Alonso: "5 Yarışlık Küçük Şampiyona Başlıyor"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu, Suzuka’daki yarışın ilk virajına girilirken Kimi Raikkonen ile temasının ardından lastiği patladı ve spin atıp yarış dışı kaldı; Vettel’in kazanması ile Alman pilotla arasındaki fark 4’e indi.

Alonso: “Sanırım bir ben yarış dışı kalacağım; bir sonraki sefer de Vettel. Bunu bilemezsiniz. Motor sporu bu. 5 yarış kaldı. Küçük şampiyona gibi olacak. Çünkü aynı puanlarla başlıyoruz ve 5 yarışta (Vettel’den) 1 puan fazla almamız gerek. Bunu yapmaya çalışacağız”

İspanyol pilot ayrıca Raikkonen’i eleştirdi ve Fin pilotun temas öncesi neden yavaşlamadığını sorguladı.

Alonso: “Sağ tarafta tempom yoktu. Sanırım solumda Button vardı; sağımda da Kimi. Kimi’nin neden yavaşlamadığını anlamıyorum. Çünkü hiç yer yoktu”

“İlk viraj için Kimi’nin fikri neydi bilmiyorum ama olan bu. Bu sefer kötü şans bizi yakaladı”

Bununla birlikte çifte şampiyon, takım arkadaşının biraz da şartlar sayesinde ikinci olduğunu ifade etti.

Massa’nın podyumu için Alonso: “Evet, Felipe’nin 2. olması biraz da yarışın içindeki şartların uygunluğundan kaynaklanıyor. Dün sıralamaları 6. ve 11. tamamladık. 6 yarıştır aynı araca sahibiz; herhangi bir parça eklenmedi. Bu (Massa’nın ikinciliği) biraz da şartlar sayesinde oldu”

“Felipe mükemmel bir yarış çıkardı ama çok daha hızlı olan araçlar hata yaptı ve bu, Felipe’ye yardım etti.”

 


Yorumlar

“Alonso: "5 Yarışlık Küçük Şampiyona Başlıyor"” için 137 yanıt

  1. massanin pit ekibi hata yapti izlemeden gelme singapur 2008

  2. Beyin bedava …!

  3. Sene boyunca yaptığın tek hatayla şampiyonluğu %70 kaybettin.

  4. sen hayatında bırak sürmesiini hiç f1 aracını yakından gördünmü??? kalkmış birde direksiyonu çeviremezsiniz diyor. hayal dünyanda f1 pilotları hep 2 metrelik devasa adamlar galiba…

  5. mesela şikeyle 1. olup massanın şampiyonluğunu allerinden kaymasını sağladılar…

  6. acil şifalar dilerim…

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Start anında vettelin sorun yaşamasını çok istemiştim,ama tersi oldu, bir kumar gibi sanki bu sorunlar alonsoya kasten çarpılmış gibi hissediyor insan puan farkı 4 de indi ve 5 yarış var araç olarak vettel daha güçlü sıradaki yarışlar için büyük bir baskı olacak Vettel durdurmak lazım en azından 1 kere yarış dışı kalması lazım bu sorunlar hep Alonsoyamı olmak zorunda neden Vettel Kusursuz hiç bir sorun yaşamıyor sanki renault motorları vetteli şamp yapmak için bir çete mi oluşturdu Lotus pilotlarından başka hiç bir pilotla sorun yaşamadı Alonso Moldanoda bile 1 kere temas etti,bu işden bir şeyler dönüyor bence bu f1 de her şey olabiliyor kasten vurmadı gösterip kaza üsülü yapıyorlar şamp olmaması için bu durumu ferrari anlamak zorunda!!!

  8. Sana ulaşabileceğim bir yer var mı? Facebook hesabı falan?

  9. harun bodur avatarı

    valla tebrik ediyorum çok güzel özetlemişsin duygularıma tercüman olmuşsun 🙂

  10. Adamsın, helal olsun sana. Şapka çıkartıyorum…

  11. ''çok daha hızlı olan araçlar hata yaptı ve bu, Felipe'ye yardım etti."
    yani ''MASSA SEN BELEŞE KONDUN YOKSA SENİN PODYUMDA NE İŞİN VAR''diyor.:))
    Tamam canım Massa o takımda test pilotu yada 2 pilot olarak devam ediyor zaten Adamı o kadar da aşağılamayın.
    Yazıktır yav.

  12. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Büyük patron düşen takkenin yayınlanmamasını istiyor. Birazdan ulusa seslenecekmiş: Şampiyona gitmiş, baştan başlayacakmış. Şans (pardon süper yeteneği) yanında olursa HRT'nin KERS takılı hali kadar hızlı araçla şampiyon olabilirmiş.

    Tüm taraftarlara ön not: her kanıtın üzerini örtün, sorun çıkmasın.

  13. KEKO adamım helal olsun gene döktürmüşsün çok doğru tespitlerde bulunmuşsun +1500

    vettel bugün iyi start aldı ve yarışta hep liderdi pit stoplarda sonra bile ama hala bazı insanlar onun bugün şansıyla yarış kazandığını söylüyolar hayır vettelin önünde biri mi vardı sonra o birisi motor mu patlattı dayanıklılıktan dolayı yarış dışı mı kaldı çıkıpta tebrik etmek lazım

    bi de bazıları hala vettelin pilotajını küçümsüyor onlarıda anlamak lazım hala akılları abu dabi de kaçan şampiyonlukta

    biz de istesek alonso hakkında boş sallarız ama saygı duyuyoruz aynı saygıyı onlardan da bekleriz

    nese artık önümüzde çok kritik kore yarışı var pilotumuz inşallah orayıda fethedecek

  14. Alonso'nun açıklamasını herkes farklı yorumlamış. Alonso Massa'ya değil araca çatıyor, araç gelişti de Massa 2. olmadı demek istiyor, Webber, Alonso, Button sorun yaşamasa orada olamazdı demeye getiriyor, aracı geliştirmeliyiz diyor.

    Fakat herkes Alonso Massa'yı niye övmedi vs. diyor 😀 ulan adamı öven açıklamalar yapınca, aman takımda kalsın Alonso'nun işine gelir diyen sizler değil misiniz ? Alonso Massa'yı perez di resta gibi pilotlarla karşılaştırılmasını bile saçma bulup eleştiri yapıp Massa'yı överken nerelerdeydiniz ? O zaman gidip Alonso'ya teşekkür etseydiniz ya… azcık malzeme bulalım da saldıralım mantığından vazgeçin artık.

    Alonsocum sende artık 5 yarışlık şampiyonada napcaksan yapman lazım, diğerlerinin yarış dışı kalma ihtimaline güvenemezsin…

  15. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Vay arkadaş ya bütün alonso düşmanları bu başlıkta kinlerini kusuyolar bu adam naptıki bu kadar cidden çok ilginç 🙂

  16. Alonso, “İnsanlar, hafta sonu boyunca problemler yaşayan, yeterli hıza sahip olamayan ancak güvenlik aracı periyodunda aniden kendini podyumda bulan takım arkadaşımı seviyor. Genel olarak olan buydu” ifadelerini kullandı. Benımde aklıma bu yarış geldi haberi az önce okuyunca Onur.Olgunlaştı dedik ama bazı konularda olduğu yerde sayıyormuş demek.

  17. Adam kore 2010 dan beri podyuma çıkamamış şansızlıklar yaşamış,hatalar yapmış,takım sürekli adamı baltalamış.Böyle güzel bir sonuç almışsın takım arkadaşın yarış dışı kaldı diye üzülüyorsun ama hop 1. pilot şans diyor.Nesi şans acep?.Kendi de yd kalmasa podyumda olabilirdi.Hatta 3. giderken 2. liği garanti olabilirdi.Ne yani illa yanına bi Lewis bi Vettel mi gelsin bunu mu istiyorsun anlamadım.Tebrik etmek bu kadar mı zor?.Massa sonlarda sürünürken kalkıp en iyi takım arkadaşım demek kolay.alonso işler iyiken iyidir kötüye gidince kötüleşir.Şans demişken f1 tarihinin en şanslı pilotu alonsodur.bunu her sene görüyoruz.bugün de kendi hatası yüzünden yarış dışı kaldı.Kimi yi bir an massa sandı herhal ondan yavaşlamasını beklemiş olabilir.Ama kimi lotusta.

  18. Bunda biraz fazla korunmasının da payı var. Hani yasaklanan şeyler ilgi çeker babında. Benim seninle bir sorunum yok zaten. Ama bazı alonsocular bu adam ne yapsa kabul edip savunma konumuna geçiyor. Yanlış yaptığını yada yanlış olabileceği aklının ucundan geçmiyor. Kimlerden bahsettiğimi biliyorsundur. Dediğin demecin ön plana çıkmamasının nedeni içerisinde daha garip ve bana göre çok yanlış bir ifade barındıyor olmasıdır. Zaten takım arkadaşın sorunları olan. takımda kalıp kamayacağı belli olamayan bir isim. Birde sen takımın lideri olarak şans sayesinde podyumda dersen bu gerçekten çok üzücü olur. Aracın yavaşlığını sonuna kadar eleştirebilir ama bunu derken Massa yavaş araçla 2.olarak harika bir işe imza attı desen hem takıma laf çakarsın hemde takım arkadaşına destek olursun. Bende biliyorum öndekiler sorun yaşamasa Massa2nın podyuma çıkamayacağını ama sen takım arkadaşı olarak böyle dersen bu takımdaki ruhu daha da öldürür.

  19. Lafım dokundu değilmi 🙂 senin gibiler içincde 23 pilot desteklemek zor iş değilmi. ha bu arada PARA İÇİN SATTI PARA İÇİN 😛

  20. Bozulan vites kutusu ve yeterli benzin konmayan araç pilotun suçu oluyor değil mi?Şans sayesinde elde ettiği şampiyona liderliği yine şansla elinden gitmeye başlayınca paçalar tutuştu değil mi?

  21. Bak Tahsin.Ben Alonso'ya gelen eleştirilere kızmıyorum.Görmüşsündür mutlaka,kazada onun da suçu var dedim.Yarış kazası dedim.Öyle de bana göre.Ama Alonso'ya yapılan yorumlarla diğerlerine yapılan yorumları kıyaslamaya bile sokamayız.Konu Alonso olunca doz 3 katına çıkıyor.Bunu inkar edebilir misin ? Bakar mısın Allah aşkına habere atılan yorum sayısına.Konunun başlığı ve ana konusu:"5 Yarışlık Küçük Bir Şampiyona".Ama bununla ilgili tek yorum yok.Ya kaza hakkında ya da Massa hakkındaki düşünceleri ile ilgili yorumlar var.

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Aracın geri gelmesini beklediklerine göre müdahale edebilecekleri bir parça olduğunu sanıyorum.Ayrıca Domenicalli arka çubuk ibaresi kullanıyor.Nasıl bişey ben de bilmiyorum.Sorunlu metal bir çubuk..Yarıştan sonra neden konusu edilmedi dersen , zaten yarış esnasında aracın altı da biraz hasar gördü.Aracın cumadan itibaren sürekli sorunla boğuştuğunu zaten biliyorduk.Podyum finiş olunca bunları konuşacak yer kalmadı.

  23. DreamOfWinD  avatarı

    Ya kardeşim mclaren mühendislerinden biri kendi ağzıyla dedi. Böyle durumlarda kırık cart curt olduğununda fia değişim için izin veriyor bunlar çok normal durumlar dedi. Ben pat fry ın açıklamasını da okudum ingilizce olarak. o kadar arıza çıkınca O yarıştan sonrada Alonso için yeni şasi hazırlandığını da biliyorum. Gelmek istediğin nokta nedir bana onu söyle. Burada massa iyiken hortlayıp burayı karıştırmaktaki amacın nedir kardeşim Allah aşkına bir Ferrarici olarak.

  24. İki yüzlülük varsa bu bana yada bize ait değildir. Adamı yeri geldi mi eleştirip yeri geldi mi tebrik etmek iki yüzlülükse bana göre değildir. Sürekli Antialonso'cu birisi olmadımı da bilirsin. Hamilton'ı son 2 ayda yaptığı saçmalıklardan İtin bi tarafına sokmuşumdur. Peki ama Alonso'ya gelince nedir bu tahammülsüzlük. Şu sitedeki en düzgün insanlardan birisisin. Yeri gelir Vettel'e yeri gelir Alonso'ya hatta Schumacher'e bile eleştirilerim olmuştur. Buna da şahitliğin vardır muhakkak. Bu pilotların fanlarından 3-5 kişisi hariç cevap vermez. Ama Alonso'ya birşey dendi mi taşlanmadığın kalıyor. Tekrar diyorum bu adam bir tanrı değil. Bildiğiniz Ademoğlu. Bana göre bencillik yapmış.

  25. İki yüzlülük varsa bu bana yada bize ait değildir. Adamı yeri geldi mi eleştirip yeri geldi mi tebrik etmek iki yüzlülükse bana göre değildir. Sürekli Antialonso'cu birisi olmadımı da bilirsin. Hamilton'ı son 2 ayda yaptığı saçmalıklardan İtin bi tarafına sokmuşumdur. Peki ama Alonso'ya gelince nedir bu tahammülsüzlük. Şu sitedeki en düzgün insanlardan birisisin. Yeri gelir Vettel'e yeri gelir Alonso'ya hatta Schumacher'e bile eleştirilerim olmuştur. Buna da şahitliğin vardır muhakkak. Bu pilotların fanlarından 3-5 kişisi hariç cevap vermez. Ama Alonso'ya birşey dendi mi taşlanmadığın kalıyor. Tekrar diyorum bu adam bir tanrı değil. Bildiğiniz Ademoğlu. Bana göre bencillik yapmış.

  26. Alonso yavaş araçla podyuma çıkarken şans eyv :)))))

    mclaren pilotları Alonso dan hızlı araçla Alonso dan 60 puan fark yerken ne peki?

    Alonso çıkıp şanslıyım diyecek demesinede

    MCLAREN PİLOTLARI 60 PUAN FARKI BECERİKSİZLİKERİYLE AÇIKLAMA MEDENİ CESARETİNİ GÖSTERECEKLERMİ?TARAFTARLARIDA BU OLSUN OLMASIN BUNU KABUL ETMEYE HAZIRLARMI?

  27. Öyle susarsın işte 🙂 Sana da iyi günler 🙂

  28. O kadar komik yorumlar var ki cevap verirken bile kahkaha atıyorum 🙂 Alonso Felipe'nin podyumuna şans dedi diye bencil diyenler var ya 🙂 Adam yarışa 29 puan farkla başlamış,yarış bitmiş 4'e inmiş,aracı da rakibinden yavaş,onun yerinde başkası olsa neler derdi Allah bilir.Adam şanslı dedi diye 100 tane hakaret içerikli yorum çıkıyor.Adam ne yapacaktı Allah aşkına "Ben yarış dışı kaldım ama olsun iyi ki kaldım nasıl olsa Felipe podyuma çıktı" mı diyecekti ? Bencilmiş.Dünyanın en yüksek egolu 24 adamının yarıştığı bir şampiyonada kimseyi kalkıp bencillikle suçlayamazsınız.Sizin direksiyonunu çeviremeyeceğiniz arabalarla 1.40 – 2 saat arası yarışıyorlar.Bırakın da o kadar bencil olsunlar isterseniz ?

  29. Kendi pilotları takımlarını PARA için sattı. Kendi taptıkları pilotları seneye benden galibiyet beklemeyin demiş.Kendi pilotları ajanlık yaftası yedi.Kendi pilotları zamanında takımın yalanlarına,sırlarına el/ayak olurken şimdi twitter dan aslında ben hızlıyım takım beni baltalıyor diyor.

    Şimdide gelmişler Alonso şudur budur. Ya he mclarenciler he.Massa süper,Vettel süper,Kimi süper.Kendi pilotlarınızdan umudu kesince,Alonso düşmanlığına başlayın.Belki Vettel şampiyon olurda rahatlarsınız.

    Admin arkadaşta kaldırmak zorundamıyım.Ben Lewis i korurum demiş.O zaman Alonso cuların yorumlarınıda kaldırmayacaksın içinde hakaret yoksa.Duracakki yorumlarımız birileri onları okuma fırssatı bulacak.

    Haydi para para para,varlığın bir deeeeeeeeeeerrrttttt yokluğun yaarraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀

  30. olur da bir gün egonu yenebilirsen bekleriz cevabını. iyi günler arkadaşım.

  31. Bu adam o kadar çok sıkıntıyla karşılaştı ki,bırak da o kadar patlasın he ne dersin ? 3 senedir bir kere sesi çıkmadı,bir kere sinirinde birilerine laf söyledi,bak bakalım kaç tane yorum atılmış.Vettel millete cucumber der 2-3 tane dalga geçen yorum çıkar -onlar da silinir zaten- sonra kapanır.Raikkonen milletin turunu mahveder çıkar basına takmadığını söyler,"Raikkonen zaten böyle" denir geçilir.Hamilton takımın sır gibi sakladığı telemetri verilerini Twitter'dan paylaşır,McLaren taraftarları dışında kimse çıkıp adam gibi lafını söylemez,olay biter.Bak bakalım bu haber kaç gün konuşulacak ? İki yüzlülükte sınır tanımamaya devam ediyorsunuz.

  32. Sana sorduğum sorunun cevabı mı bu bak bakalım bir daha ? Hadi arkadaşım yoluna.Git önce adam gibi taraftar ol sonra gel.Belki o zaman herkesten gereken cevabı alırsın.Yoksa 100 cümleye 2 cümle cevap alırsın ancak,örnekte olduğu gibi.Öyle sezondaki 20 yarışın 4'ünde ortaya çıkmakla taraftar olunmaz.Bugün Alonso yarış dışı kaldı ? Tüm Alonso/Ferarri taraftarları burada.Belçika'da da aynıydı.Berbat yarıştığı Bahreyn'de de.Çok yavaş olduğu Macaristan'da da.Son turlarda şamar oğlanına döndüğü Kanada'da da.Pole beklerken 10.sırayı aldığı İtalya'da da…

  33. Boşum doluyum o beni bağlar. Herkes senin veya sizin gibi mi düşünmek zorunda mı? Adam olgunlaştı, lider oldu dedik ama yine gerçek yüzü oraya çıktı. Takım arkadaşın 2 yıldır podyum görmemiş. Takımda Küçük Emrah muamelesi görüyor sonra bir yarış podyuma çıkıyor. Ee takımın 1.pilotu sözde en komple en olgun en lider pilotu çıkıyor şans faktörü diyor. Bu nedir. Kendi başarılarındaki şans faktörünü görmezden gelip takım arkadaşının başarısını küçümseme değilmidir. Sen Malezya'da çıkıp şansım sayesinde kazandım dedin mi? Valencia'da şansın ş'sini ağzına aldın mı? Ulan adam 2 yıldır yaklaşık 40 yarıştır podyumdan uzaktı sen destek vereceğine çıkıp şans ta şans diyorsun. Allah aşkına bırakın Alonso aracı eleştiriyor lafını. O zaman kendi başarısından sonra eleştirsin. Şansımız sayesinde podyumdayım desin. Araç çok yavaş ama şansımız vardı ki öndekiler sorun yaşadı desin. Sonra çıkın boş adamsın deyin. Gerçekler acıdır.

  34. ben alonso yarışdışı kalıp felipe iyi sürdüğünde alonso'ya filan sallamıyorum. herkesin şans bal dediği geçen singapur yarışında bile alonso'nun durumdan maksimumu çıkarmasını övdüm. aha orada duruyor yazdıklarım. belçika'da yarışdışı kalmasının ve tehlikeli bir kaza atlatmasının ne kadar üzücü olduğunu yazdım, aha duruyor orda mesajım. burda da kimsenin alonso ile bir alıp veremediği yokken, kendisi durup dururken, kendisini şampiyona lideri yapan "durumdan maksimumu çıkarma" olayını felipe yapınca mızmızlanmış, kendini unutup felipe'yi şansla balla küçümsemiş.

    yukarıdakilere gelince, ben düşüncelerimi açık açık yazdım. yazdıklarımı destekleyecek ispatlı delilli bir ton resmi açıklamanın linkini de koyabilirim, hem de direkt alonso'nun ağzından. hem de taa 2004 yıllarından bugüne filan bulup getirerek, taa trulli'den fisichella'dan girip pike'den hamilton'dan çıkarak.

    yaz arkadaşım, lütfen diyorum neyse düşündüğün yaz uzun uzun da bilelim nerede yanlış yazmışız.

  35. Feca yorumunu, ortamı geren mesajları yazan da mı admin ki "kazmayı ilk admindi" diyorsun? Adam düşüncesini belirtmekten başka bir şey yapmadı.

  36. Belli ki hala boş insansın.Devam devam.

  37. Gerçek yüzünü o ortaya sermiş. Bize değil pilotuna kız.

  38. Alonso tanrı ilan edilip tapıldı. Sevmeyenlere de gavur yaftası atıldı. Adam burada bencilliğin dik alasını yapmış fanları çıkıp hala ona buna saldırıyor. Hamilton'a, Raikkonen'e saldırın durun. Alonso'ya gelince yoruma kapatın kem küm. Hadi Oradan.

  39. tahir,
    bildiğim sıralamaların ardından yalnızca lastik basınçları, yalnızca ön kanat ayarı gibi parça sökme takma olmadan basit işlemler yapılabiliyor. öyle ki arka kanadın açısı bile değiştirilemiyor. hal böyleyke kırılmış bir anti-roll bar'ın değiştirilmesinin mümkün olduğunu hiç sanmıyorum.

    ama diyelim ki izin var,
    o hafta sonu bununla ilgili hiç kimseden ses çıkmadı.
    haber yapılmadı.
    demeçlerde adı geçmedi.
    podyum sonrası hem alonso'nun, hem pat fry'ın hem de stefano'nun konu ile ilgili hiç bir kelamı yok.
    en azından alonso diyemez miydi, "sıralamanına rdından aracın arkasını düzelildi ve podyuma çıktık" diye.
    ya da "sorunlu arka tarafa rağmen araç iyi çalıştı" filan gibi..
    ben hiç bir yerde görmedim de duymadım da.
    konu bir anda kayboldu.

  40. Ben sana mı yazmışım lan. Adam gibi cevap ver bana. Ben senin askerlik arkadaşın yada babanın oğlu deyilim. Özürlü arıyorsan git aynaya bak.

  41. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hayır ama ortamın gerilmesini önlemek de lazımdır değil mi?.Mesela sayfanın üstündeki face yorumunun gözden geçirilmesi gibi.
    Bizim de birçok haberde aklımızdan bir çok şey geçiyor ama ortam gerilmesin diye belirtmiyoruz.

  42. 🙂 Bunun için yazmadım işte.Aradan tek bir cümle alıp seçiyorsun.Cevap ver sorularıma ? Neden sadece iyi olduğu yarışlarda varsın ?

  43. "Sana senin yazdığın gibi uzun uzun cevap verme zorunda hissetmiyorum kendimi."

    Allah aşkına tutma kendini, uzun uzun yazacak nelerin var çok merak ediyorum.
    ama konuyu saptırmadan, yukarıda yazdıklarımı çürütecek şeyler.
    hadi yaz arkadaşım.

    pilotunuz eyyam yapıyor huuuu.
    bunları söylüyorum.
    gözün görüyor, kulağın duyuyor, aklın biliyor ama egon kabul edemiyor.
    olan da biten de bu.
    hadi yaz.

  44. Hayırdır tahsin bir süredir Alonso'ya laf atmıyordun yine mi başladın ? Damarların depreşti heralde.

  45. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    erdal provakatörlükte sınır tanımıyorsun.Adam resmen şansının olduğunu söylüyor ama sen şans faktörünü pek diile getirmediğini öylesine söylediğini belirtiyorsun.Alonso o yarışı kazanabilmek için şanstan daha fazlasının gerektiğini biliyor.Şanstan ziyade mucizeye ihtiyaç vardı ve briatore bunu yaptı.Peki ne demesi gerekirdi.Ben herkesi geçtim kazandım dememiş ki.Polden başladım dememiş ki.

  46. Lewis'e Sebastian'a hakaret edilen yorumları sildiğine göre Fernando'ya hakaret edilen yorumları da silmek zorunda admin denen zat.Tabi ki bu benim "kendi anladığım" 🙂

  47. İllaki duymak istediğiniz şeyleri mi söylemek zorunda admin denen zat?

  48. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    hocam ben hiç bir şeyin peşinde filan değilim.ona buna şansla podyuma çıktı diyen adamın bırak şansla kazandığı yarışları şike ile kazandıgı bir yarış sonrası bile nasıl pikin pişkin çıkıp "bu zafer"diyebildigini anlatmaya çalışıyorum.

    kaldıkı verdigim link teki haberi bile anlamamışsın.mucize muhabbetinin geçtigi cümleye bir bak.

    "As gazetesine konuşan Alonso, "Cumartesi günü, bir şeyler yapmak için bir mucizeye ihtiycamı olduğunu söyledim. Ama sıkı çalışırsanız bu sporda her şeyin mümkün olduğunu gördük"

    mucizeye ihtiyacı oldugunu söylediginde sıralamalrdan sonra yani c.tesi günü bunu söylediğini söyluyorum.pazar günü ise şikeli haksız bir galibiyet sonrası yarışın sonucunu "ZAFER" diye tanımlıyor.pes yani.

    sana tavsiyem bu kadar fanatik olmada piotunun eyyam yaptıgını kabul et.

  49. Sen Alonso'yu çekemiyorsun.Başka hiç bir şey değil.Belçika yarışında da aynısını yaptın.Ne zaman Alonso yarış dışı kalıyor ortalık Felipe'ye kalıyor o da iyi sürüp iyi puanlar alıyor,sen kalkıp hem Felipe'yi tebrik ediyorsun hem de Alonso'ya sallıyorsun.Sana senin yazdığın gibi uzun uzun cevap verme zorunda hissetmiyorum kendimi.Çünkü sen Ferrari taraftarı değilsin.Sadece Massa taraftarısın.Kısacası acizsin.Desteklediği pilotun takımını desteklemeyenler hiç bir zaman gerçek taraftar olamaz.Senin yaptığın olsa olsa fırsatını bulunca ortaya çıkmak olur.

    Bu sene kaç kere yorum attın? Bunun cevabını istiyorum.Niye Felipe kötüyken yoksun ? Harun diye bir arkadaş var kendisine bir kez daha helal olsun diyorum.Her zaman yorumunu atıyor.Felipe iyiyken de kötüyken de…Sen Sezonda 3 yarış varsın yoksun.Niye acaba??

  50. 1 Sene sonra olayın şike olduğu ortaya çıkmış telemetri verilerinden kaza anında fren yerine gaza basıldığı görülmüş. Olayın kahramı pilot bana bu işi yaparsam önümüzdeki senede takımda kalacağım söylendi demiş, takımın 2 baş yöneticisi spordan uzaklaştırılmış isim sponsoru ING sezon bitmeden sözleşmeyi sonlandırmışken bazıları bunun bir mucize olduğunda ısrar ediyor. YAW HE HE

  51. Oysa o yıl kazandığı 2 yarışın birisi şike diğeri de ilk turda favori pilotların virajı kaçırmasından gelmişti. Bir kez daha takım arkadaşının başarısını küçümseme durumuna gitmiş.

    McLaren'de Hamilton'ın oldukça rekabetçi olduğu ortaya çıktıktan sonra Alonso yine bu durumu önemsemediğini çünkü Hamilton'ın karşılaştığı en hızlı takım arkadaşı olmadığını ifade etmişti. Bunun birçok örneğini sayabiliriz. Bunlar yarış dışı kalmasının siniri ve sıcaklığı ile söylenmiş cümlelerde değil

  52. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Adam bunun mucize olduğunu dahi dile getirmişken neyin kafasını yaşıyorsun sen.Amacın ne?

  53. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu haberde kazmayı ilk vuran malesef bir admindi.Sonrası çorap söküğü gibi geldi zaten.Karekterciler ,psikologlar ne varsa toplandılar.

  54. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Domenicali: "Arka çubukta sorun var gibi görünüyor. Mekanik bir arıza gibi. Aracın geri gelmesini beklememiz lazım"

    "Aracın iyi olmadığını biliyorduk. Çünkü Fernando durumu hemen anlamıştı. Durumun böyle olması üzücü"

    bunlar domenicallinin sözleri.Bazı parçaların tamirine izin veriliyor.Bu parçanın el değilemez parça olduğundan emin misin?

  55. DreamOfWinD  avatarı

    Geçenlerde bild gazetesinin schumacherle ilgili bir haberi vardı. Oradaki tüm hamilton hakaretlerini temizleyen sayın yönetici beyi/hanımı başlığa davet ediyorum.

  56. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    singapur daki malum olayda farzedelimki nelson bir senaryonun geregi değilde harbiden kaza yaptı ve sc nin girmesine neden oldu.ve yine farzedelimki alonsonun bundan haberi yoktu.

    bu durumda sc den hemen once pite girip bu sayede liderlige oturup tüm yarışı önde götürdükten sonra %1 milyon şansla!!! kazandığı bu yarışın ardından ne demişti alonso??

    şans faktörünün üzerinden şöyle bir geçmiş ama çok çalışılırsa öyle bir yarışı bile kazanabilecegininde altını çizmiş.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/4982.rss

  57. Alonso, Piquet'nin Podyumunu Önemsemiyor

    2008-07-21 20:41:00

    Fernando Alonso, takım arkadaşı Nelson Piquet'nin Almanya Grand Prix'sinde elde ettiği podyum sonucunu önemsemediğini söylüyor.

    Takım patronu Flavio Briatore, tek pit stop staretejisi kullanılarak güvenlik aracından da yararlanılıp podyum elde edilen Hockenheim'deki yarışı harika olarak nitelendirirken, Fernando Alonso Diario AS'a yaptığı açıklamada Piquet'nin başarısını 'şans' olarak nitelendirdi.

    "Nelsinho için zor bir haftasonuydu. Ancak onun için mümkün olan en iyi zamanlamada güvenlik aracının piste çıkmasıyla podyumu elde etti."

    "Bu, güvenlik aracı piyangosu." diyen Alonso şu anda R28'in podyuma hakkıyla çıkacak kadar iyi olmadığı konusunda ısrar ediyor.

    "Şans olmadan sadece yedinciliği ya da sekizinciliği hedefleyebiliriz."

  58. alonso'nun söylediklerinin yanlış olduğunu söylemiyoruz burada.
    elbette araç gelişmeli, elbette ferrari son zamanlarda gerilediği gelişim konusunun üzerinde durmalı.
    elbette felipe bugün o kazalar olmasa o kadar yükselemezdi.

    ama işin yanlış tarafı, bunların söylenme zamanlaması.

    felipe bugün, tıpkı alonso'nun diğer yarışlarda yaptığını yaptı.
    hem lastiklerini iyi kullandı,
    hem yarış hızını sürekli aynı seviyede kontrol etti,
    hem de takımın alonso'ya sunduğu doğru pit stratejisininin (pistte kalan tek ferrari olması nedeniyle) kendisine verilmesi fırsatını mükemmel derecede yerinde kullandı.

    sonuç?
    podyum.

    alonso'nun bunları, kendisinin yarışdışı kalıp takım arkadaşının 10. sıradan başlayarak 2. sıraya yükselmesi esansında gösterdiği bir yarışta dile getirmesinin altında art niyet aramamak, ancak ve ancak saflık olur. siz hiç duydunuz mu, "bugün şans yanımızdaydı ve önümüzdekilerin hatasıyla/kazasıyla yarışı podyumda bitirdik" dediğini?

    ne dedi sürekli?
    "hedefimiz podyumdu, başardık"
    "limizden gelenin en iyisini yaptık"
    "daha iyisi mümkün değildi"
    …………….

    bakınız, bir başka noktaya daha dikkat çkmek istiyorum:

    monza sıralaması.
    massa 3. sırayı almış, fernando da 10. sırada kalmıştı.
    fernando'nun ilk viraja çok geç girip zaman kaybettiği ve hatta monte'nin suratının ekşiyip elini havaya savurduğu anları hatırlıyorsunuz değil mi?

    ama sıralamanın ardından alonso, araçta arkada bir şeylerin kırıldığından bahsetmiş, stefano da daha aracı incelemeden "arkada roll-bar oluğunu sandığımız bir parça kırlıdı, çünkü bunu tur esnasında fernando söyledi" demişti.

    sonra ne oldu?
    parc ferme altındaki araca tornavida bile vurmadılar.
    aynı araç, ertesi gün fırtına gibi esip 10. başladığı yarışı geçişlerle filan birlikte 3. sırada bitirdi.
    roll-bar hakkında herhangi bir kelam eden oldu mu?

    olan şuydu,
    fernando (gayet olağan olabilecek bir şekilde) ilk fren noktasını kaçırdı ve zaman kaybettiğini bildiğinden lastiklerini zorlamadı turun kalanında. felipe'nin 3. sırada oluşu, kendisinin iyi bir tur yapamaması neticesinde maalesef egosuna yenik düşerek takımla birlikte taraftarları susturacak bir yem atıldı ortaya, hepsi bu. halbuki bir turda basitçe bir hata yapmak, gayet olağan ve insani bir durum. ama felipe'nin bulunduğu yere bakarak bunu kabullenmek bile istemedi alonso.

    bunu niye anlattım,
    alonso'nun, yaptığı açıklamalarda felipe'nin o anki pozisyonuna bir dikkat ediniz. birbiriyle doğrudan alakalı olduğu anında anlaşılıyor.

    bugünkü açıklaması da böyle. ama ayıp ediyor. kendisine "ultra-başarılı" tanımlamasını kazandıran durumlar ve sürüş, bugün felipe'den geldi. o esnada, faydalandığı bu durumları nasıl kendi lehine kullanmışsa, bugün de takım arkadaşının aynı yolla elde ettiği başarıyı gölgelememeli. dün sana, bugün felipe'ye. arada hiç bir fark yok alonso.

    amacı takımı aracın hızlandırılması yönünde eleştirmekse eğer, bunu daha önce kendi aldığı podyumların arkasından yaptığı açıklamalar gibi dile getirmesi çok daha delikanlıca olacaktır.

  59. Alonso hayal kırıklığıyla biraz yanlış konuşmuş olabilir ama normal karşılamak lazım bu kadar emek harcayıp bir yerlere geliyorsunuz ve şanssızlık sebebiyle yarış dışı kalıyorsunuz. Olayda tarafları suçlamanın anlamı yok Alonso Kimi'ye biraz serzenişte bulunmuş ama eğer kaçınılabilcek bir durum olsa Kimi böyle bir olaya karışmazdı. Sanırım hem Alonso hem Raikkonen birbirine çok fazla güvendiğinden oldu. Yoksa Raikkonen'in Hamilton'dan nasıl kaçtığını gördük. Özetle klasik bir yarış kazası:)

  60. Klasik Alonso refleksi. İşler biraz kötü gidince dişlerini göstermeye başlıyor, haklı haksız, takım arkadaşı ya da rakibi, farketmez. Zor durumdaki arkadaşının podyum başarısını dahi "şartlara" bağlıyor ki, kendisini dışarıda kaldığı yarışta Massa ön plana çıkmasın. Ego mu, kıskançlık krizi mi… Aklıma yine Alonso' nun McLaren günleri geldi, şu "ben oynamıyorum işte" diyen "şımarık çocuk günleri". Kimi' nin tırnağı olamayacak bu adam, ne kadar çaba harcarsa harcasın faydasız. Hamurunuda yok "sporculuk"…

  61. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Beyler ayıp ediyorsunuz biraz. Başkasının karakterine laf atarken kendi karakterinizi ortaya koyduğunuzu unutmayın.

    Önce bende biraz kıskançlık sezdim ama şimdi daha iyi anlıyorum ne demek istediğini. Adam 6 yarıştır bir güncelleme yok aracımızda, ikimizin aracıda aynı, zannetmeyin ki ferrari uçtu da massa 2. oldu demek istemiş. Ama herkes işine gelen kısmını anlamış tabi. Kendiside 2. olsaydı bundan farklı bişey demezdi. Çünkü zaten daha evvelde bu tip durumlarda podyuma çıktığında şanslı olduklarını hiç bir zaman inkar etmedi. Ben uçtum, ben kaçtım, ben yaptım demedi.

    Bunların üstüne birazda sıkıntı eklenince belkide anlatmak istediği şeyi yanlış cümleler kurarak söyleyince bazı kişilere de gün doğdu hemen.

    Şampiyona daha bitmedi. Evet RBR üstün gözüküyor ama her an herşey olabilir.

    Bir arkadaş demişti burdan, bende ona katılıyorum. Bence de RBR sezon sonuna kadar aracı göstermedi kimseye, ilgileri üzerinden atmak için. Şimdi musluğu açtılar gibime geliyor. Bir araç daha düne kadar en hızlı araç(mclaren) gözüken araca her tur yarım saniye nasıl fark atıyor çok merak ediyorum. Adam hiç yapmadıysa 20 tane fastest lap yaptı. Ne takıldı da bu araca bu kadar hızlandı.

  62. Bu arada Alonso nun Massa'yla ilgili açıklamaları çok talihsiz olmuş. Önündeki rakiplerinin türlü sorunlarla bitiremediği yarışı kazanan Alonso nun şartlar sayesinde kazandım dediğini hatırlamıyorum Burada tebrik etmesini beklerdim. Aracın performansı böyle eleştirilmez arkadaşlar kendimizi kandırmayalım.

  63. Evet hayal kırıklığıyla sinirle söylüyor ama Ferrari'ye kız. 6 yarıştır aynı araçla yarışıyoruz. Massa büyük iş çıkardı yavaş araçla de. Ama Massa şartlardan podyumda demek büyük bir hata. Massa'nın yerinde belki de başka birisi olsa Sen sanki şartlar sayesinde şampiyonluk için yarışmıyor musun derdi. Böyle anlar adamın karakterini ortaya koyar. Hani olgunlaşmış lider imajı vardı ya. Onun bir yalan olduğu bir cümlede ortaya çıkar işte. Alonso bencilliğini konuşturmuş yine.

  64. herkes yine anlamak istediğini anlamış adam diyor şartlar dan dolayı orda sizler sanmaktasınız ferrari ve massa çoştu acaba..

    haa Alonsoda o şartları hep kullandı oda doğru bu gün şartlar tersini gösterdi.

    ortak payda ferrari hala çok yavaş bir araç nokta.

  65. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kendisi de bizim umurumuzda değil zaten… Vasat bir plot işte, Alo aradan çıktı da anca 6. oldu.

  66. Öte yandan Massa, takım arkadaşı Alonso için üzgün olduğunu da ifade etti.

    Massa: "Fernando için henüz bir şey bitmiş değil ve şimdiye kadar çok ama çok fazla iyi yarış çıkardı."

    "Bugün olanlar onun için güzel deil ama bir şampiyonada böyle şeyler olabiliyor. Şampiyonada önde kalmak için yoğunlaşmamız ve zorlamamız önemli"

  67. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takımın bunu söylediği tarihe de dikkat etmek lazım.Bundan sonrası için konuşulmuış olduğunu unutmayalım.

  68. Zaten öümüne alonsoyu savunanlar yüzünden bu haldeyiz,sürekli tartışma..Milletçe bir ademoğlunu yüceltmeyi çok seviyoruz

  69. Ferrariden hızlı olan tek araç Redbulldu.Bence ufaktan ağlamaya başlayacak gibi.Ferrariye gönderme yapıyor Felipe üzerinden.Yanlış

  70. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Gelince değişen ne oldu peki, yavaş renodan daha mı başarılı oldu ?? Bu camiada 1. değilsen gerisinin bir önemi yok.

  71. Hayal kırıklığı ile söylendiği ve anlayış gösterilmesi gerektiği kısmına katılıyorum. Ama kimse de çıkıp "Alonso aslında öyle demek istemedi, asıl söylemeye çalıştığı şuydu" şeklinde palavralarla gelmesin.

    Alonso her zaman ağzından çıkan cümlelere dikkat ederek konuşuyordu. Bu kez acısından dolayı aynı şeyi yapamadı.

  72. Alonso sıkışınca yine aslına dönmüş sağa sola sallamaya başlamış.

  73. Evet, takım birilerinin hatasına bel bağlamamalıyız diyince Alonso da aynı şeyi söylemiş sayılıyor.

  74. Formula izlemeye 2010'da başladın galiba.

  75. bu ufak temas f1 2012 codemasterda olsa kimiye ceza gelirdi :))

  76. İnsanlar niye bunun kaybedilen puanlar ve hayal kırıklığıyla söylenebileceğini kabul etmiyorlar.Tamam söylenmemeli ama o da bir insan.Aracın hali de ortada haliyle canı çok sıkılmış,ama ısrarla herkes yüklenme sevdasında.
    Zaten bu şanssızlık tifosilere yeter bi de millet yükleniyor.2010 tekrarlanacak göz göre göre,canımızı yakan o

  77. yarışta serhan acar kaza için normal bir f1 kazası dedi. öyleki incelemeye dahi alınmadı dedi. grsojean ın kazası içinde formula 3 kazası gibi bir kaza dedi. start esnasında kazadan kaçmaya çalışan hatta bazen benim dahi biraz korkakça bulduğum kimi bir kazaya karışımışsa bunda yapabilecek pek birşey yok demektir. bu işin doğasında var kaza….

    felipe açıklamaları ise alonsonun gerçek karakterini gösteren bir açıklama…yapmacık davranmamış kendine göre bir doğallık la cevap vermiş. onun dünyası herşey başkalarının ki hiçbirşey…ha yalan da dememiş. ama massa yerine pilot alınsınmı muhabbetinde massayı kek olarak gördüğü için onun yerine ne me lazım başa bela biri gelir düşüncesiyle inceden inceye massa zaten çok iyi ne gerek var ondan iyi boşta pilot yok vs.vs. gibi açıklamalar la insanları kasıtlı olarak yanıltmasını biliyor. ferrari takım olarak şampiyon olacak filan umrunda değil…tek derdi kendi şampiyonluğu…
    bununla beraber öyle ya da böyle massa iki yıl aradan sonra bırak galibiyeti garibim bir podyum görmüş…ne gerek var bu şekilde açıklama yapmaya…her söylediğimiz doğru olmalıdır ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir…massa en azından rakiplerinin bir kısmından puan lar aldı.
    yıkmak çok kolay hayatta bir insanın kalbini kırmak…massa alonsonun kendine karşı ne duygularda olduğunu alonsoda massanın kendine karşı ne duygular içinde olduğunu çok iyi biliyor.

    velhasıl alonso biraz da asabiyetten bu açıklamalar la açık vermiş bence…massa ferraride kalmak için gelene ağam gidene paşam dediğinden kuvvetle muhtemel ses çıkarmayacak…

    alonso için ızdırap dolu yıllara biri daha eklenmek üzere gibi hissediyorum…

  78. Massa'nın podyumu için Alonso: "Evet, Felipe'nin 2. olması biraz da yarışın içindeki şartların uygunluğundan kaynaklanıyor. Dün sıralamaları 6. ve 11. tamamladık. 6 yarıştır aynı araca sahibiz; herhangi bir parça eklenmedi. Bu (Massa'nın ikinciliği) biraz da şartlar sayesinde oldu"
    "Felipe mükemmel bir yarış çıkardı ama çok daha hızlı olan araçlar hata yaptı ve bu, Felipe'ye yardım etti."

    Alonso neden böyle bir cümle kurmuş anlamadım. halbuki oldukça olgunlaşmış lider bir pilot olmuş diyorduk hepimiz. Bu bence takım arkadaşının başarısını küçümsemektir. Şartlar sayesinde podyumun olduğunu herkes biliyor ama senin bunu dile getirmen üzücü. Senin şampiyona liderliğinde şartlar sayesinde oldu ona bakılırsa. Malezya ve Velencia galibiyetleri öndeki isimlerin sorun yaşaması ve şartların değişken olması senin ön plana çıkmana neden olmadı mı? Massa o zaman şartlar sayesinde kazandı demedi ama. Raikkonen'i suçlaman ayrı bir hata.Senin kaybedecek çok ama çok şeyin var. Adamın ayağını gazdan çekmesini beklemeyeceksin. Adamı sıkıştırıp gazdan ayağını çek demek saçmalıktan başka birşey değildir. Alonso'ya yakışmadı bu ifadeler.

  79. Normal şartlar derken her şey eşit olursa o dediğin biraz zor olur.Olmaz mı?

  80. 3 senedir senin zoruna gittiği kadar gitmemiştir.Massa 2.pilottur.The best fln değildir.2006 dan beri takım arkadaşına yol vermek zorundadır.Kalsada böyle olacaktır. Bilmem anlatabildimmi.Puan tablosu herşeyi açıklamıyormu.Bence sende bu durumdan mutlu olmalısın 🙂 Olmamalımısın yoksa :((( 😀

  81. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Son haftalarda konuşulan da bu değil mi?.Gelişmek hızlanmak zorundayız , Alonsonun başarısına, istikrarına ve diğerlerinin hatalarına bel bağlayamayız.Alonso her daim rehavete kapılmamaktan gelişmekten bahsederken sen nerdeydin.Takım , birilerinin hatasına bel bağlamamalıyız derken sen nerdeydin.
    O şartları massa bir kere değerlendirmiştir.Ama Alonso bu şartları en iyi şekilde değerlendirmiş ve takım patronlarının ''boyundan büyük işler yapıyor'' diye nitelemesine sebep olmuştur.

  82. Yusuf  Hitay avatarı

    hayatta başarıya götürecek en kestirme yol " başkalarının omuzlarında yükselmek".

  83. redbull mclaren'in bir adım önünde görünüyor, ferrari 3 lotus 4. takım durumunda, alonso bu saatten sonra agresifleşmek zorunda, bunu yapmazsa diğerlerini hata yapmasını bekleyip puan toplamaya bakacak ki artık bu yöntemle şampiyon olması çok zor.

  84. Felipenin iyi yarışmasına ihtiyacı var alonun ve onun bu yarışı biraz şans biraz da iyi sürüşüyle güzel bitti ama bunu takım arkadaşı olan biri için söylemesi iyi olmamış.Yalnız hayal kırıklığına vermeli biraz da ..

  85. '! ama daha hızlı olan araçlar ''.bu ferrariden daha hızlı olan arabalar anlamında öylniyor oysa
    ne mc laren ne sauber nede lotus ferrariden hızlı değildi yarış içinde.öyle olsa massa ya yaklaşmaları hatta atak bile denemeleri gerekirdi massa kontrol altında tuttu yarışı

  86. çok mu zoruna gitti kardeş?

  87. Lovely_F2008  avatarı

    Senden çok anladığı ortada . Rai Alonso ile teması referans alıp frenlemese (yeterli alan olup da) yanyana girseler , orayı dönemezdi . Bence de Rai bu konuda daha zekice davranabilirdi . Alonso'nun Rai'ye yer bırakması ikinci planda kalıyor . Öncelik arkadan gelen Rai'de o anda .

  88. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    +1

    dinime küfreden müslüman olsa:))

  89. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Harika yorum.

  90. Ya git Massa nın podyumunu kutla,dans et birşeyler yap.Ama umarım 5 yarış sonra bu takımdan gittiğinde aynısını biz yapacaz.Hulkenberg ve Di Resta gibi yetenekler Force İndia da çabalarken,Massa nın bu büyük takımda kalmaya hakkı yoktur.

  91. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    alonso bu sene imana gelmezse dahada gelmez 😀

  92. 6 yarıştır kendi elde ettiği derecelere de şartlar sayesinde oldu deseydi o zaman.

  93. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hiç sorma .Sayıları epey fazla.Bugün yeni bir nick daha gördüm.Veda edip dönenler , aylardır tek kelime yazamayıp Alonsonun başına bir iş geldiğinde peydah olanlar ve daha neler neler.Bizim sevgimiz falan halt etmiş onların sevgisi yanında.

  94. "Evet, Felipe'nin 2. olması biraz da yarışın içindeki şartların uygunluğundan kaynaklanıyor."

    "Felipe mükemmel bir yarış çıkardı ama çok daha hızlı olan araçlar hata yaptı ve bu, Felipe'ye yardım etti."

    valla alonso'nun şu söylediği tanımla en çok puan kazanan pilot yine alonso. Allah Allah, ne garibine gitmiş acaba? daha düne kadar bir ton yarışta kendisi de önündekilerin hatası yada kazasıyla yavaş araçla puanlara konarken alonso kahramandı da bugün felipe yapınca mı "şans" olduğu aklına gelmiş?? başkası için şans kelimesini ağzına almadan önce sezon içindeki yarışların tekrarını izlesin alonso.

    aynı yerde alonso olsaydı bugün:
    "ferrarinin performansı yerlerde sürünüyor da alonso kendi becerisiyle aracı 2. sıraya çıkardı bugün."

    "elimizden gelenin en iyisini yaptık, hedef podyumdu ve bunu başardık."

    ama felipe olunca:
    yukarıda sarf edilen "şans" faktörü.

    ayrıca felipe öyle önündekilerin tamamının yarışdışı kalmasıyla filan podyuma çıkmış da değil. kirli taraftan harika bir start aldı, lastiklerini iyi kullandı, hem button hem de koba'nın gerisinde giderken pitstop stratejisi ve lastiklerini iyi kullanmasıyla 2 sıra yükseldi bugün, ve devamında bu pilotları arkasında tuttu. bu adamlar hidrolik ya da vites kutusu sorunu filan yaşamış değiller. anasının ak sütü gibi helaldir bugün felipe'ye.

  95. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/23756-alonso-raikkonen-in-donusunden-memnun.html

    lotusla anlaşıp f1 e geri döndügünde alonsoya bu sorulur.cvp:

    Alonso "Onun gelmesini hoş karşılıyorum. O, harika bir sürücü."

    "Griddeki en yetenekli sürücülerden birisi, dünya şampiyonu ve harika bir insan… Ona karşı yarışmak keyif verecek."

    "Onu kimseyle kıyaslamıyorum ancak yarışa başladığınızda ilk virajda yanınızda Kimi Raikkonen olmasıyla bir genç sürücü ya da çaylak sürücü olması aynı şey değil. Dünya şampiyonlarıyla yarışmak size farklı duygu ve güven verir." dedi.

    yarısın basındakı temasta ikisinde suçu yoktu.abartmayalım.normal bir yarış kazasıydı.alonsoda hayal kırıklıgından konusmus olsa gerek.kendı pencerinden bakınca kimi nin frene basmasını beklemesı doğal ama kiminin penceresinden bakıncada neden yer bırakmadın diye sorarlar adama. şanssızlık konusunda alonso ıle aynı fıkırdeyım.bugunun sanssızı alonsoydu.

  96. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    6 yarıştır aynı araca sahibiz; herhangi bir parça eklenmedi. Bu (Massa'nın ikinciliği) biraz da şartlar sayesinde oldu"

    Alonso burada Massayı küçümsememiştir.Aracın hızına vurgu yapmıştır.Massaya bakarak bizi 2. en hızlı takım ilan etmeyiniz.Zira Massa orada bazı şartlardan dolayı bulunmuştur..

  97. rocco junior avatarı

    Bence her şey olabilir.Bu sezon yarış içerisinde gelişen olaylar herkesi şaşırtabiliyor.Yağmur,kaza,arıza vs…Aracı biraz geliştirmemiz gerekiyor hepsi bu.Yarım saniye yavaş araçla bu puan farkı korunamaz ama önümüzdeki yarış ne olacağını bilemeyiz.Belçika'dan sonra burda da bizi vurdu kör talih.Yapacak bir şey yok zaten alışkınız baskı ve stres altında yarışalr izlemeye artık bu baskı daha da artacak.Alonso'nun kolay kolay pes edeceğini sanmıyorum.Halen lider o öyle değil mi?Bu sene çok daha kötü araç ve performanslarla liderliğe yükseldi.Evet ivme Vettel den yana ve favori konumuna geldi ama f1de her an herşey olabilir.Dengelerin çok hızlı değiştiği bir sezondayız.Valencia dan sonra yine alıp gidecekler dendi bir şey olmadı.Biraz yaırş sonuçlarına göre anlık değerlendirmeler yapıyoruz.Sezonun kalan yarışları artık bana göre Vettel veya Alonso şampiyonluk savaşı olarak geçecektir diğerleri ise sadece matematiksel aday konumunda

  98. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    massanın başarısını küçümseyen bir yorum olmuş, ne olursa olsun adam 2. bitirmiş. sende defalarca başkalarının şanssızlığı,hatası vs.. yüzünden üst basamaklara çıktın. massa gayet iyi sürdü, araçta rekabetçiydi.pozisyonunu haketti. demekki massa biraz kendini toplayıp "kaza öncesi" massaya dönse alonso sinirden kafaları çizecek.

  99. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sizin alışık olduğunuz şey alonsonun diğerlerine karşı çeşitli yollarla üstün gelmesi ve diğerlerinin ses çıkarmaması ve kenara çekilmesi. Çünkü siz buna alışmışsınız. Alonsonun olmadığı bir yarışta nedense massa iyi performans gösteriyor. Monzada da alonso arkasına gelene kadar temposu iyitdi ve podyum şansı vardı.

    "Alonso sıkıştırır tabi. O da frene basıp geri adım atsın. Çekilsin alonsonun yolundan." Sizin mantaliteniz bu. Size göre diğer pilotların hiçbiri saygıyı hak etmiyor. Ama kimi geri adım atmaz. Bu sizin zorunuza gidiyor. Dayanamıyorsunuz. İşinize gelmiyor.

    Şanssızlığın ne olduğunu ve şanssızlıkla şampiyonayı kaybetmenin ne demek olduğunu, neler hissettirdiğini sizler de öğreneceksiniz.

  100. rocco junior avatarı

    Ne kadar çok Alonsosever varmış yahu 🙂

  101. " Atak yapan sürücünün ön kanadı, rakibinin arka lastiğine kadar gelirse öndeki araç geçiş yapmaya çalışan araca bir aracın sığacağı kadar yer bırakmak zorundadır" Kimi de bunu yapabilmişken ayağını haklı olarak gazdan çekmedi biraz da Alonso nun tecrübesine güvenip yer bırakacağını düşünmüş olmalı. İlk önce yer vermeyen Alonso daha sonra yer vermek istese bile sağ tarafı da kapalı olduğundan yer veremedi ama Kimi Alonso nun verecek yeri kalmadığını bilmiyordu sanırım. Sonuçta yarış kazası Kimi yi suçlamak doğru değil. Zaten komiserlerin olayı inceleme altına almaması da bunu gösteriyor.

  102. Shoutbox'da "Massa bu yarışta başarılı olamayacak" demiştim. Sebebini anlamışsınızdır umarım.

  103. vay arkadaş startın 1.saniyesinde pistin ortasından soluna mermi gibi kayıyor alo hazretleri kimi nin 2 tekeri birden çimlere çıkıyor kazadan kaçmak için bunu bile göze alıyor kimi nerdeyse yarış dışı kalacak niye yavaşlamadı e sen kimi nin önüne geçince frene asılınca oda hızını azaltamıyor bu kadar fazla fren yapacağını tahmin edemiyor alo nun olacağı oydu

  104. rocco junior avatarı

    Ne kadar çok Alonsosever var mış yahu 🙂

  105. Kaza da Kimi yi suçlamaya hakkınız yok (bkz:That's enogh)
    Massa sürekli kendini küçük düşüren açıklamalar yapıyordu , podyuma çıktığı bir yarışta takım arkadaşı massa yı küçük düşürmeye çalışıyor.Massa iyice şamar oğlanına dönmüş.Bence Ferrari den kurtulması lazım.Zaten yarış kazanamıyor en azından kafası rahat olur.

  106. şartlar sayesinde ve diğerlerinin şanssızlığı sayesinde 2.liği aldı demiş.. eh be alonso, bu sene senin tüm sezon yaptığın bu değil mi zaten?

  107. bebelere  balonso avatarı
    bebelere balonso

    balonsooooooooooooooooo

  108. simdi Massa'nin 2.ligini kucumsemis gibi oldu. cok abes bir cumle kurmus orada. bu sene onundeki araclarin kazasindan kendisinin kac sira kazandigini idrak edememis herhalde! esit sartlar verilse bence Massa'nin senden asagi kalir bir yani olmaz diye dusunuyorum. gorduk ki pit stratejileri sana oldugu gibi MAssa'ya da calisabilirMIS!

  109. Alonso kadar Raikkonen inde şampiyonluk şansı var.O yuzden kimse ayağını gazdan çekmez böyle bir durumda.Grosjean/Webber kazası gibi bir olay değil,ama 2 starttada şansızlıkların bizi bulmasıda gerçekten sıkıcı.Alonso Massa yı aşşağılamamış.Gerçektende startın ardından ortaya çıkan karambolden iyi faydalandı.10.Başladı.Önündeki 4 kişi kaza sonucu gitti.Startta iki kişiyi geçmiş ve starejiyle iyi bir yarış cıkardı.Eğer kaza olmasaydı Alonso 4-5 Massa 9-10 olurdu.Bu durumda Massa nın starttajki kaostan iyi faydalandığını söyleyebiliriz.Mclarenin süründüğü bir günde Ferrari 20 sn fark yiyecek kadar 2.en hızlı araçtı..

  110. yorumumu iyi okuyun lütfen. en ufak kesinlik içeren hiç bir şey yok. itham hiç yok. dedikleri şey üzerinden çıkarım var, düşünce var sadece.

  111. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takım arkadaşını değil aracın hızını küçük görüyor.Şİmdi herkes Massanın bu podyumuna bakarak F 2012 nin en hızlı araç olduğunu sanabilir.Oysa vettel bu farkı 40 saniyeye kadar çıkarabilirdi.Halen aracımız 3. en hızlı araç olabilmek için lotus ve sauberle yarışıyor.Bu podyum ,Mclarenden hızlıyız gibi anlaşılmasın.

  112. Herkes farklı anlar diyorsunuz,ama öyle bir yorum atıyorsunuz ki Alonso'nun ne söyleyeceğini siz ayarlamışsınız sanki.Bu kadar kesin net tabirler kullanmak "ben öyle anladım" ile açıklanmaz.

  113. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Tamam sen anlıyorsun F1'den.

  114. Yarış sıcaklığıyla yazılmış şeyler Abdullah bey, kafanıza takmayın…

  115. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bence sen de tekrarları izlemelisin. Biçmek filan.. Ancak bu kadar taraflı bakılabilir.

  116. yahu arkadaş "siz bile yanlış anladıysanız" ne demek? yukarıdaki cümleleri siz mi kurdunuz? siz mi hissederek söylediniz? Hayır. Alonso'nun ya da herhangi bir insanın kurduğu cümleyi 999 milyon farklı kişiye sorsanız herkes kendisine göre anlar. siz de kendi anladığınız şeyi kesin doğru olarak kabul edemezsiniz sonuçta o ifadeyi Alonso kendi hisleriyle söyledi. bunun % 100 doğrusu yoktur. ben de düşüncemi söylemişim 🙂 siz öyle anlamışsınız, ben de böyle anladım

  117. emiko emiko avatarı

    Eminim bu açıklamalardan sonra raikkonen çıkar alonsonun ne dediği umurumda değil der.

  118. Siz bile yanlış anladıysanız biz laf anlatmayalım.

  119. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    raikkonen alonso teması duzlukte olmadı cogu f1 den anlamayan kişi neden alonso yer bırakmadı dıyo. halbuki orası duzluk degıl vıraja gırıs kısmı. dogal olarak viraj hızlı ve saga dogru oldugu ıcın alonso mecburen dısa dogru acılacak o alanı kullanacak. Raikkonene o alanı bıraksa bıle raıkkonen o hızla orayı donmesı ımkansız yıne alonso gecerdı. Alonso da bunun ıcın dıyo zaten zorlamasını anlayamadım dıye. ama bazı radikal kimi fanları olayı oyle bı anlatmıs ki sankı monzadakı vettelın alonsoyu pist dısına yıtmesı sanırsınız. her neyse Ferrari ve Alonso bu kötu haftasonunu unutup kore yarısına odaklanmalı ve artık savunmacı tutumdan vazgecıp sezonun bazı yarıslarında oldgu gbı atak pozısyonuna gecmelerı gerek

  120. takım arkadaşını küçük görüyor bir nevi yanlış anlayacak bir şey yok ki bunda. adam aldıysa tebrik et geç gitsin 🙂

  121. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Aynen öyle.Alonso üstü kapalı şekilde araç yavaş diyor.

  122. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Siz bari yanlış anlamayın.Alonso bu podyuma bakarak 2. en hızlı araç demeyin diyor.Felipenin orada olması aracın hızından değil bazı şartlardan oluştu diyor.

  123. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Alonso'yu bu takıma bağlarken demişsin.Alonso zaten bu takıma gelirken sadece Ferrari olduğu için geldi.Gelmeyipte napacaktı ki? Kariyeri o yavaş Renault'ta sürecekti.

  124. Didier Alonso  avatarı
    Didier Alonso

    Kendine yakışan açıklamaları yapmış yine..

  125. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sıkışıp da dışarı taşan her pilot öndekini biçecek diye bir kaide var mı.Geçen sene burada vettel buttonu bilerek sıkıştırıp çimlere çıkmaya zorladı ama button o halde bile vettelin lastiğini patlatmadı.

  126. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Bundan sonra Ferrari sadece araca odaklanmalı.Alonso'nun emek emek açtığı farkları Lotus pilotları silip süpürdüler.Gro gibi pilotları neden yarıştırırlar anlamış değilim.
    Massa'nın artan performansı Ferrari'ye bir artı getirebilir.Vettelin olası bir geriye düşme durumunda elbet Massa ile mücadeleye girişecektir.Burda da iş Massa'ya düşüyor.Ah beni bir Ferrari'nin başına geçirseler.Hiç mi düşünemezsiniz doğru strateji nasıl olur diye.Massa'ya yapılan stratejiyi daha önceki yarışlarda da yapsalar mis gibi puanlar gelecekti. Yazık yazık !

  127. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şans veya değil Alonso, adam çıktı podyuma işte. Tebrik etmek gerekir. Biraz kıskançlık sezdim bu cümlelerde. Yakışmıyor sana. Moral bozukluğu da vardır doğal olarak.

    Öte yandan sürekli diyorum, ferrarinin güncelleme diye yapıtğı şey ön kanata taktıkları 1-2 cm lik bir parça oluyor genelde. Onu da çalıştıramayıp geri dönüyorlar. Nasıl bir takımsa 3 senedir rüzgar tünelini bile çalıştırmadı. Alonsoyu bu takıma bağlarken ney vaad ettiler acaba merak etmiyor değilim.

  128. massa podyumda alonso da olsaydı gibi bir şey der, alonso ona şartlar sayesinde 2. oldu der. olmamalı böyle şeyler.

  129. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Biri Alonso'ya tekrarları izletsin.

  130. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Felipenin podyumuna bakarak aracın iyi olduğunu söyleyemeyiz.

  131. Şimdi Alonso'yla Vettel'i sadece ikisi olacak şekilde yarıştırsan, 5 yarışın 5'inde de Alonso geçilir normal şartlarda:) o yüzden bunu dikkate alarak yarışmaları lazım. Alonso'ya bir Raikkonen lazım, şöyle motor patlatacak, lastik yaracak, ama nerdeee

  132. sagda buttona biraz daha yaklasabilirdin viraj icine dogru orda hafif bi ara vardi ama solda on lastigi senin arka lastigini gecmis kimiyi bloke etmeye calistin, arkanda degil yanindaydi, kimide yavaslamayip dokundurarak en dogru cevabi verdi bana kalirsa.

  133. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi pist dısına bile cıktı daha napsın carpmamak icin toz dumanı cıktı zaten tekrarını izleyip görsün isteyen

  134. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Alonsio'da bir nevi Massa 'nın şans yardımıyla kazandıği dusuncesinde..Helal Alonso konuss..Su parmakci Vettelide gecde sampiyon ol..

  135. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan
    Massa'nın podyumu için Alonso: "Evet, Felipe'nin 2. olması biraz da yarışın içindeki şartların uygunluğundan kaynaklanıyor. Dün sıralamaları 6. ve 11. tamamladık. 6 yarıştır aynı araca sahibiz; herhangi bir parça eklenmedi. Bu (Massa'nın ikinciliği) biraz da şartlar sayesinde oldu"

    Fernando ferrariyi yerden yere vurmus 6 yaristir araca guncelleme yok da ne demek.saka gibi

  136. Bu bir yarış kazasıydı.Alonso'nun Raikkonen'i suçlaması doğal.Çünkü çok kritik bir yerde çok kritik 18 puan kaybetti.İki tarafın da hatalı olduğu yanlar var.Alonso Rai'yi dışarı itti,RAikkonen de çimlere çıkmasına rağmen gaza basmaya devam etti.Buradaki tek olay Alonso'nun şanssızlığıdır başka bir şey değil.

    5'lik olayına gelince o konuda da katılmıyorum.Ben şahsen matematiksel durum dışında bir şampiyona göremiyorum.Ultra hızlı bir Red Bull ve Lauda'nın rakibi hakkında bir şeyler söylemesini bekleyen yavaş bir Ferrari görüyorum.Yani kısaca geçmiş olsun bize.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir