2012 Japonya GP – Vettel Art Arta 4. Kez İlk Sırada!

yazar:

kategori:

Suzuka’da son 3 sene pole pozisyonunu kazanna Vettel’i 2012’de de durdurabilen olmadı ve Vettel pole pozisyonunun sahibi oldu. Vettel ilk turunda elde ettiği 1.30.839’luk derecesiyle polün sahibi oldu. Alman sürücü derecesini geliştirecek gibi görünüyordu ancak Kimi Raikkonen’in son dakikalardaki spini sonucunda sarı bayraklar sallanınca yavaşlamak durumunda kaldı.

Red Bull’un diğer pilotu Mark Webber de oldukça güçlü bir seans geçirdi ve aerodinaminin ön plana çıktığı Suzuka’da ilk 2 sıra Red Bull sürücülerine gitmiş oldu.

Mclaren’den Jenson Button sıralamaları 3. sırada tamamladı ancak vites kutusu değişikliği nedeniyle aldığı 5 sıra cezasının ardından 8. sıradan başlayacak.

Yerel kahraman Kamui Kobayashi, oldukça güçlü bir performansın ardından 4. oldu ve Button’un cezasıyla birlikte 3. sıraya yükselecek. Ancak Kobayashi’nin sıralamaların son seansında Raikkonen’in spini nedeniyle sarı bayraklar sallanırken o bölümde en iyi sektör zamanını kaydettiği ortaya çıktı. Hakemlerin bu konuda ne karar vereceği merakla bekleniyor.

Lotus’tan Romain Grosjean, güçlü göründüğü Japonya’da sıralamalarda da iyiydi ve 5. sırayı kazandı. Cezaların ardından Grosjean yarışa 4. sıradanbaşlayacak ve onu Sauber’den Sergio Perez takip edecek.

Şampiyona lideri Fernando Alonso Japonya sıralamalarında 7. sırada kalırken onu Lotus’tan Kimi Raikkonen takip etti. Son seansa çıkan isimler arasında en yavaş kalan isim 9. sıradaki Mclaren sürücüsü Lewis Hamilton oldu. Son seansa kalan ve 5 sıra cezası olan Nico Hulkenberg, piste çıkmamayı tercih etti ve yarışa 15. sıradan başlayacak. Takım arkadaşı Paul di Resta ise 12. sırada kaldı.

Ferrari ile iyi bir hafta sonu geçiren Massa, sıralamaların 2. seansında kılpayı son seansı kaçırdı ve 11. sırada kaldı. Massa Hulkenberg’in cezasıyla birlikte 10. sıraya yükselecek.

Haftanın en çok konuşulan takımı Mercedes, sıralamalarda oldukça gerilerde kaldı. Michael Schumacher 13. olurken takım arkadaşı Rosberg 15. sırada kaldı. Bu iki sürücü arasındaki sıralama mücadelesinde sonuç olarak Schumacher 9-6 öne geçmiş oldu.

Şu ana kadar verilen cezalarla birlikte sıralama şu şekilde olacak: Vettel, Webber, Kobayashi, Grosjean, Perez, Alonso, Raikkonen, Button, Hamilton, Massa, di Resta, Maldonado, Rosberg, Ricciardo, Hulkenberg, Vergne, Senna, Kovalainen, Glock, de la Rosa, Pic, Petrov, Schumacher, Karthikeyan.

Yarış yarın Türkiye saati ile 09:00’da başlayacak.

 

Poz  Pilot                Takım                 Süre            Fark   
 1.  Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1m30.839s
 2.  Mark Webber           Red Bull-Renault     1m31.090s
 3.  Jenson Button         McLaren-Mercedes     1m31.294s
 4.  Kamui Kobayashi       Sauber-Ferrari       1m31.700s
 5.  Romain Grosjean       Lotus-Renault        1m31.989s
 6.  Sergio Perez          Sauber-Ferrari       1m32.022s
 7.  Fernando Alonso       Ferrari              1m32.114s
 8.  Kimi Raikkonen        Lotus-Renault        1m32.208s
 9.  Lewis Hamilton        McLaren-Mercedes     1m32.327s
10.  Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes no time
Q2 elenme süresi: 1.32.272s                                  Fark **
11.  Felipe Massa          Ferrari              1m32.293s  + 0.792
12.  Paul di Resta         Force India-Mercedes 1m32.327s  + 0.826
13.  Michael Schumacher    Mercedes             1m32.469s  + 0.968
14.  Pastor Maldonado      Williams-Renault     1m32.512s  + 1.011
15.  Nico Rosberg          Mercedes             1m32.625s  + 1.124
16.  Daniel Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari   1m32.954s  + 1.453
17.  Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Ferrari   1m33.368s  + 1.867
Q1 elenme süresi: 1.33.370s                                    Fark *
18.  Bruno Senna           Williams-Renault     1m33.405s  + 1.376
19.  Heikki Kovalainen     Caterham-Renault     1m34.657s  + 2.628
20.  Timo Glock            Marussia-Cosworth    1m35.213s  + 3.184
21.  Pedro de la Rosa      HRT-Cosworth         1m35.385s  + 3.356
22.  Charles Pic           Marussia-Cosworth    1m35.429s  + 3.400
23.  Vitaly Petrov         Caterham-Renault     1m35.432s  + 3.403
24.  Narain Karthikeyan    HRT-Cosworth         1m36.734s  + 4.705

% 107 süresi: 1m38.471s

 

 


Yorumlar

  1. Cezaların ardından grid baya değişti.Yeni halini yazarsanız seviniriz.

  2. yarışta mc laren ler belki zorlar alonsodan da bi şeler bekliyorum

  3. sebastian vettel aynı naim süleymanoğluna benziyor bu kadar genç yaşta bu kadar başarı huzuruzda vettele benden yeni lakap

    '''''Cep Herkülü'''''

  4. ben yarınki yarışta gro dan çok umutluyum

  5. yazım hatası yapmışım; bu durum yeni değil, sene başından beri böyle

  6. bence sen kendini kandırıyorsun. Yağmur altında geçilen 2 sıralama haricinde sıralama turlarında hep büyük farklarla geride kaldık. Ve evet sene başından beri durum böyle. Sene başında 1,2 saniyeydi, bir ara 0,5 lere düştü, 0,8 oldu, bugün Kimi'nin sarı bayrakları olmasa yine 0,6-0,8 civarı olacaktı. Tek turda yavaşız işte abarttığımız bir şey yok. Her yarış pol alıyoruz ilk yarışlardan sonrada benim mi haberim yok? senenin başından beri ilk 10 bizim rakibimiz, çünkü zaten ilk 3 te falan kalktığımız yok. Yani senin belirttiğin durum eski değil, sene başından beri böyle…

    Yarışta sıralamalara göre iyi olduğumuz ortada zaten. Birde malezyada en iyi araç bizde falan değildi, öyle olsa sıralamalarda o kadar kötü olmazdık, sadece yağmurda Alonso+Ferrari ikilisi bu sene iyi iş çıkartıyor. Krediyi sadece arabaya vermekte haksızlık, aynı aracı kullanan bir pilot daha var pistte…

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bence fazla iyimser düşünüyorsun.

  8. Grosjean yarın startta hem koby. hemde weberi startta geçecek. vede 3 tur sonra vetteli geçecek
    vede lotus ilk galibiyetini alıcak. burayada yazdım.

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    İyide Vettel, zaman turu atmıyordu ki, pite geri dönüyordu adam. Birbirindem 2 farklı konuyu tartışıyorsunuz.

  10. suzuka iyi araçları ödüllendiren bir pisttir, tıpkı barcelona,silverstone gibi. şu an itibariyle en hızlı araç Redbull. helal olsun adamlara tebrik ediyorum.

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    geçen günlerde, hızlı virajlı pistlerin gelmesi dolayısıyla redbull'un geriye düşeceğini söyleyen kişiler vardı. halbuki gözleri az biraz gören bir kimse ne olacağını az çok kestirebilirdi.

    şampiyonluk artık redbull ve fia'nın ellerinde.

  12. Söylemeye çalıştığım şey pite giriş ve çıkış turunda birini engellerseniz ceza verilir ama zaman turu atan biri arkasındaki daha hızlı diye yol vermek zorunda değil.Öyle olsaydı pilotlar zaman turuna başlamadan önce önlerinde boşluk yaratmaya çalışmazdı değil mi,nasıl olsa öndeki yol verir diye düşünürlerdi.

  13. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    startta gözlerim sauber'lerin üzerinde olacak bu takım çok tehlikeli geliyor gerçekten. yarışı yine vettel'in kazanacağı kesin değil.

  14. vettel zafere yakın duruyor.arkadakiler arasında gerçek manada suzuka meydan savaşı bekliyorum (alo-ham-but-rai) çok ciddi olaylar olabilir temas kaza vs.rai ve ham alo nun önünde bitirmek için her şeyi yapacak alo da vettele karşı en az puanı kaybetmek için her şeyi yapacak.suzukada sivrilen kob ülkesinde bir podyum için her şeyi yapacak tansiyon çok yüksek çünkü sadece 6 yarış kaldı

  15. rocco junior avatarı

    iyi ama şampiyonluk yolundaki insanların yarış kaderi bir bakıma etkileniyor.doğru niye üzgün olsun iceman ya duygu yok elemanda 🙂

  16. sadece sene başında o durumdaydınız abartmaya gerek yok ki sene başındada şans yanınızda oldu ortasındada sona doğru ne olacak görücez.ben bu yarışta ilk 10 yani 4 takım doğrudan rakibi diyorum sene başından beri sauber rakibinizmiydi yok.lotus rakibinizmiydi yok
    malezyada ferrari en iyi 2 arabadan biriydi diğeri sauber
    ispanyada en iyi 2 arabadab biriydiniz willimas la beraber
    europe gp de en iyi 3.araba idi piyango vurdu zafer geldi
    hani nerde sene başından beri durum öyleydi en az 2-3 yarışta baskındınız ve araba zafer kazanabilecek bir arabaydı kendinizi kandırmayın

  17. Tolga Soydan avatarı

    niye üzgün olsun rakibini de engellemis oldu.

  18. rocco junior avatarı

    soru tabiki mantık lı.sarı bayrak yüzünden diğerleri etkilendi demek istemiş muhabir ama adam oralı değil.olay sadece kimi ve diğerleri olayı değil bence cevap etik değil.her alanda hayatın her alanında bu olabilir.hiç değilse üzgünüm elimde değildi diyebilirdi

  19. Tolga Soydan avatarı

    sence soru mantıklımı arkadasım.adam spin atmıs turu gitmis diğer pilotları soruyo muhabir.ne yapabilir yani kimi.sonucta ilk defa olmuyo böyle bi olay.sarı bayrak çıkarsa herkes yavaslar kural bu

  20. yahu allahını seversen sen bilerekmi konuşuyorsun yoksa bilmeden sallıyormusun.o adamları oraya çıkış amacı nedir.en hızlı turu atmak değilmi.

  21. saol. bu kadar büyük bir hata neden ve nasıl yapılmış orası da önemli, kendi hatası gibi konuşuyor ama emin olamadım.

  22. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Sitemizin nese kaynagisin,yorumlarina çok gulduruyorsun bizi,hep sitede kal olur mu,bizi birakma

  23. rocco junior avatarı

    herhalde soruya göre cevap olacak sen sorulmayan sorunun mu cevabını veriyorsun.savunmayın şu durumu ya!şimdi mesela bende senin yorumuna göre yorum yaptım diyebilirim ama hoşuna gitmeyen bir cevap oldu bu değil mi?sonuçta ortada birinin hatasından diğeri yanıyor.

  24. Engelleme olmaması için illa ki pole turu olması gerekmiyor.Normal bir zaman turu atan pilot arkasındaki pilota yol vermek zorunda değil isterse HRT olsun.

  25. rocco junior avatarı

    Gidip yakalım Alonsoyuuuu:)))

  26. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Vettel Alıcak Şampiyonlugu gibime geliyor ferrari hızlanamazsa.

  27. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    umarim dedigin lastiklerle baslar ve podyumda goruruz Kimi'yi 🙂

  28. Pole turunda değil 2.turundan bahsediliyor.

  29. valla hakikaten kimse kusura bakmasın geçen seneki redbul egemenliğinde kılını kıpırdatmayanlar ve bunun şaibeli olduğunu söylemeyenler şimdi hiç konuşmasınlar.

  30. Tolga Soydan avatarı

    o lastikler çöp 🙂 ama turunu diğer lastiklerle attı muhtemelen onlarla başlayacak.

  31. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    valla kimse kusura bakmasın sebastian vettele ceza gelirse bu şampiyonanın şaibeli olduğuna inanacağım . hızlı turunu atarken nasıl oluyorda arkandakini engelliyorsun anlamadım attığı tur pole turuydu pes yani.

  32. Tolga Soydan avatarı

    soruya göre cevap

  33. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Raikkonen, şimdiye kadar neyi umursadı ki bunu umursasın :))

  34. bu da fazla abartmaya başladı. heyecandan tüm sıralamalarda hata yapıyor ama röportajlarda cool takılıyor. saygısızlık derecesine gelmeye başladı hata yapıyorsun diğerleri çekiyor cezasını bari üzgünüm falan de.

  35. Sky Sports muhabiri Natalie Pinkham.

    Natalie: What about the other drivers?
    Kimi: I don't care about the others.

  36. rocco junior avatarı

    3sıra cezası vermişler ancak Kobayashi son turu gelişse bile o sektörde yavaşlamış diyorlar.Verilere bakmadım ve ayrıca sarı bayrak altında Kimiyi geçti diye okudum.Bilginin doğruluğunda şüphem var.Alonso ise rahat 4.olurdum ceza ile 3.olacaktım sarı bayraklar turumu bitirdi üzgünüz veşanssızız demiş.Kimi ise eğer doğruysa sarı bayrağın kime vurduğunu umursamıyorum diye röportaj vermiş.Bence şampiyon bir pilota bu kadar da umursamazlık veya en azından şu açıklama yakışmadı çünkü başkalarının hakkı yeniyor.Sadece bize dokundu diye değil yarın Alonso da yapsa Vettel yansa bu tepkiyi veririm

  37. sezon içinde button'a hiç geçilmeyen hamilton, mercedes'e geçeceğini açıklıyor ve anlaşmadan hemen sonraki yarışta button'un 1 saniye gerisinde kalıyor. hmm. çok ilginç.

  38. Tolga Soydan avatarı

    buttonun aradan çekilmesiyle redbullar ilk bölümde farkı açıcaktır.kobayashi ve arkasındaki grup (10.sıraya kadar) 3.lük için savaşıcak gibi duruyor

  39. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Kesin Alonso sikayet etmistir.??????????!!!!!!!!!

  40. Niye şaka olsun, 3 senedir adamı süründürüyorlar, ittire kaktıra bişeyer yapmaya çalışıyor tek başına.

    -2010 da 2.
    -2011 de 4. (RB zaten mücadele edilebilecek bir araç değildi)
    -2012 de şuan 1.
    Hemen hemen her sene kafaya oynayabilecek bir araç vermiş Ferrari

    Takım arkadaşı bir işe yaramıyor

    Takım arkadaşının destek vermesi yarış içinde kazanma şansı yok denecek kadar azsa ve şampiyonada şampiyonluk matematiksel olarak ihtimal dahilinde değilse olur.Massa daha sezon başında alonso ya destek vereceğini söylüyor ve yardım edemese bile(ki İtalya da podyum hediye etti bence) en azından engel olmuyor.Favori ve 1. pilot olduğu söylenen Lewis ve Vettel den Webber ve Button un çaldığı puanları düşün.

  41. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Temiz taraftan temiz lastiklerle başlangıç avantaj sağlar.Yalniz spin attıgında lastiklere cok zarar verdi mı göremedim?

  42. Tolga Soydan avatarı

    kimi ilk turunu kullanılmıs lastikle attı.spin attıgı tura yeni lastiklerle baslamıstı ama olmadı.yarın ilk bölüm zor geçebilir

  43. helal be Grosjean. yarın yüzel bir start al ne olursun beladan uzak dur.

  44. zaten kötü her şeyi Alonso yapıyor size göre, tek başına takım adam…

  45. Alonso La Sexta'daki röportajda bile bir şey söylemedi.Saçma sapan konuşma.

  46. Ferrari%100 avatarı

    Vettel Alonsoyu engellediyse ceza alması şart

  47. yeni bir şey değil ki senenin başından beri aynı durumdayız…

  48. Vettel'e ceza geleceğini sanmıyorum, Alonso engellendiğine dair her hangi bir yakınmada bulunmadı röportajda. Ciddi bir şey olsaydı kesin söylerdi diye düşünüyorum

  49. yok artık kesin alonso şikayet etmiştir hiç bi engelleme felan yok alonso sırf vettel polden olsun diye böyle bi şey yapmış olabilir

  50. alonso için tehlike çanları çalıyor rbr buldozer günlerinemi dönüyor ?
    alo burda podyuma çıkamaz rbr nin gerisinde o mağlum.ayrıca mc larenden iyi değil ve sauber çok iyi lotusda kötü değil ilk 10 daki tüm pilotlar alo nun bu yarışta doğrudan rakibi

  51. SOK DAKİKA
    Vettel Alonso'yu engellediği iddiası ile hakemlerle görüşmeye çağrılmış.

  52. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hulkenberg e grid cezası gelmiş, vettel de hakemlerin yanına çağrılmış Alonso'yu engelledi diye ???

  53. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    katılıyorum bu takımda kimse alonso kadar sampıyonluga ınanmıyor. sankı 29 puan onde degıl 50 puan gerıdeymısız gbı hareket edıyor takım. bu teknık heyet bu sene de kazanamazsa seneye gonderılmelı. bunlarla olmayacagı anlasıldı artık

  54. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Niye şaka olsun, 3 senedir adamı süründürüyorlar, ittire kaktıra bişeyer yapmaya çalışıyor tek başına.

    Takım arkadaşı bir işe yaramıyor, takım starteji ve araç gelişimi olarak olarak bir işe yaramıyor.

    Adam hep tırmalama modunda.Takımın 3 senedir 3. olması bile tek başına Alonso nun puanlarıylan oluyor.

    Baltalıyordan kastım bu yani. Bir yararları olmaması da baltalamadır neticede.

  55. Bizim MGP daha da beter.

  56. bir takımda kendi pilorunu 3 senedir ancak bu kadar baltalardı.

    şaka mı ?

  57. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    4 kez aldı diyemi alt üst etti daha dur bakalım rekor kıramadan o kitap nasıl alt üst ediliyor anlamadım ya :))

  58. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Dominic çıkar birazdan başlar, "sakin olmalıyız, ani reaksiyon göstermemeliyiz, yarışta herşey olabilir.." vs.vs..

    Allah tepenizden baksın sizin. Bir ön kanadın 1-2cm lik parçasını 14 yarıştır söküp takmaktan başka bişey yapmadınız, yaptıklarınızda aracı ileri götüreceğine geri götürdü.

    Ben ferrari taraftarı değilim, Alonso dolayısı ile haliyle ferrarinin kazanmasını istiyorum ama, bir takımda kendi pilorunu 3 senedir ancak bu kadar baltalardı.

    Bence Alonso daha fazla bu takımlan rezil olmadan f1 i bıraksın. Bisikletçi mi olacak ne olacak sa olsun. 7 sülalesine yetecek parası var nasılsa. 2016 biter hala şamp olmaz bu adam bu takımlan.

    Yarın adam 5. falan bitirirse çok iyi. Geçmiş olsun benim gibi tüm Alonso taraftarlarına.

  59. onur rai spin atınca alonso yavaşladı ama çok mu kaybetti fark bence 0.6 saniye dolayında ayrıva alonsonun arkası çok tehlikeli kimi hamilton button

  60. Sırf son viraj olayları sebebiyle 24 pilotun 3-4 tanesine ceza gelir diye düşünüyorum.7-8 kere trafiğe takılıp zaman kaybeden pilota rastladık.

  61. yarın Alonso'nun podyum şansı yüksek, yarış birinciliği raikkonen'in spiniyle çöpe gitti. Ferrari her zamanki gibi cumartesileri yavaş, umarım pazar günleri hızlı olma trendini sürdürür, tek turda 0,7 civarı yavaşız şuanda, yarışta bunun 0,2 civarlarına düşmesini umuyorum

  62. Alonso'nun ilk sektörü 0.3 yavaş Vettel'den.İkinci sektöre bakmıyoruz,son sektörde de 0.1 yavaş.Orta sektörün de en az 0.2 olduğunu varsayarasak -ki bence daha fazla- 0.6 saniye eder.Ne fark etti? 0.6 saniye çok mu az fark ?

  63. Tebrikler Vettel & Redbull, dun Redbull bundan sonra SAZI eline alir demistim, bundan sonra ki tum yarislari domine edebilirler, demedi demeyin..

  64. Rai en kritik yerde hata yaptı 3 veya 4. olabilirdi,Alonso da 4. olabilecek hıza sahipmiş.

  65. Ulen Rai, yaptigin hata ile hem kendi turunun hem tum son dakika heyecaninin icine ettin..

  66. Alonso ve Hamilton nın dereceleri,Raikkonenin hatasından dolayı güme gitti.Alonso nun 6-7 başlayıp podyuma çıkacağına inanıyorum.Vettel rahat alacak gibi yarışı,Webber in mücadele hakkı olmadığınıda düşünürsek 🙂 19 Puan fark ancak Kore yide götütürür bu fark sonrasında bakacaz.Laudanın alternatör açıklamalarından sonrada ne hikmetse RBR sorun görmez oldu.Adam Vettel taraftarı olarak iyi totem yaptı.

  67. onur çakır avatarı

    alonso ile arasında ki fark gerçekçi deil neden? şöyleki rai spin attığı sırada alonsonun 3-4 saniye önünde ilerliyordu rai nin spinini görünce yavaşladı ve tur zamanı zedelendi tamam fark var ama 1.2 saniyede deil yani arkadaşım hemen o kadar sevinme

  68. 27 yaşındaki adamdan daha hızlıyken nereye be Paşa? Ah Schumi Ah…

  69. Red Bull ne buldu bilmiyorum ama Vettel'i tebrik ederim.Pole için falan değil şampiyonluğu için.Doğrudur Alonso'nun tur Raikkonen sebebiyle gitti.3 sıra kaybetti muhtemelen Alonso…Raikkonen de böyle bir acemiliği nasıl yaptı anlamadım.Piste döndükten sonra gaza o kadar köklemesi ve bir daha spin atması benim Rfactor'da yaptığım şeydir genelde…Ama fark etmez.Gram üzüldüysem şerefsizim.Bu takım bunu hak ediyor.Button'un cezasıyla gelen 6.lık.Alonso da iyi değildi onu da söyleyeyim açık açık.3 antremanda ve Q1'de Massa'nın gerisindeydi,Q2'de anca açıldı.Tamam yine takım arkadaşının önünde ama bu tempoyla şampiyon olunmaz.En büyük tebriğim de Ferrari'ye…10 yarıştır denedikleri arka kanadı sonunda çalıştırmışlar.Bu gidişle 2013'ün 6.yarışı civarı ön kanadı,16-17.yarışı civarı da tabanı halletsek 2014'te şampiyonluk ihtimali var.

  70. rocco junior avatarı

    Yorumu yollamada sıkıntı yaşadım neyse tekrar bir şeyler karalayalım.Red Bull ayrı bir dünyadaydı ve bence yarın rahat bir duble olur.Bu ivmeyi korursa Vettel 3.şampiyonluğunu alır.Ferrari kusursuz risk almama hatalarınabir yenisini ekledi gereksiz yere piste tekrar çıkarak lastik bitirmekle.Kendilerini kutluyoruz.Yarın yine duaya çıkarız 14 yarıştır olduğumuz gibi

  71. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    allah belanı versin ferrari ekibi. alonsoyu bu senede yakacaklar. vettel bağıra bağıra pol bende derken bile çıkıp tur atıyor bizim şaklabanlar daha fantazi peşinde. artistliğiniz kime arkadaş. neyin peşindesiniz kime hava atıyorsunuz anlamak imkansız. raikkonen bişeye yaradığın yok bari çık git milletin işine çomak sokma.

  72. Schumacher- avatarı

    2012 Sebastian Vettel – Red Bull-Renault
    2011 Sebastian Vettel – Red Bull-Renault
    2010 Sebastian Vettel – Red Bull-Renault
    2009 Sebastian Vettel – Red Bull-Renault

    2006 Felipe Massa – Ferrari
    2005 Ralf Schumacher – Toyota
    2004 Michael Schumacher – Ferrari
    2003 Rubens Barrichello – Ferrari
    2002 Michael Schumacher – Ferrari
    2001 Michael Schumacher – Ferrari
    2000 Michael Schumacher – Ferrari
    1999 Michael Schumacher – Ferrari
    1998 Michael Schumacher – Ferrari

    1997 Jacques Villeneuve – Williams-Renault
    1996 Jacques Villeneuve – Williams-Renault
    1995 Michael Schumacher – Benetton-Renault
    1994 Michael Schumacher – Benetton-Ford

    Bu iyi bir başarı gerçekten 4. kez üst üste polü almak Schumi 5 kez almış seneye ne değişir bilemeyiz…

    Redbull kendini iyi toparladı.

  73. Dabababababaduuuuvvvaaa Sebastiannnnnnnnnnnnnnn Vetteeeeeeeeeeeeelllllllllllllllllllllllllllllllllllll

    Demek ki neymiş suzukada pol vettelinmiş

    '' yaa yaa ''

    vettel şampiyonada ki en büyük rakibi alonsoya tam 1.2 saniye fark attı eğer kalan yarışlarda vettel herhangi bi dayanıklılık probleminden yarış dışı kalmazsa vettel banko şampiyondur

    üst üste 4. polümüz olmuş adam resmen rekorlar kitabını alt üst etti

  74. Ferrari%100 avatarı

    Hulkenberg beş sıra grid cezası aldı galiba Yarın 15 sıraran başlayacak massa on sıradan

  75. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bu arada illegal bişey cıkmazsa vettelin cok rahat sampiyon olabilecegi bir araç var ah keşke kimi yede buna yakın bir arac verselerde en azından umutlansak

  76. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    grosjean ve kobayashi'nin yaptigi iyi dereceler silinse bile grosjean zaten onceden iyi bir tur attigi icin sknti yasamazdi ama kob'un derecesi silinir diye dusunuyorum.Button ve hamilton arasindaki fark inanilir gibi degil.

  77. RedBull kanatlandı yine.Yarın kaza veya arıza olmazsa rahat bir double izleriz.
    Button oldukça güçlüydü yarın bize birkaç güzel geçiş izletir diye bekliyorum.
    Lewis sarı bayraktan dolayı derecesini geliştiremedi ama zaten pole mücadelesi veremezdi ama ilk 5 e rahat girerdi sanırım ; ondan da yarın güzel geçişler bekliyorum.
    Sauberler ve Grosjean iyi iş çıkardı ama di Resta olayından dolayı Grosjean 2 sıra! grid cezası alabilir

  78. Red Bull başka dünyadaydı adeta. Hamilton bilerek orada kalmadıysa birşey bilmiyorum. Button'a üzülüyorum. Alonso podyumda olması kolay değil bu yarış. Şampiyonluk Vettel'e gidiyor gibi.

  79. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Redbulların hızı hiç normal gelmedı bana yine bişeyler yapmıslar yakında kokusu çıkar. daha 2 hafta once mc larenlerın gerılerındelerdı bugun yarım sanıye attılar mc larenlere. sezon bası da degıl bu kadar muazzam bır gelısmenın altında mutlaka bir ihlal vardır, bu konuda en son güveneceğim takım redbulldur. biz yine teslım ettık şampiyonlugu bu sezon da. olagan seylerın dısında bıseylerın gerceklesmesı lazıma artık alonsonun sampıyon olabılmesı ıcın

  80. Kanat testi Mclareni çok kotu etkilemis belli,ayrica Ferrarinin son haftalardaki tek zaman turu stratejisi eski Bmw yi hatirlatiyor,onlarda Kubica ve Heidfeldle son birkaç dakikada tek tur atarlardi,bu kadar buyuk takimlar boyle buyuk hatalari nasil yaparlar anlamak mumkun degil…

  81. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    redbulun fiaya karşı bir yöntem geliştirdiğini düşünüyorum artık . aracın gerçek potansiyelini saklayıp resmen bekleme yarışı yaptılar bugüne kadar son 6 yarışa girildimide araç şahlandı böylece tüm gözleri araçtan uzak tuttular çok enteresan ..

  82. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen spin atmasa daha iyi yerde baslayabilirdi ama buttonun cezasıytla 7. baslayacak çokta kötü bir yer degil

  83. Devamı gelirse kararından dönebilir.

  84. DreamOfWinD  avatarı

    Raikkonen bizim turu öldürdü gibi. Kobayashı bir ceza alabilir sarı bayrak altında yaptı dereceyi galiba.

  85. Schumi bu kadar hizliyken nereye gidiyorsun be adam !

  86. hüseyin bülüç avatarı
    hüseyin bülüç

    Alonso raikonenin arkasından geliyodu sarı bayrak mahvetti 2. Sektörü
    ama gro ve kob kendi derecelerini geliştirdiler 2. Sektörde
    sarı bayrak altında yapılan iyi dereceler siliniyor diye biliyorum yanlış mı?
    Alo 4. rahat olabilirdi ve buttun ın cezası sonrası 3. başlayabilirdi.

  87. 1 ve 2 beklerken 8 ve 9 sabah sabah şaka gibi vallah.

    Lewis sen boşuna sürdün bugün. Hiç gerek yoktu benzin harcamana. Araç müthiş ha müthiş buysa başka birey demiyorum.

    Bir kanat testi bunlara yol açtıysa yuh vallah. Ama bence lastikler ısınmadı bir türlü.

    Rezil olduk harbiden.

  88. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    red-bullmuş birşeyler yine.

  89. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kimi, Alonso'yu bitirdi sarı bayraklan. Lewis'te gitti aynı şekil.

    Ferrari de her zaman ki gibi assolist olduğundan 2dk kala çıkar piste… Demezler hiç ulan belki bi kaza olur, kuş çıkar, tavşan çıkar, yağmur yağar. Ne odun takımmış arkadaş.

    Ulan ne diyim varya, tüm grid Alo şamp. olmasın diye elinden geleni yapıyor. Kendi takımı ve takım arkadaşı dahil.

    RBR lerin nasıl oluyorda 1-2 yarış içinde 1 sn ye geliştiklerini anlamak mümkün değil. Millet 0.1, 0.2 yi ancak buluyor, bunlar ne takıyorlarda bu araca nerdeyse 1sn ye hızlanıyor. Anlayamıyorum bir türlü.

  90. Alonso raikonenin arkasından geliyodu sarı bayrak mahvetti 2. Sektörü
    ama gro ve kob kendi derecelerini geliştirdiler 2. Sektörde
    sarı bayrak altında yapılan iyi dereceler siliniyor diye biliyorum yanlış mı?
    Alo 4. rahat olabilirdi ve buttun ın cezası sonrası 3. başlayabilirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir