FIA ve Formula 1 Yol Ayrımında mı?

yazar:

kategori:

Formula 1 padoğunda çıkan son söylentiler Bernie Ecclestone’un ve bazı takımların yeni bir seri kurmayı planladığı ve böylece FIA’yı yönetimden devre dışı bırakmak istediği yönünde.

Ancak Motor Sporları Federasyonu bu söylentiler karşısında sakin kalmak istiyor.

Kanada’da yeni concorde Anlaşması için çalışmalar devam ediyor ve söylentiler Bernie Ecclestone’un ve takımların FIA ile anlaşamaması halinde yeni bir seri kurulabileceği yönünde.

Ecclestone’un henüz aradığını bulamamış ve takımların bu söylentiler ile ilgilenmediklerini açıklamış olmalarına rağmen söylentilerin arkası kesilmiyor.

Sunday Express’e konuşan Ecclestone "Kesinlikle ayrılık düşüncesini savunmuyorum ancak teorik olarak takımlar TV anlaşmasını kendileri yapabilirler." demişti.

Tüm söylentilere rağmen FIA yeni Concorde Anlaşmasına karşı sert bir tutum sergiliyor ve kendilerini geri plana atmak isteyenleri sert biçimde eleştiriyor.

FIA sözcüsü "FIA Başkanının 16 Mayısta üyelerine yolladığı mektuba ekleyecek bir şeyimiz yok. Onun belirttiği konular daha da açık olamazdı."

"FIA’nın istikrarını bozmaya çalışan ve onların haklarını savunan bağımsız bir oluşum olduğunu göz ardı edenler var. Genel Konsey’den başkanımıza olan çoğunluğun desteği, üyelerimizin buna izin vermeyeceğini doğruluyor. Bu durumun gerçek olmadığını düşünenler aldatılmışlardır." dedi.

Takımlar ve Ecclestone, kendilerini birleştirecek olan Concorde Anlaşması için FIA’yı bekliyorlar ancak bu anlaşmada hem takımlar için finansal dağılımın iyi yapılması hem de FIA’nın gücü azaltılmaması gerekiyor.

Honda Takım Patronu Ross Brawn, ayrılık söylentilerinin talihsiz olduğunu çünkü bunların spora zarar verdiğini düşünüyor.

Brawn "Eğer bunlar konuşulursa bu utanç verici. Kimsenin bunu istediğini düşünmüyorum. Bu önceden gerçekleşmedi ve şimdi olması muhtemel değil. Ben herkesin FIA ve Bernie arasında çözüm istediğini düşünüyorum." dedi.

BMW Motor Sporları Patronu Mario Theissen de bu konunun sakinleşmesi için bir kaç hafta geçmesi gerektiğini düşünüyor.

Theissen "Kesinlikle güç mücadelesi var ve ne yönde gidileceğini görmeden önce bu bir kaç hafta daha devam edecektir." dedi.

Ayrılık söylentilerinin ciddi olup olmadığının sorulması üzerine Theissen "Bunu ilk seçenek olarak görmüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Serhad Kahraman avatarı
    Serhad Kahraman

    Bir kaç sene öncede çıkmıştı bu söylenti.BMW hatırladığım kadarıyla destekte wermişti.Theissen'in şimdiki açıklamasında da bunu görüyorum…

  2. Fia Bunu Hakediyo… Nerde Fuzuli Karar varsa veriyorlar.. Bence Hiçte Fena Olmaz Yani Bence Bu şansı Bernie ecclestone'a bile vermemeli

  3. A1 Gpnin daha gelişmişi "Alternatif" F1…

  4. Kızı buldun da bayrak taşıtmak kaldı di mi apo 🙂

    Bu arada habere çok sevindim.FIA'den bağımsız, sadece Ecclestone yönetiminde bir F1 gerçekten rüya gibi olabilir.

  5. bundan sonraki organizasyonlarda bizim TRF1in bayrağını da böyle kızlara taşıtalım 😛

    şaka bi yana Ecclestone ve Mosley arasında savaş gerçekten başladı. umarız zarar görülecek kararlar alınmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir