Vettel'in Alonso'yu Engellediği An – 2012 Japonya GP

facebook video indirme servisi karadayı son bölüm

Vettelin Alonsoyu Engellediği An – 2012 Japonya GP – TRF1


Yorumlar

“Vettel'in Alonso'yu Engellediği An – 2012 Japonya GP” için 60 yanıt

  1. kasıtlı bir durum yok.

  2. vetelin kesinlikle ceza alması gerekirdi.ama vetel için normal karşılıyorum daha bebek o bilmez aynaya bakmasını bilmez ne zaman nasıl yol verilmesi gerektiğini.

    hala burda bide savunanlar var başta sirhat rambo olmak üzere.adam at gözlüğüyle bakıyor ağlak ne yapsa bişey yok diyecek

  3. şimdi bilip bilmeden elli tane yorum yapmışsınız ama hem ceza almasını söyleyen hemde almamasını söyleyen arkadaşlar cahilce konuşuyor.burada önemli olan nokta apex ten ziyade şikana giren araç virajın içine fırlatılır (ki bu terim kullanılır) burada araç sağ yöne dönerken aracın üzerinde ki yük aracın yoğun şeilde sol tarafında olur. yani araç viraja fırlatıldığında üzerindeki yük dönüş sırasında sol tarafında oluşur.ikinci hamle olan yani şikanı tamamlama manevrasında yani sola dönüşte araç üzerindeki yük sol da olduğu için dönüş hem daha rahat tamamlanır hemde gaza oturma esnasında sol içe spin atma olasılığı azalır.burada önemli olan alonso nun virajın en dışından dönüşe başlayamadığı için ani manevra ile (ilk sağa manevra) yeteri kaadar aracın sol yanına yük bindirememiş olması bu yüzden de gerekli momentumu sağlayamamış olmasıdır.ayrıca ikinci bir dez avantaj olarak alonzo kerp lerin üzerindeen geçtiği için zıplayan araç yüzünden gaza olması gerektiği oturamasıdır.

  4. Alonso temkinli davranmak için yarış çizgisinden ayrılmış ama bana kalırsa buna mecbur değildi.

  5. Bal gibi de erken frenaj.apexe dengesiz giriş söz konusu..Neyin tartışmasını yapıyorsunuz?

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Pol turu ile kıyasladım. Frenaj açısından bir fark yok. Viraja verilen açı farklı. Ama bu şikan bunu tolere edebileceğiniz bir şikan. Çünkü giriş hızı düşük. Daha hızlı bir viraj olsaydı elbette önemli sayılabilecek bir zaman kaybı yaşanırdı. Alonso burada iyi bir iş yapıyor ve bana göre önemli bir zaman kaybı yaşamıyor.

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yarış çizgisinden biraz saptığı doğru ama ben buna rağmen önemli bir kayıp göremiyorum burada. Kaldı ki her pilot virajı birebir aynı şekilde dönmez. Alonso belki normalde apekse böyle yaklaşmıyordu orasını bilmiyorum ama öyle olsa bile ceza gerektirecek kadar önemli bir kayıp yok ki burada. Yani şunun için Vettel'e 3 sıra cezası gelse çok ağır olurdu.

  8. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Açıklama için teşekkürler dediğiniz gibi az da olsa hız kaybına sebep oluyor 🙂

  9. burak evmez avatarı

    sen tek görmek istediklerini görüyorsun adamın yazısından tek cümleyi cımbızla çekmişsin resmen diğer cümleleri takmamışsın zaten sana anlatacak birşey kalmamış

  10. DreamOfWinD  avatarı

    Oha o şikan dışarıdan alınmıyor diyorsun. F1 bilgilerinde bir kısa devre oldu sanırım. Alonso bariz dar açıyla girip zaman kaybediyor. Ceza gelip gelmemesi benim için önemli değil, milleti yanlış bilgilendirmeyelim.

  11. teknik konular yoruma açık olmadığı için olabilir 🙂

  12. aşağıda 40 ton laf anlattık hala o şikan dışarıdan alınmaz diyor. anlamayana davul zurna az boşver.

  13. evet dar açıyla girmek zorunda kaldığı için frene de erken basmış..

  14. Yorum atan çoğu kişinin unuttuğu bir şey var.Herkes apexi normal geçmiş falan fistan diyor ama asıl önemli olan Normal Racing Line dediğimiz zımbırtıdır.Siz bir viraja ne kadar dışarıdan girerseniz o kadar hızlı çıkarsınız.Alonso'ya dikkat ederseniz tam frenlemesini bitirip virajı dönmeye başlayacakken aracı biraz sağa kırmak zorunda kalıyor ve viraja girişte güç kaybediyor.Yani burada Vettel tamamen temiz diyemeyiz.Ama bu kasıtlı bir şey değil.Bu Vettel'in yol vermeyi bilmemesinden kaynaklanıyor.Daha önce de dedim ceza gerektirecek bir şey yok ama Alonso'nun az da olsa zaman kaybettiği açık.Bu da Vettel'e kınama cezası getirdi.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vettelin pole turu isimli bir video var.O videoyu izle.1.21 saniyede durdur.Bak bakalım vettelin lastikleri nerede?.Bir de Alonsonun orayı nasıl dönmek zorunda kaldığına bak.2 videoyu arka arkaya izlersen
    işte bu videonun 1,21. saniyesine bak.

  16. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben burada hiçbir kayıp göremiyorum. O şikan zaten çok dışardan alınan bir şikan değil. Alonso bir şey yokmuş gibi devam etmiş. Ceza çok ağır olurdu.

  17. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    sendede zerre kadar suç bulmuyorum 🙂 sürekli bir saçma savunma mekanizması geliştirdiğinden ve zerre kadar analitik düşünme yeteneğin olmadığı gibi , sana zamanında müdahale etmeyen adminlerdede çok büyük suç var . gereksiz olduğun için bundan sonra sana ve senin gibilere yanıt vermeyeceğim ..

  18. kimi rikkonen sende bi yere kadar haklısın kardeşim ama bilirsin vettele ağlak bebe denmesine sinir olurum vettel kartikeyana hıyar der kartikeyanda ona ağlak bebe o dedi diye olcak değil

    bak sutil de hamiltona adam değildir dedi ama o öyle dedi diye biz hamiltona o gözle bakmıyoruz kendisinide çok severiz ve takdir ederiz

  19. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    evet bu konuda haklısın teşekkür ederim bazı şeyleride görmezden gelmek gerekiyor

  20. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    arkadaşım ben şu anda keşke ceza verilseymiş pozisyonundayım , bunun sebebi viraj yada araçlar değil böyle bir duruma sebebiyet verenler , bu tur vettelin hızlı turu değil burda zerre kadar vettelde hata bulmuyorum , burda vetteli bu pozisyona sokan pit duvarı , alonsonun arkasından hızla geldiği belli az buçuk hesaplayabilirlerdi , şimdi biri kalksa deseki pit duvarı vetteli tam o noktada buluşturmak istedi kimse çıkıpta bir şey diyemez vettelin çime çıkacak hali yok , alonsoda viraja başka bir çizgiden girmiş ki bana göre afallamasa sola alıp en uygun çizgiyide kullanabilirdi. viraja uygun girmediği konusunda seninde diğer arkadaşında hakkı var !

  21. Tekrar tekrar izledim engelleme var sanki Vettel yol vermek için çabalıyor ama başaramıyor bunun için zor bir yer.Alonso zararı olabildiğince aza indirmiş neyseki,tecrübe.Yarın da 3. sırayı onun için garanti görüyorum

  22. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Rambo, taşla vurana, ekmekle vurmakda bir yere kadar kardeşim.

  23. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bizlerde, senin gibi yorumcuyuz. Ama haddimizi bilen insanlarız. Siz kimsiniz, sen kimsin tarzı sinirli yorumlar, bizimde sinirlerimizi gerer o yüzden sende biraz yaptığı yorumlara dikkat et. Kavgaya, bir birimizi kırmaya hiç gerek yok. Sana ''hadsizsin'' demiyorum. Fakat biraz yerini, seviyeni bil. Sana yapılan her yoruma, eleştiriye cevap verme. Sakin ol.

  24. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Haklısın diyorum. Sana şunu soruyorum…
    Viraja geniş açıyla girmekmi avantaj getirir, yoksa dar açıda girmekmi avantaj getirir?
    Tabikide geniş açıda girmek avantaj getirir. Vettel'in, orada yaptığı Alonso'nun, açısını kapatmak. Yeterli alanı bırakmamış Alonso'ya. Ayrıca Alonso, normaldende daha önce frene basıyor bunun sebebide Vettel efendi. Ben ceza hakemlerin insiyatifine kalmış bir şey dedim. İlla ceza verilecekti diyip ağlamadım hoş verilsede, verilmesede umrumda değil. Her pilot kendi işine bakmalı. Başkalarının sorunlarından medet ummamalı. Neyse uzatmayalım, olan olmuş.

  25. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Alttaki yorumlarda apexi kaçırdı diyen kişi benim. Kaçırdı, demekteki maksatım normalinden önce frene basmış gibi geldi Alonso, bana yanlışmıyım? Frenaj alanından daha önce frene asılmadımı sencede?

  26. hakikaten bazı arkadaşlarda acayip bi vettel çekememezlik var bugünkü çoğu yorumda haksızca eleştirilmiş bu adam çok iyi pilotki bu kadar eleştiriliyor

    yok yarın vettel yarış dışı kalsın inşallah yok vettel yarış dışı kalınca parti vercem

    aynı şeyleri ben alonso için düşünüyorum ama çıkıpta bunları asla paylaşmam

    herkes kendi düşüncesini kendine saklasın

    konuya gelelim burda vettelin ceza almasını gerektirecek hiç bi şey yok

  27. Teknik konuda hemfikiriz bak Royal 🙂

  28. Siz daha başka birşey haketmiyorsunuz.Biz doğruyuz,iyiyiz ve önemliyiz.İşine geliyorsa.Ya bu deveyi güdersin,ya bu diyardan gidersin.Umarım yarında ondan sonra hep biz mutlu,siz mutsuz olursunuz.

  29. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    Bir şeyin en üstteki bölümü
    Apeks, otomobil sporlarında bir virajı dönerken virajın içine en fazla yaklaşılan noktaya denir. Genellikle virajın ortası ile çıkışına doğru bir yerdedir. Bu şekilde virajdan çıkış açısı büyütülmüş olmakta ve düzlükte daha çabuk hız kazanılmaktadır.

  30. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Biraz etkilemişe benziyor, pazar günü cvp nını vericek nasıl olsa ins ilk virajda vettel kaza yaparda evde parti düzenlerim Alonso burda temiz bir tur atamadı son seansdada sansı yoktu zaten yarısda lastikleri korumak önemli olacak.

  31. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    ya sen hangi vasıfla yorumun gereksizmi değilmi olduğuna karar veriyosun ? sen kimsin ? trf1 sana yetkimi vermiş standarda göre gerekli gereksiz kararı alabiliyosun ? sen önce bu soruya yanıt ver . senin gözleminin yukardaki başlıkla ne alakası var ? ayrıca sanane ben alonso düşmanıda olurum dostuda seni zerre kadar ilgilendirmez bu . tahammül edemiyosan okumassın . siz kimsinizde insanların yorum yapma özgürlüğünü kısıtlama yetkisini kendinizde görüyosunuz . ali kıran baş kesenmisiniz siz bu sitede !

  32. burak evmez avatarı

    gözlemdiğim kadarıyla gereksiz yorum atıyorsun önce objektif olacaksın kimseye haddini bil deme hakkın yok önce alonso düşmanlığını bırak sonra laf atarsın

  33. apexi kaçırmamış ama apexe giriş açısı önemli, S virajlarda ilk apexi 'late apex' alırsın, yani virajın en ilerdeki uç noktasından, ki bi sonraki viraja daha rahat girebilesin. vettel alonsonun bunu yapmasını engellemiş.

  34. Kasti birşey olduğunu sanmıyorum ama biraz engelleme var…

  35. 3 sıra cezası alsa adil olurdu. o viraj ordan alınmaz. alonso çok dar bir açıyla dönmek zorunda kalmış vettel yüzünden. vettel de bi sağa geçmiş sonra virajı kapatırım diye sola geçmiş, sonra pist dışına çıkmış son çare. nerde duracağını bilememiş.

  36. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    kaldığına bak dediğinde vettel zorlamış o çizgiye demek istiyorsun , bana kalırsada alonso bilerek o çizgiyi kullanmış dip dibe değillerki açılsaymış biraz daha sola yer var yukarıdaki resimde direksiyonu sağa çeviriş anı var . sizin dediğiniz gibi olsa ceza kaçınılmaz olur kınamayla kurtulmaz

  37. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    bir doğruları siz mi görüyosunuz ? hakemler sizin kadar göremiyor herhalde madem öyle sizi hakem atayalım formula 1 e arkadaşım önce düşünceye saygıyı öğrenin uslub öğrenin öyle gelin yorum yapın .. videoyu seyretmeme dahi gerek yok sayfanın üzerindeki fotografta alonsonun direksiyonu çevirişini sende görüyosundur japon pistinin en yavaş dönülen virajında apex kaçırdı zaman kaybetti demek biraz gülünç ..

  38. Biraz etkilemis evet..

  39. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    gereksiz yorumlar için önce ikiniz kendinize bir bakın , burası babanızın çiftliği değil her gelene gereksiz yorum yapma diyeceksiniz ! siz kimsiniz buranın sahibimisiniz ? öyleyse söyleyinde bilelim

  40. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Apexi kaçırmadığını hangi akla hizmet söylüyorsun. Ya pistin frenaj noktalarını bilmiyorsun, yada o viraja dıştan girip momentumu kaybetmeden içten çıkılacağını bilmiyorsun. Yada olayın başrolü, sizin büyük düşmanınız Alonso, olduğu için gerçeği görmekten kaçınıyorsun. Yukarıda ki videonun 7. saniyesine bir bak bakalım, hangi pilot Alonso'nun, olduğu yerden dönüş yapmış bu zamana kadar. Rekabet, kazanmak bir insanın gözünü ancak bu kadar köreltir. Resmen gerçekleri görmezlikten geliyorsun.

  41. evet pole turunuda izledim yalnız , birde alonsonun başka seanslarda attığı turlardaki yarış çizgisine bakalım ikiside aynıysa sen haklısın

  42. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sen vettelin pole turu videosunu bir izle istersen.Bak bakalım o virajı hangi çizgiden dönüyor.(1.21.saniyeye dikkat.)Bir de Alonsonun o virajı nasıl dönmek zorunda kaldığına bak.

  43. burak evmez avatarı

    gereksiz yorum yapma kimseye haddini bil demeye hakkın yok önce adam olacaksın

  44. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    senden izin alacak değiliz yorum yazarken haddini bil !

  45. Senin yorum atmana gerek yok zaten biz senin ne yazacağını biliyoruz.Vettel direkt Alonso'nun üzerine kırsaydı da sen cezaya gerek yok derdin.

  46. Valencia,Monza gibi olur umarım burasıda 🙂 Sende mutlu olmazmıydın böyle bir durumda :)))

  47. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    burda cezalık hiçbişey yok videoyu dikkatlice izleyin solda fren hız tabelalrı var beayz üstüne siyah 🙂 alonso tamı tamına frenaj noktasında frene başlıyor ayrıca apexi kaçırdı diyen arkadaşların bir daha bakmalarını öneririm apex kaçırdıgı felanda yok gayet normal yavaşlayıp virajını dönüp hızlanmaya başlamış . burda odaya çağrılıp ifade almaya dahi gerek yok vettel olması gerektiği yerde !

  48. monza 2006 kanayan yara resmen…

  49. istemeyerek engellemiş bence. alonso'yu biraz geç görmüş, görünce kaçış alanına girmiş ama o girene kadar alonso'nun hem fren noktasını hem de viraja giriş çizgisini etkilemiş. sonuçta hatalı, ceza verilmeliydi 3 sıra.

  50. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ağlamak sana ve senin pilotuna özgü bir şey karıştırıyorsun. ''AĞLAK BEBEK'' lakabından anımsarsın umarım.

  51. O değil de ne güzel geçmiş son şikanı öyle 😀 Araçda gelişme var he ne dersiniz ? 🙂 0.7 saniyeydi 0.6'ya inmiş ne gelişme 🙂 Böyle devam edersek son yarışta durumu eşitleriz :)))

  52. Alternatör gibimi? >:)

  53. fren zamanını erkene alınmış oluyor aslında en ez 0.2 sn gitmiştir 3 sıra cezada olurdu zaten senın ne işin var halen pistte be vettel zaten en iyi turu atmışın oltamı atıyon pistte

  54. "buna ceza verilirse yuh derim" diye düşünen arkadaşlar varsa, 2006 monzada alonsoya verilen cezaya baksın. sırf ferrari avantaj sağlasın diye adama ceza vermişlerdi.yani resmen ceza uydurdular. bjk-gs maçında hakemin penaltı uydurması gibi. burda iyiki ceza çıkmadı değilse fia ya sağlam bir küfür daha yollayacaktım.

  55. Pek sorun yaşamamış gibi görünüyor. Kınama normal olmuş. Vergne gibi engellememiş. Muhtemelen görmemiştir arkasından geleni.

  56. DreamOfWinD  avatarı

    Fotoğraf yanıltıcı olabilir video görmemiz lazım demiştim. Vettel fake atıyor sanki 😀
    Ceza gelse yanlış karar demezdim. Zaman kaybettiği belli. Onda 2 saniye kaybettirse bu olay, 2 kişiyi geçebilirmişiz demektir.

  57. Yusuf  Hitay avatarı

    aslında bu tur sarı bayraklar sebebiyle perişan olmuştu zaten. alonso'nun son sektör zamanı da webber-vettel dışında diğer pilotlar ile aynı. ya çok iyi bir son sektör atacaktı(sektör o kadar kısa ki fark yaratmak çok zor)ya da bu olay çok büyük bir kayıp verdirmedi.

  58. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Resimede baktım Alonso, virajın apex noktasınıda kaçırmış gibi geldi bana. Dediğim gibi ceza verilip, verilmemesi tamamen hakemlerin insiyatifine kalmış bir şey. Ceza gelsede şaşırmazdım, gelmesede.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir