MotoGP: Katalunya'nın Hakimi Pedrosa

yazar:

kategori:

2008 MotoGP sezonun yedinci yarışı olan Catalunya Grand Prix’inin galibi Dani Pedrosa oldu. Startla birlikte liderliğe yükselen Pedrosa o dakikadan itibaren liderliği kimseye kaptırmadı ve her geçen tur arkasındaki grupla farkı açmayı başardı ve İspanya’da kürsünün en üst basamağında yeraldı.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Casey Stoner startta Pedrosa’ya geçilmekten kurtulamadı. Daha sonra yaptığı hata nedeniyle yerini Doviziosa’ya bırakan Stoner üçüncü tura girilirken kaybettiği ikinciliği geri almayı başardı. Yarışa üçüncü sırada başlayan Nicky Hayden da kötü start alan pilotlar kervanına katıldı ve daha ilk turda altıncılığa kadar geriledi. Mugello’nun rekortmen galibi Valentino Rossi ise dün yaşadığı lastik sorunu nedeniyle yarışa dokuzuncu sırada başlamak zorunda kaldı. Fakat her geçen tur performansını yükseltmeyi başaran ‘The Doctor’ lakaplı pilot birer tur arayla sırasıyla Nicky Hayden, Randy de Puniet ve Colin Edwards’ı start finish düzlüğünün sonunda geride bırakmayı başardı ve dördüncülüğe kadar yükseldi. Bu arada yarışın başında erken start alan Toni Elias pitten geçme cezasına uymadığı için kendisine siyah byrak gösterildi ve yarıştan diskalifiye edildi. Casey Stoner yarış içerisinde ikinci hatasını yaptı ve bundan faydalanan Dovisioso ikinciliğe yükseldi. Aynı tur içerisinde Stoner yaptığı hatayı telafi etti ve Ducati’sinin düzlük performansından ikinciliğe tekrar geri almayı başardı.

Ancak geriden gelen Rossi inanılmaz bir performans gösterdi ve aynı tur içerisinde önce Dovizioso’yu ardından da Stoner’ı geride bırakmayı başardı ve ikinciliğe yükseldi. Bu dakikadan itibaren iki pilotta ikincilik mücadelesi için çekişmeye başladılar. 11. tura girildiğinde Randy de Puniet favori pisti olan Catalunya’da yarışı terketmek zorunda kaldı. Stoner üçüncülüğe geriledikten sonra Rossi üzerindeki baskısını arttırdı ve 16. tura girilirken düzlüğün sonunda Rossi’yi geride bırakmayı başardı. Bu dakikadan sonra roller değişti ve bu kez Rossi kaybettiği ikinciği kazanmak için Stoner üzerinde baskı kurmaya başladı.

Pist üzerinde bunlar yaşanırken lider Dani Pedrosa arkadaki grup ile farkı 6.5 saniyeye kadar çıkarmayı başardı ve liderlikteki yerini rahat bir şekilde korudu. Son dört tura girildiğinde grid pozisyonu hemen hemen şekillendi ve gözler ikincilik mücadelesine çevrildi. Pistin her noktasında Stoner’ın üzerinde baskı kuran Rossi baskılarının sonucunu yarışın bitimine iki tur kala düzlüğün sonunda Stoner’ı geçerek aldı ve yarışı ikinci bitirmeyi başardı. Bu sonuçla birlikte Stoner pole pozisyonunda başladığı Catalunya Grand Prix’ini üçüncü sırada tamamladı.

1 D. Pedrosa Repsol Honda Team 43:02.175
2 V. Rossi Yamaha Factory Racing Team + 2.806
3 C. Stoner Ducati Marlboro Team + 3.343
4 A. Dovizioso JiR Scot Racing Team + 10.893
5 C. Edwards Tech 3 Yamaha + 16.426
6 J. Toseland Tech 3 Yamaha + 21.482
7 C. Vermeulen Rizla Suzuki MotoGP + 21.548
8 N. Hayden Repsol Honda Team + 22.280
9 Shinya Nakano Honda Gresini + 22.375
10 J. Hopkins Kawasaki Racing Team + 46.845
11 M. Melandri Ducati Marlboro Team + 57.991
12 A. West Kawasaki Racing Team + 59.168
13 S. Guintoli Team Alice + 1:00.779
Yarış dışı
14 R. de Puniet Honda LCR + 14 laps
15 A. de Angelis Honda Gresini + 15 laps

Yorumlar

  1. işte bu PEdrosa harikaydı Rossi'de öyle 2 sinede tebrikler..Go Dani Go Honda:D

  2. Rakkathebest  avatarı

    pedrosa bı ara kenara cekıp tv den ızlıcek ıkıncılık mucadlesını sandım aslında ızlememklede cok sey kacırdı 😀 saka bı yana rossi dunku sorunları cozmus gıbıydı ve super bı yarıs cıkarıp ıkıncılıgı aldı..dani de gercekten hızlıydı..ancak artık sampıyonluk ıcın 2 pılot kaldı lorenzo ve stoner bıraz gerıde gıbı… hayden ve marco ıse surunuyor ılgınc bı sekılde ve malesef hopkınstente ses yok bu sene…. bırde ısın kotu yanı yarıs fransa gpsıyle cakısıyor 🙁

  3. pedro olucakti afedersiniz 🙂

  4. rossi geride kalmasına rağmen iyi yükseldi. stoner ile mücadelesi de çok hoştu.

    asıl tebrikler uçan oedrısa ve taraftarlarına ama 🙂

  5. rossi kelimenin tam anlamıyla süperdi. başarılı oldunut tabiki biliodk ama düzlükte ducati'yi geçip daha da başarılı oldunu gösterdi. tebrikler podro 😉

  6. güzel yarıştı.
    rossi performans olarak tebrikler. güzel tırmandı

  7. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bu arada pedrosayı unutmamak lazım…

  8. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    ne yarıstı öyle rossi teker teker ipe dizdi üstüne düzlükteducati yi gecti…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir