Hamilton, Mercedes için McLaren'da Ajanlık mı Yapıyor?

yazar:

kategori:

 

Independent gazetesinde çıkan haber ilginçti; çünkü habere göre McLaren içinden bir kaynağa göre İngiliz pilot, MP4-27’nin teknik ayrıntıları ile yakından ilgilenmeye başlamış ve bu, yeni ortaya çıkmış bir ilgiymiş.

Kaynak: “Egzoz sistemi ve telemetri ile çok ilgili.”

Bununla birlikte Perşembe günü muhabirlere konuşan Hamilton, hiç kullanmayacağı McLaren’ın 2013 aracıyla ilgili bütün ayrıntıları bildiğini söyledi.

Gelecek sene yerine geçecek Sergio Perez’e bakarak Hamilton: “Bana güven; gelecek sene iyi bir araç olacak; biliyorum. Gelecek seneki aracında neler olup biliyor tamamıyla biliyorum (Gülümseme)”

Takım Patronu Martin Whitmarsh, endişe edilecek bir şey olmadığını ifade etti.

Whitmarsh: “Diğer takımların fikirlerini kovalasaydım muhtemelen pilotların değil, mühendislerin peşinden koşardım. Ama Lewis’in takıma ve yaptığı işe saygı duyacağını düşünüyorum”

 


Yorumlar

  1. Ya bir yürü git kro

  2. arkadaslar button takima geldiginden beri lewis mutlu degildi lewisi mcleren den koparan sey para vs degil. Bence mclarenin lewisa agirlik vermemesi sunu herkes biliyor ki lewis buttondan hizli.. Bence boyle bir soylentiyi cikaranda mclarendir.. Cunki bu bu takimin dogasinda var

  3. tahsin efe tamamen sallamışsın.fia nın ispatlayamadığı şey reno nun mc laren in arka süsponsiyon sistemiyle alakalı bir mühendislik.hatta bu sistemide cambridge üniversitesi geliştirmişti yalnış hatırlamıyorsam.ayrıca tarihin en ağır para cezasını ispatlanamayan bir suç için vermezler:)) fan ları kandırmışsın yani:))))

  4. TAHSİN EFE TAMAMEN SALLAMIŞSIN. O FİA NIN İSPATYAMADIĞI SEY RENO NUN MC LAREN İN ARKA SÜSPANSİYON ELAMANLARINDAN BİRİ İLE ALAKALI. HATTA BU SİSTEMİN YARATICISI DA YALNIŞ HATIRLAMIYORSAM CAMBRIDGE ÜNİVERSİTESİ İDİ.İSPATLANAMAYAN BİR SUÇ İÇİN F1 TARİHİNİN EN AĞIR PARASAL CEZASINI NİYE VERSİNLER:))) YANİ SEN FAN LARI KANDIRMIŞSIN:)))

  5. Eğer Hamilton pilotluk yaparken aynı zamanda mühendislik bölümü de bitirmişse o zaman mclaren'ın korkması gerekir. Hamilton'ın taşıyacağı teknik bilgiler çok yüzeysel olacaktır. Ancak telemetri verileri,araç ayarları gibi şeyler mercedes'in işine yarar ki o bilgiler de bu seneye ait, seneye bambaşka konfigürasyonlar kullanacak mclaren.

  6. sen benimsin avatarı

    daha önce yazmıştım. tamda dediğim çıktı. lewis ın anlaşmadan sonra performansı eskisi gibi olmayacak ve dünya şampiyonluğunu unutsunlar demiştim. sonraki aşaması araçtan teknik olarak yeterince bilgi çalmak özellikle yeni güncellemeler ve gelecek sezonun planlaması hakkında. daha ilk yarıştan dediklerimiz meydana çıkıyor.
    alonso ve vettel kapışacak.

  7. Senden çok iyi yazar veya polis olur. Pes. Ne alaka nereden çıkartıyorsun. Sadece Rosberg farklı takımlarda çok daha değişik tecrübeler yaşadı Lewis ise McLaren garajından çıkmadı haliyle çekiniyordur. Üstelik Rosberg 2. pilot olmamak için elinden geleni de yapacaktır yani tek hazırlanan Lewis değil. Ben Hamilton'un başarılarının devamını isterim ama onun için isteyebileceğim en iyi başarı bizim araçlarımızn ardında podyumu tamamlaması olabilir. Bizim için esas olan McLaren'dir. Öyle bir senaryo yazdın ki neredeyse basın açıklaması yapmak zorunda kalacaktım.

  8. Yeni takımı adına bildiklerini takımına yansıtması çok normal.

  9. Yavaş gel. Sadece Rosberg'in daha tecrübeli olduğunu düşünüyorum. Çünkü farklı takımlarla yarıştı ve çoğu zaman zor şartlarda. Mercedes onun evi. Üstelik 2. adam olmayı kabul etmeyecektir yani hazırlanan sadece Lewis değil. Son olarak ta ben hala Lewis'in başarılı olmasını isterim ama onun için istediğim başarı podyumun 3. basamağından başlar çünkü ben McLaren'i desteklerim. Pilotuyla takım takım gezip sonra da kişilik bunalımına girenlerden değilim. Senna'yı ne çok sevdiğimi herkes bilir ama o Williams'a geçti diye takım değiştirmedim, değiştirmem de. Lewis'e bol şans, sana da sakinleştirici tavsiye ederim. Hürmetler.

  10. olayı kimse daha güzel özetleyemez sanırım, sonuna kadar sana katılıyroum…

  11. Sanırım çoğu kişi tam olarak neler olduğundan habersiz. Site için güzel bir makale çıkabilir, önümüzdeki hafta vakit bulabilirsem uğraşmaya çalışacağım.

  12. Şu senelerdir söylenen "yarışları ferrari lehine manipüle etme" adlı şehir efsanesini biri açıklayabilirmi? Ne yapmış FIA? Bir tuşa basıp Mclarenin frenlerinimi kilitlemiş? Yoksa Renaultun motoruna toz şekermi atmış? Yada diğer pilotlarin yemeklerine musilmi atmış? Biri lütfen ne yaptıklarını somut bir şekilde açıklayabilirmi??

  13. kendini geliştirme çabası hususuna katılırım da, neden hamilton gibi bir pilot rosberg'in yanında kendini cahil hissetsin ki? neden atta kalmama psikolojisi içerisinde olsun ki? hamilton mclaren takımının 6 yıldır sürücüsü ve 5 yıldır da lider pilotu idi; mclaren aracının gelişiminde hamilton'un payının olmadığını, bu tür konularda bilgisinin olmadığını, ayrıca pilotaj ve kalite olarak rosberg ayarında bir pilot olduğunu, rosberg'den çekindiğini mi söylemek istiyorsun? hatırlatmak isterim ki lewis hamilton, mclaren fanlarının adeta taptığı ve tartışmasız 1 numara olarak gördükleri bir pilottu. ne değişti?

  14. böyle bir haber çıkacağını tahmin etmiştim. saçma

  15. Ajanlık falan yok. Gittiği yerde Rosberg'in yanında cahil görünmemek için ilgileniyordur. Sonuçta gittiği yerde yavaş bir araç ve Schumacher ile başabaş mücadele etmiş bir pilot var üstelik Lewis'i çok iyi tanıyan bir pilot. O nedenle Lewis'in yaptığı ajanlık değil de olsa olsa altta kalmama psikolojisi adına kendini geliştirme çabası.

  16. Birde bu kaynak kimse dışarda bir yerde görmiyeyim!!!!

  17. Böyle şeylerle yavaş kaldığımız bir hafta sonunda ortamı daha da germeye çalışıyorlar.

    Biz bunlara kanmıyalım. Bu tip şeyler her zaman olucaktır ve olmalıda. Alonso o zaman en değerli mühendisler açısından.

    3 büyüklede çalıştı sonuçta.

  18. DreamOfWinD  avatarı

    Hiç bir bilgi yok diye diskalifiye edilip onlarca milyon dolar ceza ödendi zaten.

  19. Bla bla bla…Neden ceza aldığını açıkla o zaman mışlı muşlu konuşma

  20. Bilmeden sallamak bu olsa gerek. McLaren'in MP4-22 kodlu aracında Ferrari'ye ait hiçbir bilginin kullanılmadığı kanıtlanmıştı FIA testlerinde. Bunu belki de 1 milyon kere yazdım ve yazdık(McLaren fanları) Ama anlamakta ısrar edenler anlamamaya devam edecektir. Seneye umarım kurtuluruz böyle birkaç kişiden!!!!!!!!!!!!!

  21. Mercedes zaten Hamilton'a bu konular hakkında soru soracaktır önümüzdeki sezon. Şurada ne yaptınız burada ne yaptınız gibi ama Hamilton'ın sahip olduğu öğrendiği bilgileri mühendisler zaten aracı görür görmez anlıyordur. Onun için endişelenecek bir durum olmadığını düşünüyorum Zaten Whitmarsh'da önemli bir durum olmadığını belirtmiş.

  22. 2013 yılının aracı çoktan şekillenmeye başladı. hamilton da bu takımın lider pilotu olarak bu sürecin içerisinde oldu doğal olarak. teknik bilgi kapasitesi ile sınırlı olmakla birlikte, aracın tasarlanma sürecine doğrudan katılmış bir pilot olarak hamilton'un aracın özellikleri ile ilgili öğrendikleri hiç de azımsanacak boyutta değildir. hamilton elbette toplayabildiği kadar bilgi toplayıp, katılış yaptığında bunun yeni takımında kullanılmasına yardımcı olmaya çalışacaktır. sadece hamilton değil her pilot bunu yapar zaten. bunda yanlış olan bir şey yok ki? ben pilot olsam ve gridin en iyi takımından orta sıralarda yarışacak bir takıma geçiyor olsam, şimdiki en hızlı aracı bu kadar hızlı yapan özellikler hakkında mümkün oldukça bilgi toplamaya çalışır ve katıldıktan sonra yeni takımımında bu bilgilerden faydalanmasına uğraşırdım. hem araç hızlanır, hem faydalı bilgileri nedeniyle pilot kıymete biner, daha ne isteyeyim?

  23. bir iphone kullanicisi application larin nasil calistigini ne kadar anliyosa lewis de arabanin detaylarini o kadar bilebilir… bu kadar muhendis bosuna senelerce ugrasmiyo sonucta…

  24. tabi bir insanda ilk önce beyin şart. sen bana üstünde çalıştığın araba hakkında bilgileri email atsan buna araklama denmez. senin tuğladaki eksiklikten kaynaklanır. artı sen bana bu bilgileri babanın hayrına vermediğinde açıktır, karşılığında sende karşı mühendislik bilgilerini almışsındır.diğer konu, cezayı verdiren Mr.Sapık bile cezanın aslında neden verildiğini açıklamıştır.(ayakta uyu yada işine gelmez) ferrariden ayrılarak McLarene geçen casus tombazis, kısa süre sonra yine ferrariye geçerek takımın bütün bilgilerini ferrariye götürmüştür, ARAKLAMA dediğin işte böyle olur ama bu şekilde yasal oluyor değil mi? peki McLaren in testlerde ,yarışlarda telsizlerini dinleyip bütün setupları,stratejilerini öğrendiğinizi hatırlatsam! hemde 1.ağızdan şahitli(mika salo) bunlar ne oluyor? casusluk skandalı dediğiniz şey şampiyonluğun McLarenden alınıp ferrariye verilmesi düzeneğidir. anlaşma yapmış olduğunuz kurum olan Fia tutupta bizi haklı görecek değildi ya zaten yarışları sizin lehinize manipule etmiş yıllar boyunca. biraz çalıştırın kafayı, haklıyı haksızı bilin!!

  25. McLaren'in araca ait teknik detayları Hamilton ile paylaşmayı sürdürdüğünü zannetmiyorum. Özellikle 2013 aracının. Doğruysa büyük ihmal olduğundan şüphem yok.

  26. rocco junior avatarı

    Ben asla asla deme diyorum.Arkadaşlar burası f1 ve artık ne olursa bana normal geliyor.Eskiden yok artık derdim ama zaman içerisinde tecrübelenince ne kadar safmışım dedim.2007 casusluk skandalı ve sonrasındaki skandallar zaten f1 de işin menfaat boyutunu çok iyi gösteriyor.Burada ben kesindir doğrudur veya Hamilton yapmıştır demiyorum belki de tamamen uydurma ve adam masum ama farklı açıdan bardağa bakarsak olabilir.

    Bu adam ne kadar para için gitse dense bile uzun vadede başarıdır hedefi.Lewis egosu en yüksek pilotlardan ve biraz fazla duygusal.Özellikle şampiyonluk ve zafer sayılarını önemsediğini zaten eski demeçlerinden biliyoruz.Bunu kötülemek için söylemiyorum bana göre gayet normal.O yüzden bir takım bilgileri zaten gittiğinde götürecektir.Bu mühendis takaslarında da olan bir şey.Her yeni üye aynı zamanda yeni bir bilgi kaynağıdır.Şimdi Newey,Ferrariye gelse sanıyor musunuz eli boş gelir?

    Baksana haberde takım patronu bile önemli bir şey yok diyor.Daha evvel sosyal medya ağından önemsenebilecek verileri paylaşmıştı.Başka bir yerde okuduğuma göre bir mühendis,aracı Hamiltona göre ayarladıklarını açık açık söylemiş ama o giderse çok sorun olmayacak demişti.B planı ile ilgili yani.Hamilton zaten 2013 aracın çok iyi bilmesi normal buna bağlı olarak.Zaten 2013 araçlarının startına aslında sezonun startı ile başlanıyor.Eee biz geldik Ekim ayına adam neler neler görmüştür.Tabi bu demek değil ki haber doğru ve Lewis ajanlık yapıyor…

  27. Zamanında Ferrari'den araklamışlardı şimdi de onlardan çalsınlar bakalım nasıl oluyormuş.

  28. Gittikten sonra elbette bilgi verecektir ama şuanda böyle birşey olacağını sanmıyorum.

  29. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    basın saçmalasın yine bir pilot bilse ne olur bilmese ne olur. sonuçta yapılacakları yüzeysel olarak biliyor. whitmars'ın da dediği gibi bir mühendis olsa o zaman denilebilirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir