Sauber: "Podyum, Kobayashi Hakkındaki Görüşlerimizi Pek Değiştirmedi"

yazar:

kategori:

Japon pilot, kendi ülkesinde podyumun 3. basamadığına çıktı ve bu başarısı, gelecek sene de takımda kalacağı yönünde görüşleri kuvvetlendirmişti.

Ama Sauber CEO’su Monisha Kaltenborn, takımın gelecek seneki pilotlarla ilgili kararının, elde edilen tek bir sonuçla değişmeyeceğini; çünkü takımın zaten Kobayashi’nin kapasitesini bildiğini belirtti.

Kaltenborn: “Bizim için (bu podyum) gerçekten pek bir değişiklik yaratmadı. Sonuç farklı da olabilirdi.”

“İyi bir sonuç almasaydı da, gelecek sene burada değilsin diyemezdik.”

“Karar verme sürecindeyiz ve (Kobayashi’yi) iyi tanıyoruz. Gücünü çok iyi biliyoruz. Bu yüzden böylesi sonuçlara ihtiyacımız yok”

Felipe Massa’nın Suzuka’daki ikinciliği, Ferrari’de kalması için elini güçlendirdi ki son söylentilere göre Ferrari koltuğu için düşünülen Nico Hulkenberg, şimdi Sauber için öne sürülüyor.

Perez’in yerine Hulkenberg’in gelmesi ile ikinci koltuk, Kobayashi’nin kalacak gibi görünüyor ama Jaime Alguersuari, Charles Pic ve Esteban Gutierrez’in de adı listede yer alıyor.

Kaltenborn, Kobayashi’nin podyum başarını kendi kariyeri için de önemli olduğunu ifade etti.

Kaltenborn: “Böyle sonuçlar alması onun adına, kariyeri adına önemli. Çünkü gerçek şu ki zor bir sezon geçiriyor.”

“Onu bir pilot olarak değerlendirirken dikkatli olmalısınız. Çünkü, elde ettiği podyumların çoğu, sıralamalarda iyi olduğu zamanlardır.”

“Yani lastikler, strateji konusunda kısıtlıydı ve etrafındaki araçlara bakınca, risk de alabilirdiniz. Bu risk işe yaradı ve karşılığını aldı.”

“Bu sene şanssız olduğunu düşünüyorum. Şanslı olma zamanı geldi artık”

 


Yorumlar

  1. "Onu bir pilot olarak değerlendirirken dikkatli olmalısınız. Çünkü, elde ettiği podyumların çoğu, sıralamalarda iyi olduğu zamanlardır."

    Kobayashi'nin kaç podyumu var bilmediğimiz?

  2. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Adamsin KOBA… :))

  3. tertemiz 15 puan aldılar perezde saçmalamasa idi biraz daha puan alırlardı.mercedesle arada kaldı 20 puan mercedesten 4.lüğü alacaklar gibi.

  4. Monisha ablam çoook akıllı ve tehlikeli :))

    Sauber kesinlikle bir seviye yukarı çıktı. Yarışta son turlarda dua ederken halini unutmam sanırım. Kendini gerçekten işine adamış birisi.

    Doğru Pilotlarıda takıma yerleştirirse,hedefine emin adımlarla yürüyecektir.

    Saubere gerçekten saygı duyuyorum .. Doğru işler yapıyorlar. Çok isterdim Schumiyle anlaşmalarını ama onlara başarıya aç Pilotlar lazım bunuda anlayabiliyorum

  5. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Yarışın tekrarını izleyince gördüm ki bu açıklamayı yapan ablacığımız, son turda Kobayashi Button'dan baskı yerken yemedik tırnak bırakmamış. Ayrıca Koba çizgiyi geçince daha önce yaşamadığı hazzı yaşıyor. Sonra da podyumu önemsemiyoruz diyor. Hayırlı işler..

  6. hahah artık okuyuncu gülüyorum gerçekten güçlendirdi mi "Pelipe Massa'nın Suzuka'daki ikinciliği, Ferrari'de kalması için elini güçlendirdi" hatta geleceği çok parlak da diyelim:D

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    O kadar politik konuşmuş ki anlayamadık hiçbir şey..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir