Horner: "FIA Red Bull'u Durdurmak için Kuralları Değiştirdi"

yazar:

kategori:

Egzoz beslemeli difüzör yasağı ve esnek kanatların kısıtlanması gibi yasakların çifte dünya şampiyonu takımı etkilediğini söyleyen Horner, Kleine Zeitung’a verdiği demeçte, “Kış aylarında yapılan değişiklikler bizi büyük çapta etkiledi.” diyor.

FIA’nın özellikle Red Bull’u hedef alıp almadığı sorulduğunda ise Horner, “Bir kez daha gördük ki, bir takım baskın olmaya başladığında böyle şeyler (kural değişiklikleri) oluyor.” diyerek cevap verdi.

Ayrıca Red Bull’a diğer konularda da adil olmayan şekillerde muamele gösterilip gösterilmediği sorulduğunda da Horner, “Şöyle söyleyelim… Bu sene alınan kararların bazılarında gerçekten sert olduklarını söyleyebiliriz.” dedi.


Yorumlar

  1. horner doğru konuşmuş. ama aynı zamanda eksik konuşmuş.
    elbette fia'nın kuralları değiştirmekteki amacı, doğrudan red bull'u yavaşlatmaktı.

    ama, aynı şekilde 2003'te michelin'in lastik genişliğinin durur pozisyonda ölçülmesi gerektiği gibi,
    2005 başında tek lastikle yaruşı bitirme zorunluluğu gibi,
    2006 ortasında renault'un 1 yıldır kullandığı kütle amortisörünün yasaklandığı gibi,
    2008 sonunda maclaren ve ferrari zirvedeyken biçerdöver kılıklı araç tasarımlarına geçildiği gibi…

    bir ton kural değişikliği ve yasaklama da getirildi ve bunların amacı da doğrudan o an avantajlı olan takımın durdurulması idi.

    kısacası, daha önce diğerlerinin başına ne gelmişse, şimdi de red bull'un başına o geliyor. f1'in dev bir endüstriye döndüğüne, içinde milyarlarca doları barındırdığına bakarsak normal bir durum..

  2. Yahu göz var nizam var bu sistemi en iyi kullanan takım tartışmazsız Rbr ydi.Sene başında yapılan ebd siz karşılaştırmalarda da bu açıkça görülmüştü.Geçen sene sıralamalar da heyecan dahi yaşayamadık Aynı soruyu ben sana sorayım şimdi sen neyin kafasını yaşıyorsun?

  3. Helal olsun be arkadaş… kesercilere ancak böyle bir cevap verilebilinirdi….

  4. Asıl yeni testler bizi bitirdi galiba.

  5. Kanatlara vs diyeceğim yok ama iki tane konuda fia açıkça taraf tuttu.Berrilyum yasaklandı.Mercedes senelerce pistonları yerine oturtamadı.Diğer konu mekanik olarak çalıştığı halşde viraj içi fren sistemini yasaklattınız.

  6. iyi de yasak sanki tek RedBull'a geliyor, bütün takımlar aynı yasaktan etkileniyor neyin kafasını yaşıyorsun Horner?

  7. burak evmez avatarı

    sene başı ihraç edilmediğin için dua et sen fia resmen sizi koruyor

  8. Adam haklı şimdi yalan yok.

  9. Madem öyle koyun v10 motorlu araçlarıda kim hızlı kim yavaş görelim o zaman 😉

  10. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    tabi canımm. tabi. o yüzden puanlama sistemini değiştirdiler. ikinci 6 alırken 8 oldu. tabi tabi. o yüzden sıralama formatını değiştirdiler.Tek turda en iyi olan ferrari değişiklikle daha iyi oldu canımmmm tabi. sonra o yüzden iki farklı lastik üreticisi geldi tabi anluyorum seni. tabiiiiii 4 sene ferrari gelişimi yalan zaten. 1996 dab 2000 e kadar ferrari boş oturarak mclaren engellenerek oraya geldi bilmez miyiz. Tabi zaten mclaren sürücülerine sağlam araç verip aslında FIA sabote ediyordu. Normal yarış anında uçan giden kanatlar. patlayan motorlar yanan radyatörler hep fia nın suçu. Adrian newey in hiç sucu yok zaten mclarende. tabiii itabiiiiii .

    aferin böyle devam et

  11. Bence gayet doğru. Tek bir takımın üstünlük kurarak geçirdiği sezonlar kimsenin hoşuna gitmiyor ve bunu engellemek için kurallar değiştiriliyor. Vaktiyle aynısını Ferrari'ye de yapmışlardı.

  12. 90'ların sonunda McLaren'i durdurdular. ondan sonra bir takım dominant oldu ve durdurmak yerine anlaşma imzalayıp yürü be koçum dediler,daha da fazla ayrıcalık verdiler. o dediğin herkes için geçerli değil.

  13. ama şu lafında haklı

    Bir kez daha gördük ki, bir takım baskın olmaya başladığında böyle şeyler (kural değişiklikleri) oluyor

    gerçektende FIA seyir zevki açısından hangi takım baskın hala geçerse (Ferrari-Mclaren-RBR yada herhangi bir takım) onu frenliyor.Bu Çoğu F1 fanının bildiği şeyler aslında.Dile getirilmesinin tek amacı bak FIA bizi engelledin ama yinede şampiyonluğa gidiyoruz der gibi(tabi olabilirsek).Aslında bu sene alınacak şampiyonluk benim için en değerlisi olur.

  14. Bu açıklamanın açık ara farkla duble yapılan bir günün ardından yapılması da manidar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir