Pistlerden Efsane Geçti

Bir umut belki başka takımla anlaşır diye bekliyorduk ama biliyorduk ki o kara haberi verecekti Schumacher tıpkı 2006 yılında yaptığı gibi.

Schumacher, Bu sene Rosberg’e bir çok alanda üstünlük kurmuşken, bir kez daha harika sürmeye başlamışken neden ayrılıyor sorusu aklımızdan geçmiyor değil.Monaco’da kazandığı pol pozisyonun ardından çocuklar gibi sevinmesini hepimiz hatırlıyoruz.Yada Avrupa Gp’sinde 3. olmasını, Sanki hayatında ilk defa podyuma çıkmış bir adam gibiydi Efsane.Bu spora ne kadar aşık olduğunu göstermesi, Her türlü eleştiriye rağmen bu yaşta hala bu azimle kendisinden en az 10 yaş küçük pilotlarla yarışıyordu efsane.

 

 

Bu anı Hepimiz hatırlıyoruzdur, Heleki Schumacher fanları O Anda ayakta kalp krizi geçirmek üzereydik.Ne olur geçmesinler diyordum aklımdan, Efsane yeteneğin konuştuğu pistte pol pozisyonunu alarak adeta ders veriyordu herkese.Adeta “Benden size son ders” diyordu..

Her yarış aracında bir sorun çıkıyor ve yavaşca araçtan iniyor gülerek taraftarları selamlıyordu, herkese inat gülüyorum der gibi.Elinde o kadar rekor, Harika bir kariyer olmasına rağmen rezil olma tehlikesine rağmen gözü kapalı o imza’yı attı ve Mercedes’e geldi efsane..

Mercedes Schumacher’e verdiği şey, Sorunlu ve yavaş bir araçtı.Efsane o yavaş araçla podyumu zorluyor bunu yapmaya çalışırkende araçta bir sorun çıkıyor ve tabikide Mutlu son “Out”

Mercedes, özellikle Haug bu 3 sene boyunca  “Di Resta’yla ilgileniyoruz” gibi laflar söylerek efsanenin motivasyonunu bozuyordu..Schumacher’de bu konuşmaları hiç umursamayarak aracına biniyor ve elinden geleni yapıyordu..

Geçen hafta Mercedes Hamilton ile anlaşarak binlerce taraftar kazanmış ancak Schumacher ayrılınca Milyonlarca taraftarla birlikte Bu sporun en büyük pilotunu kaybetmiştir.Bize Hayırlı olsun demekten başka birşey düşmez.

Schumacher’de Sauber’e geçicek denirken emekliliğini açıkladı ve bizi taraftarlarını üzdü..Bizi yani fanlarını ise yine kara günler bekliyor, tam unutacakken geldi efsane tekrar onun taraftarı olduk ve tekrar gitti, Şimdi hangi pilotu tutacağız ?

Şuan bizi mutlu eden tek şey Schumacher’i izleyeceğimiz tam 6 yarış olması..Bu Yarışları kaçırmamanızı tavsiye ediyorum, Çünkü bu sporun en başarılı pilotu’nu bir daha bu pistlerde göremeyeceksiniz.

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir