı

    Gercekleri Görmenin Acı Vereceğini Anlayacaksın… Az Kaldı

  7. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Halktan tepki gelmiş. Halbuki ben aristokratlara hitap etmiştim. Sözlerimin doğruluğunu zaman gösterecektir, ama çoğu kişi için çok geç olacaktır.

  8. Ben Ferrari taraftarı değilim ama ALonso sevenlerdenim… benim gibi bir çok insan burada var. Bu insanların gözünün içine baka baka hakaret etmeye çalışanlara el insaf diyorum.Küfür eden insanlar bilsinlerki; havama küfür ederseniz sizinde havanız var; suyuma küfür ederseniz sizinde suyunuz var; toprağıma küfür ederseniz sizinde toprağınız var.Hepimiz… yiyoruz içiyoruz ve yaşıyoruz… hiçkimse olduğundan fazlasını olmaya çalışmasın.

  9. Şimdi teşekkür ediyorum…

  10. Bu site bu tavrına devam ederse… bir Ferrari taraftarının dahi burada kalması ayıpdandır. Bu sitede kendine çeki düzen vermeli.Bakın bu sorun yine olmuşdu ve site yönetiminin hakaret edilenler yerine hakaret edenlere yasak uygulaması sonucunda buralar karışması bir yana bir dünya izleyici sorunu yaşanması bir yana yönetim özür yazısı gibi tavır göstermek zorunda kalmışdı.Unutmayın ki bizler bu siteye para ödeyerek girmiyoruz ama bizim buradaki sayısal çoğunluğumuzda sitenin heves kaynağıdır. Bir dünya Ferrari ve ALonso taraftarına hakaret içeren cümlelere burada yasak gelmemesinin yanında bu hakareti şikayet edenlere sınırlama gelmesinin bir hikayesi olmalı…

  11. AĞır tahrik içeren bu yazıyı silmenin yerine benim yazımı nasıl silersiniz??Ana yazıyı silince benimde yazım silinir bende saygı duyarım… ama bu kadarınada pes dahi denilemez.

  12. Buradan benim yazımı silip bu yavşamanın yazısını silmeyen kimdir??? Paron… sanırım hayvangiller dize yazınca ağır kaçmış olmalı.Yada adını vermediğim için sanırım gergedan gibi sanmışdır. Bu öküzün yazısını şikayet olarak değerlendirmeyip benim yazımı silen öküz kimdir??

  13. rocco junior avatarı

    Görüyorsun işte halimizi.Sonra yok tifosiler şöyle Alonsocular böyle derler.En çok Ferrari ve Alonso haberleri altında saldırı var bu tartışılmaz gerçek.Millet Ferrari ve Alonsoya geldi mi can düşmanı gibi yorumlar yapıyor.Sanırsın Ferrari adamın canına kastetmiş diğerleri ekmeğini veriyor 🙂

  14. Michel Nostradamus 2 saat 32 dakika önce

    Alonso şans kendisine gülmediği sürece elindeki araçla başarılı olamayacağını belirtiyor. Takke düşüyor yavaştan. Gel de anlat bunu koyunlara…

    USLUBUNA BİRAZ DİKKAT ETSEN İYİ OLACAK

    BURASI AHIR DEĞİL…!!!

  15. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Terbiyesizliğe gerek yok arkadaşım… Neden hakaret etme gereği duyuyosun? Nedir bu Ferrari ve pilotlarına olan kinin? Az önce Ferrari takımına saydırıyordun, şimdi pilotu Alonso'ya. Bu klişeleşmiş kin kusan tarzı yorumlarını bırak artık. Başka bir pilotun fanı olarak ben dayanamıyorum bu itici sözlere, birde o pilotun fanının yerine koyun kendinizi. Bu kadar olmaz pes doğrusu…

  16. Demek ki neymiş ? Araç zayıfmış.Neymiş ? Kimse Superman olmadığı sürece diğerlerinden yarım saniye yavaş araçla şampiyon olamazmış.Neden ? Çünkü araç gitmiyorsa sen onu sırtında taşıyamazsın.Bir yere kadar anca…

    Şimdi bakıyorum,Alonso 29 puan farkla lider.Vettel şurada yarış dışı kaldı,Hamilton şurada vites kutusu arızası yaşadı,Button'ın şurada benzin pompası fırladı yok kafasına kuş pisledi vesaire vesaire…Alonso Superman mi ? Yoo değil ? Şampiyon olma ihtimali var mı ? Var.Daha kaç yarış var önümüzde ? 6 yarış.6 yarış önceden zırlamanın anlamı var mı ? Yok.25 Kasım 2012'de saat 20.00'da yarış bittiği zaman tekrar açarız konuyu…

  17. Her haftasonu alonsodan benzer aciklamalar geliyor. ancak yinede enaz podyum geliyor. bence McLaren ve rbr endiselenmesi gerekiyor…

  18. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Alonso şans kendisine gülmediği sürece elindeki araçla başarılı olamayacağını belirtiyor. Takke düşüyor yavaştan. Gel de anlat bunu koyunlara…

  19. Massa: "Kesin olan şu ki rakiplerimizin çoğu rekabetçi görünüyor ama her zamanki gibi, net bir manzara görmek için yarını beklemeliyiz."

    İyi sürmediği gibi yanlış tespitde de bulunuyor ToroRosso,Williams,Sauber fazla rekabetçi görünmüyor

  20. Ben eminim.Açık ara farkla en hızlı 3.araç.Sezonun %80'inde olduğu/olacağı gibi.

  21. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Koskoca Ferrari takımının yapacağı işlermi bunlar ya. Yeminlen çok üzülüyorum bu adama. 3 senedir takım + massa yüzünden direkten dönüp duruyor adam.

    Bu sene de gider şampiyonluk. Vettel olur yine. Ne redbull'muş arkadaş 3 senedir bir çözemediler olayını.

    Tek umudum Button'nın 1.ci olması, sanırım en az böyle zarar alırız. Hasarı azaltacağımız bir başka yarış. Ulan aynı kanata sene başından beri 1cm lik parça ekleyip çıkaran takımdan ne hayır gelir be. Bizde kendimizi kandırıyoruz.

    Yazık..

  22. Bir araç cuma günü 2 seansta da hızlıysa yarışta da hızlı olur,kimi kandırıyorsunuz.Ben sizin yapacagınız güncellemeyi öpüyüm…

  23. Ferrari gelişim yarışında zayıf kalıyor.Şu an şampiyona ortada ve Ferrari kesinlikle rekabetçi değil.Puan farkı da bence hiç önemli değil.Yarış kazanabilecek ve podyuma çıkabilecek potansiyele sahip birçok araç var ve bu durum Ferrari için avantaja da dönüşebilir dezavantaja da.McLaren, Sauber , ForceIndia , Willams belki LotusGP her an podyum ve galibiyet ihtimali olan takımlar.Bu takımlar Vettel den puan çalıp alonso nun ekmeğine yağ sürebileceği gibi Vettel in önde olduğu bir yarışta alonso yu puansız da bırakabilirler.

    Ferrari şampiyonluğu düşünüyorsa bir şekilde ihtiyacı olan hızı bulmalı ve yarışa ortak olmalı, yoksa işleri çok zor.

  24. şampiyonluk gidiyor gibi . haberiniz olsun diyor ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir