Red Bull: "Performans Artışımız Sadece Çifte DRS ile Olmadı"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, hem Singapur hem de Japonya’da zafere ulaşarak şampiyonluk mücadelesinde kendini çok iyi bir konuma yükseltti ve dün Suzuka’da, aracında Mercedes’in önderlik ettiği çifte DRS’nin olduğu fark edildi.

Red Bull’un uyarlamasını sitemizin teknik bölümündeki haberlerinde bulabilirsiniz.

Bu sistemle tekrar baskın forma ulaştıklarına inanılıyorsa da Red Bull Takım Patronu Christian Horner, çifte DRS’nin bu performansta tek başına etkili olmadığını belirtti.

Horner: “Bütün bunların içinde herhangi bir sihirli değnek yok. Aracın buradaki (Suzuka’da) performansının bir arka kanat sayesinde olduğunu söylemek de çok zor olacaktır.”

“Bütün alanlarda ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum. Mesela Japonya’da en hızlı piststop bizimdi. Bu yüzden performansımızın yükselişinde, düzlükte sadece birkaç km/sa bulmamızın etkili olduğunu söylemek yanlış”

Red Bull’un çifte DRS’sinin Suzuka’da dikkatlere takılmasına rağmen Horner, bu sistemle daha önce de yarıştıklarını belirtti.

Horner: “Araç burada bütün şartlarda -düşük yakıt, fazla yakıt, her iki lastikle de uzun sürüşler- iyi çalıştı. Bu pistin doğasının aracımıza uygun olduğunu düşünüyorum”

“Ama performansın nasıl değiştiğini önceden gördük. Yani bu hafta sonunu ele alıp bir tahminde bulunamayız. Zorlamaya devam etmeli; araca performans eklemeyi sürdürmeliyiz. Şimdi şampiyona daha çok, Fernando ve Seb arasındaki 5 yarışlık mücadeleye kaldı.”

“Diğerlerini de göz ardı edemezsiniz ama önümüzdeki 5 yarışta en iyi işi kim çıkarırsa, sonunda zafer onun olacak.”

 


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Sen bu lafları külahıma anlat horner ,yarışdaki yüz ifaden her şeyi anlatıyor merak etme bir arka kanat neleri mal olur biliyormusun sen Rosberg onun sayesinde yarış kazandı be düdük, bize gelmiş sadece arka kanat değil diyor,o sistem sayesinde hızlı virajlardaki avantajınız dahada arttırdı, ve bu sistemi 2013 de FIA hemen yasakladı,bu sistemin getirisi fazla kaybı azdır, masrafı yüksektir. Ferrari bu sistemi tam olarak faaliyete sokamadı istediklerini yapamadılar 5 yarış varken Rüzgar tünelini bakıma alıyorlar bu kadar düşüncesiz bir takım Olan Alonso ya olacak Red Bull kazanacak 2010 daki gibi Hüsrana Hazır olun!!!! 🙁

  2. mehmet sofuoğlu avatarı
    mehmet sofuoğlu

    kim bilir yine kural dışı ne buldular ve fia bunu fark edip yasaklayana kadar iş işten geçecek malesef

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bırak ya Horner, kimbilir ne bulmuşunuzdur yine GRI alan dediğiniz cinsten. Bir araç 2 yarşta 1 saniye hızlanırmı be kardeşim.

  4. he en hızlı pitstop la kazandınız söyleyemiyor haliyle açık açık arka kanat işte.

  5. Bu seneki araçlar geçen yıla göre daha yavaş olmasına rağmen Suzuka'da Vettel'in pole derecesi geçen senekinden sadece 0.4 saniye yavaş. Sezon başında 2 küsür civarıydı bu rakam. Acaba bu sezonki lastikler mi daha hızlı yoksa Redbull harika bir gelişim mi gösterdi. Alonso 6 yarıştır Ferrari'nin yeni bir güncelleme getirmediğini söyledi Redbull'da ise yenilikler arka arkaya geliyor, adamlar sessiz sedasız Ddrs kullandılar. Kim ne derse desin bu takım başarıyı hakediyor.

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "Diğerlerini de göz ardı edemezsiniz ama önümüzdeki 5 yarışta en iyi işi kim çıkarırsa, sonunda zafer onun olacak."

    Bundan sonra en iyi işi değilde, en iyi aracı çıkaran kazanır. Alonso, ne yaparsa yapsın Ferrari, rekabetçi olmadığı taktirde bir işe yaramaz. Lotus, Kore güncellemesine çok güvendiğini söylüyor ya haydi hayırlısı. Spora verdiği 2 yıllık aranın ardından, tekrar dönüp ilk sezonunda şampiyon olursan Raikkonen, mutluluktan uçurursun bizi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir