Pirelli 2013'te Lastikleri Tamamen Değiştirecek

yazar:

kategori:

En son Barselona’da test yapan Pirelli, yarışı heyecanlandırmanın en iyi yolunun lastik türlerinde bazı değişiklikler yapmak olduğunu düşünüyor.

Paul Hambery “Gelecek sene tüm lastikleri değiştireceğimizden eminim. Muhtemelen sadece geçiş lastiği aynı kalacak.”

“Bu sene de gördüğünüz gibi ortalama bir pit stop daha az yaptık. Bu trendi sürdürürsek her yarışta tek pit stopa dönmüş oluruz. Bu yüzden ekstra bir mücadele veren bir şey bulmalıyız.” dedi.

Daha önceden büyük değişikliklerin olmayacağı söylense de Hambery, aracın aerodinamisine etki eden değişikliklerin olacağını söylüyor.

Hambery “Profillere ve yapıya bakıyoruz ve bunlar takımlara harika mücadele sunacaklar çünkü lastikler aerodinamik performansı büyük ölçüde etkileyecek.”

“Lastiklerin dinamik özelliğini değiştirmek istiyoruz. Baktığımız alanlardan birisi birleştirilmiş çekiş. Bu da aracı yavaşlatmak için frene bastığınız andaki geçiş bölümü. Hazırlanmak için zamanımız olsaydı bunu bir süre önce yapmış olacaktık. Bir süredir incelediğimiz bir konu.” 

“Gelecek sene lastik paketinden maksimumu almak için aracı nasıl ayarlayacaklarını bilecekler. Bu yüzden yine lastikleri öğrenme durumu devam edecek.” dedi.

 


Yorumlar

  1. hah döndük başa. Seneye yine aynı karambol olacak yani…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir