Alonso: "Ne Söylenebilir ki? Şanssızdım"

yazar:

kategori:

Alonso, sıralamaların son seansının son bölümünde turunu geliştirmeye doğru ilerliyordu ancak Raikkonen’in spini nedeniyle sallanan sarı bayraklar yüzünden yavaşlamak zorunda kaldı.

Alonso: “Şanssız olduğumdan başka ne söyleyebilirim ki”

“Sarı bayraklar en kötü zamanda çıktı ki o anda 14. viraja giriyordum. O zamana kadar turum harikaydı ve günün en hızlı 4. zamanını elde etme şansım vardı ki o şekilde 3. cebi alabilirdim. Oradan sonra da yarış tamamıyla farklı bir halde geçerdi ama olanları kabul etmemiz gerek.”

“Bugün şanssızdık; belki de yarın şanslı olacağız. Red Bull gibi çok güçlü rakiplerimiz olacak ki en öndeler. McLaren da var ama onlar arkada. Bu yüzden pistin her iki tarafına da bakmamız gerekecek.”

“Zor bir Pazar günü bekliyorum. Asıl hedef, yarışı bitirebilmek. Dayanıklılık ve eve iyi puanlar götürmek önemli. Düne kıyasla araçta bazı değişiklikler yaptık ama 3. antrenmandan sonra eskiye döndük; çünkü değişiklikler bizi ikna etmedi.Yarın için iyimserim.”


Yorumlar

  1. Bu güzel yazı için kendi adıma teşekkür ediyorum.Bazı insanlar olayın keyfini çıkarmak yerine rakip pilotlara laf atmakla meşgul oluyorlar,bazıları da (ben de dâhil) onlara karşılık veriyor hâliyle.Keşke direkt mücadeleye odaklanabilsek…Bu yorumu okuduktan sonra bir kez daha karar verdim,kalan 6 yarışın startını da diğerlerinde yaptığım gibi ayakta izleyeceğim,sıralamalarda kalbim duracak,geçiş hamlelerinde "Yürü be oğlum" diyeceğim…

  2. Herkese selamlar, saygılar. Birkaç yarış öncesinde tam olarak ben de aynısını düşünüyordum ki geçen hafta Damon Hill açıklama yaptı: "Bu mücadele sonunda şampiyon olacak kişi bunu gerçekten hak ederek kazanacak!". Ayrton Senna, Alain Prost, Michael Schumacher gibi devlerin bile görmediği çetin bir rekabet var ortada. Kabullenmek gerek, taraftarlıkları bir kenara bırakarak!

    Boşluktan canım sıkıldı, ben de bir hesaplama yaptım. Biliyorum, ihtimaller üzerine konuşmak saçma. Ben de "etmeseydi, yapmasaydı"lar üzerine konuşmayı hiç sevmem. Bazı arkadaşlar (hatta sunucu Serhan Acar) bile bu ihtimalleri konuşunca (Hamilton 2007 Çin'de lastik değişseydi şampiyondu vs…) bu istatistiği masaya yatırma ihtiyacı hissettim. En gerçekçi 3 şampiyon adayının "bu sezondaki yarışlarda yaptıkları hatalar (cezai durumlar) ve yaşadıkları şanssızlıklar olmasaydı durum nasıl olurdu?" sorusuna bir cevap hazırladım. Herkesten önce ben de merak ettim bunu. Neticeler:

    (parantez içinde olaylar ve mal oldukları puanlar yazıyor). Tekrarlıyorum: Kendi hataları ve şanssızlıkları dahil. Yani ellerinde olan ve olmayan puan kayıpları!!! Bir de kazalar olmasaydı ihtimalini "başladığı yerde bitirebilseydi olarak" aldım. Herhalde en adil ihtimal budur. Yanıldığımı düşünüyorsanız DÜZELTMEYİN. Çünkü bu yazı zaten baştan aşağı varsayım :)))

    Neticede vurgulamak istediğim şey mücadelenin yakınlığı! Bu sene baskın bir araç olmadığını da hatırlatalım.

    Vettel: (Malezya'da Karthikeyan teması (12), Avrupa'da Alternatör arızası (25), İtalya'da Alternatör arızası ve Alonso'yu pist dışına itmesi (15), Almanya'da Button'ı çizgi dışından geçmesi (8), Singapu'da Lewis yarış dışı kalmasa (7 puan düş) , Belçika'da Lewis ve Fernando yarış dışı kalmasa (Hepsi başladığı yerde bitirdi farz ediyoruz. Yoksa sonsuz ihtimal var! 17 puan düş.)) —-> Tüm bunlar olmasaydı şu an Sebastian 201 puanda olacaktı!

    Hamilton: (Avrupa'da Maldonado ile çarpışmasaydı 4.lük garantiydi (Vettel de yarış dışı kalmasaydı! 12 puan cepteydi yani), Almanya'da lastik patlatmasaydı (başladığı yerde bitirseydi (8 puan), Belçika'da o kaza olmasaydı (8 puan), Singapur'da galibiyet (25)) —> Yani Lewis 195 puanda olacaktı!

    Alonso: (Avrupa'da ikincilik (7 puan düş), Belçika'da kaza olmasaydı (10), Singapur'da Lewis kazandaydı (3 puan düş)) —> Fernando yine 194 puanda :)))

    Tablo bu olurdu

    1- Vet (201), 2- Ham (195), 3- Alo (194)

    Şu düşünceye de saygı duyulmalı ve aslında bence de daha mantıklı ve adil: "Bana ne kardeşim, kaza yapmışsa, ceza yemişse kendi kabahati. Elinde olan ihtimalleri çıkar bu hesaptan!". Hay hay!

    Cezalar (Sadece Vettel'de iki ceza var zaten) ve kazaları (kendilerinin engelleyebilecekleri) çıkarıyorum:

    1- Alo 194 ("Helal olsun" demekten kendimi alamıyorum! Herşeyden sıyrılıvermiş demek ki! İnanılmaz!), 2- Vet 178 (Karthikeyan olayından sıyrılabilirdi. Button ve Alonso ile mücadelelerindeki cezaları da bindirdim üzerine), 3- Ham 175 (Direkt rakibi olmayan Maldonado ile çarpışmasaydı ve Almanya'da parça üzerinden geçip lastiğini kesmeseydi)

    1- Alo, 194 2- Vet 178, 3- Ham 175

    İhtimallerin sonu gelmez. Yani "Hamilton Maldonado kazasında tüm suçlu Maldonado. O halde … puan" derseniz, "Karthikeyan da aynı yarışta iki şampiyonu biçti" der bir başkası da. Serhan Acar'ın da deyimiyle Hamilton büyük resmi görse Maldonado'yu sıkıştırmazdı….

    Biraz uzun oldu. Kusura bakmayın! Sezonun keyfini çıkaralım özetle. Tarihin en çetin rekabeti var önümüzde!!!

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Canın Sağolsun 🙂

  4. hahahah eyvallah 😛 napsın yani di mi, Kimi'nin spinini de bilemezdi ya 😀

  5. Evet Alonso kırk yılda bir mekanik problem yaşar Alonso fanları siteyi yıkar,biz napalım abi 2004'de filan küçük emrah moduna girmiştik iyice,

    -bizim arka kanadımız yok abi 😀

  6. 0versteer'a gelsin 😀
    Şaka bi yana bu yaşadığı gerçekten şanssızlıktı,tıpkı spa da ilk virajda olduğu gibi.

  7. Alonso çok şanslı değil mi ? Önündekiler yarış dışı kalıyor falan…Bugün de gördük ne kadar şanslı.Spa ve Monza'da da gördük.2. yarışı beklemiş şans !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir