Button 2013'te McLaren'dan Öncelik İstiyor

yazar:

kategori:

McLaren’da dördüncü sezonunu geçirecek olan Button, önümüzdeki sezon takımda Lewis Hamilton’ın koltuğuna oturacak olan Sergio Perez ile birlikte yarışacak. Hamilton ayrılmadan önce yaptığı açıklamalarda Button, Hamilton’ın takımda kalmasını umduğunu belirtmişti.

Şimdi McLaren garajını 22 yaşındaki genç Perez ile paylaşacak olan İngiliz pilot, Suzuka’da yaptığı açıklamalarda, “Takımda sadece bir tane deneyimli pilotun bulunması işleri değiştirir. Ama bu benim seveceğim bir şey. Onu (Perez’i) hafife almıyorum. Ama Lewis’e göre daha deneyimsiz ve takımdaki ilk senesi olacak ancak yine de hızlı olacaktır.” diyor.

Button, “Sonraki senelerde hız açısından daha istikrarlı olabilir ancak eğer gelecek sezon şampiyon olmak istiyorlarsa McLaren’ın öncelik vermesi gereken kişi kesinlikle ben olacağım.” diyerek devam ediyor.

Button, Hamilton’un Mercedes’i McLaren’a tercih etmesine de şaşırdığını söylüyor: “Her sezon bu takımla yarışıp, yarışlar kazanıyordu. Ama hepimizin istediği farklı mücadeleler ve başarmak istediği şeyler var. Artık yeni şeyler denemek istiyor.”

Bernie Ecclestone da konuyla ilgili olarak, “Lewis McLaren’dan ayrıldı çünkü orada mutlu değildi. Bana geldi ve konuştuk. Ben de ona eğer uygun bir anlaşma yapabilirse kendini iyi hissedeceği yere gitmesini söyledim.” diyor.

 


Yorumlar

  1. Orda bir dur bakalım button efendi. Lewis varken eşitlikten söz eden adam perez gelince biranda kendini eşitsizlik statüsüne koydurtmak istiyor.işte şimdi rengini belli ettin tıpkı tahmin ettigim gibi.Ron a sökmez bu ağlamaların çok beklersin 1.pilotlugu dilerim perez sana gereken cevabı pistte verir seneye.

  2. 2000 yılında Button, Williams BMW adına yarışıyordu.

  3. 2014 te button ve vettel yer değiştirecekler bence niyese böyle bi his var içimde

  4. 2000 yılındaki renaultdaki button kimdi kim takardı ne yaptı (bence hiç ).bunu düşünen varmı ?

  5. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Button sevfdigim biri ama Perez daha daha daha sevdigim biri…Webber'de Vettel'den daha deneemli fajkat fdeyim yeruinde ise asfalta gömdü Vettel Webber,i..Bu isler deneyimle olmaz,boş kobnusmalarla olmaz Button..

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bence perezi yabana atmamk gerek.bir kere aç.neden hamiltonun 2007 de ilk senesinde yaptıgını yada ona yakın bır performans sergilemesin.hamilton perez dende tecrubesizdi ve alonso ıle başabaş mücadele etti hatta puan sıralamsında(averajla) geçti.elbette perez bir hamilton değil ama neden başaramasınki.tecrubesizlik dısışında bir gerekçe yok.

  7. Bu arada Button a katılıyorum. Perez hiç güvenilir bir pilot değil şuan benim için. Sadece bu sene iyi performans gösteriyor yarışta. O kadar

  8. yüzde 90, 2011 yüzde 10 da 2012 olursa bundan sonraki araç Button şampiyon bile olabilir.

  9. ne yaparsa yapsın perez i geçemeyecektir.ve bu sözleri söylemekle seneye mc laren deki ipini çekecektir.mc laren büyük konuşanları değil büyük yarışanları tercih eder.

  10. mclareni bir şekilde eşitlikten yana tam ikna ettin ve hamiltonu küstürüp gönderttin 🙂 şimdi kral benim diyorsun. kusura bakma ama saf hız olarak asla öyle olamayacak gibi görünüyorsun button. mclaren'de pilotlar eşittir eşit kalacak 🙂 ola ki deneyimsiz dediğin perez seneye önünde yer alırsa o zaman seni görmek isteriz 🙂

  11. Koyu bir Mclaren taraftarı olarak takımda eşitlikten yana yorumlarını gerçekten desteklerdim haklıydı takımda 2 pilotuda eşit desteklemeniz gerekli bu en adili yakın zamanda böyle demeçleri vardı.Matematiksel olarak şansım olduğu sürece zorlayacağım,lewis'e destek olacakmısın gibi sorulara tepki veren birinin bunları konuşması saçmalık.İçten pazarlık yapacağına yarış ve hakkınla geç yanar döner adamlara kendi takımımdada olsa kızıyorum ne bu kariyerime son veririm eşitlik olmazsa diyen kişinin şimdi dediğine bak ayağına yer yapıyor!!!Lewis'te senden daha önce bu takımdaydı onu destekleselerdi kıyameti koparırdın daha lafzı olduğunda bile kazan kaldırıyordun???

  12. bir laf vardır, "bilmem ne yaptığı şey daha dereye varmadan…" diye.

    azıcık sabırlı ol hemşerim, 3 sene eşitlik eşitlik diye hamasi nutuklar atarken efendi pilottun da, hamilton'un gidişinin tükrüğü kurmadan mı niyetini ortaya döküyorsun? withmarsh'ın eteğinin altına gizlenip takımın eşit davranmasının çok önemli olduğunu söylüyordun, hani ikinci pilot konumuna düştüğünü hissedersen 1 dakika bile takımda kalmazdın? hani takım arkadaşları arasında eşitlik olmalı, hızıyla değerlendirilmeliydi pilotlar? hamilton sana büyük gelince bunları söylüyordun, perez gibi çömezi bulunca hemen niyetin ortaya dökülüverdi işte.

    kime diyoruz ki, hepiniz aynı yolun yolcususunuz. övündüğün şampiyonlukta rubens'in lastiğinden frenine stratejisinden benzin miktarına varana dek türlü ali cengiz oyunu dönerken, sen uzayda mıydın bay "eşitlikçi" button?

    hamilton varken neler söylüyorsan, çömez perez gelince de aynılarını savun ki, sana "adam" desinler.

  13. Saat şu an 20:10. Siteye girilmiş tam 35 haber.

    Detaya girersek;
    – 14 haberle Abdullah Çelik lider. Cumartesileri daha iyi performans gösteren Abdullah bey, bakalım hızını yarına da taşıyabilecek mi…
    – 13 haberle Gökhan Kamil ard arda girdiği haberlerle kısa sürede Abdullah beyi yakaladı. Zorlu şartlar altında bile yüksek performansıyla bilinen Gökhan bey kazanmaya çok yakın.
    – 8 haberle ise Özge Yamak pitten kalkmanın dezavantajında. Özge hanımdan hızlı turlar geliyor, bakalım bize bir 2000 Hockenheim tekrarı yaşatabilecek mi…

    Gün daha bitmedi, ve rakipler çoktan kepenkleri indirdi. Rekor yakındır…

  14. alonsoda aynı böyle düşünmüştü sonu hüsran oldu, sende aynı şekilde gidici olabilirsin button efendi. şimdiden 1.pilot hayali kuruyor adam. dereyi görmeden paçayı sıvamış bile.

  15. rocco junior avatarı

    Sana bir şey deyim mi,eğer Newey bu sezon yenilirse seneye de yenilmesini en az %51 olarak görüyorum.Duraklama dönemine girebilir diye düşünüyorum.Hele kazanırsa kesin zaten dominasyonu engellemek adına bir takım kurallar olacaktır yoksa f1 çok can sıkıcı bir hale gelebilir.Vettel bu sezon bana göre eğer şampiyon olursa 2011 den çok daha anlamlı olacak gözümde.Ama 3 sene üst üste hele bu yaşta birinin kalkıp kazanmasını istemiyorum.Elbette rakip olması bunu bana söyleten.

    Red Bull konusuna gelince,sana katılıyorum çünkü Newey her kurala adapte olup kazanabileceğini gösterdi.Ebd ve esnek kanat yasağ baya etkilese de şu an halen takımlar şampiyonasının lideri onlar ve sürücülerde 2.sıradalar.Gelişmiş araçları ile belki şu an en hızlı araç onlara aittir.Devirleri kapanmadı ama az daha kapanıyordu yada duraklama giriyordu bunuda belirtelim.

  16. button da az icten pazarlikli degilmis….

  17. olursun olursun.Dediğine katılmakla beraber ben RBR ve Neweyden canavar gibi bir araç bekliyorum.Bu sene geçiş aşamasının sancılarını çektik ama seneye çok daha iyi bir araç gelecektir..

  18. rocco junior avatarı

    Mclaren seneye çok güçlü bir araca sahip olacak şimdiden hissediyorum.Kesin konuşmak yanlış ama seneye nerdeyse her şey aynı ve adamlar lastik dahil pek çok konuyu halleti.En iyi coanda effect ile çalışan egzoz onlarda.Her piste uygun araçları var.Seneye evrim olacağı için en öndeki aracın aynen devam etmesi büyük olasılık.Baksana Martin Whitmarsh,Perez bizle şampiyon olabilir ve ilk yarışını kazanabilir,Lewis hata etti deidğine göre epey güveniyor.Özellikle tek turda çok iyi bir Mclaren bekliyorum.Daha Mart ayına 5ay var ama Burak dediydi dersiniz ben buralarda olmazsam 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir