Montezemolo: "Böyle Zamanlarda, Tanıdığım Ferrari'yi Görmek İstiyorum"

yazar:

kategori:

 

Pazar günü Fernando Alonso’nun tamamlayamadığı Suzuka’daki yarışı Sebastian Vettel kazanınca, aradaki fark 4’e kadar indi.

Spa’dan sonra 4 yarış içindeikinci defa yarış dışı kalan Alonso, bu şekilde liderlikteki avantajını büyük ölçüde yitirdi. Buna rağmen Montezemolo, şampiyonanın hâlâ kontrol altında olduğuna inanıyor.

Montezemolo: “Böyle zamanlarda tanıdığım Ferrari’yi görmek istiyorum. Odaklanmış ve sinirlerine hakim olan bir takım”

“Canını dişine takarak yarışacağı -bütün takımdan da bunu bekliyorum- son 5 yarışta işlerin üstesinden gelmesi adına motivasyonunu yükseltmek için Fernando ile yakın zamanda görüşeceğim”

“Ne kadar kabiliyetli olduklarını önceden gösteren mühendislerimizden de büyük bir çaba bekliyorum.”

“Şampiyonluğun hâlâ ellerimizde olduğunun tam anlamıyla farkındayız”

Alonso, Avrupa GP’den bu yana lider ve Montezemolo’ya göre farkın şu anda daha da açık olmamasının sebebi, diğer pilotlar.

Montezemolo: “Şu anda etraftaki en güçlü pilota güvenebileceğimizi biliyoruz. Sadece Spa ve Suzuka’da diğerlerinin yaptığı hatalar onun rahat bir şekilde lider olmasını engelledi.”

“Bunu unutmayalım ama bu iki kaza (olmasa), Fernando 30 puan daha fazla farkla lider olabilirdi ki bu, temkinli bir hesapla”

“Hayatta olduğu gibi sporda da tekerlek döner; unutmamalıyız. Yakın geçmiş bizim için olumlu geçmedi ama bunun değişmesi çok zaman almaz”

 


Yorumlar

  1. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    konuyla ilgisi yok ama arkadaslar bir sorum olacakti bir site var pilotlarin kasklarini satisa cikarmis acaba orjinal mi diye merak ettim yardimci olabilen varsa sevinirim 🙂

  2. "Buna rağmen Montezemolo, şampiyonanın hâlâ kontrol altında olduğuna inanıyor."

    Bizim kontrolümüzde dememiş aslında…:)

  3. "Bunu unutmayalım ama bu iki kaza (olmasa), Fernando 30 puan daha fazla farkla lider olabilirdi ki bu, temkinli bir hesapla"

    Vettel ve Hamilton'ın kendi hataları dışında kaybettikleri puanları unutmuşlar belli ki. Adamlar resmen şampiyonluğu başkalarının hataları üzerine inşa etmişler.

  4. Spa'dan sonra 4 yarış içinde ikinci defa yarış dışı kalan Alonso, bu şekilde liderlikteki avantajını büyük ölçüde yitirdi. Buna rağmen Montezemolo, şampiyonanın hâlâ kontrol altında olduğuna inanıyor.

    Kontrol altında mı?

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/yaris-video/28552-yarisin-baslangici-2012-japonya-gp.html#.UHL3wa7WqUk

    videonun 10. saniyesine dikkat. ani bir yön değişimiyle raikkonen'in önüne yerleşiyor alonso. eğer raikkonen çekilmeseydi daha ilk anda temas olacaktı. bence gereksiz agresif bir start denedi alonso. belki 10 kere böyle kalksa birinde başına böyle bir şey gelecekti ve maalesef bu sefer geldi.

    http://www.vidibuk.com/yarisin-baslangici-ve-alonso-kazasi-2012-japonya-gp.html

    şu videonun 15. saniyesinde, alonso'nun ne kadar ani bir hareket yaptığı massa'nın kamerasından görülüyor. dediğim gibi daha ilk an çarpışabilirlerdi.

    button olayı biraz farklı. vettel orada bilerek ve isteyerek button'ın pist dışına itti ve bana kalırsa ceza almalıydı. zaten orada button yerine hamilton olsa olayın kaza ile sonuçlanma oranı %97,3 idi.

  6. rocco junior avatarı

    Başkan olması gerektiği gibi konuşmuş.Zaten bu yüzden o koltukta oturuyor.Zor zamanlarda,baskı ve kriz anlarında takımı toparlamak için.Diğer takım patronları farklı açıklama yapmıyorlar.Burada hatalı da olsa pilotlarını her durumda savunuyorlar örneğin Lewis için Whitmarsh az medya önünde demeç vermedi.Bu tür şeyler normal.Haliyle o da çıkıp:"Alonso suçlu,o yüzden geri düştük" demeyecek.Ancak tabi koca haberde millet tek satırı alıyor onda da en az %50 payı olan kısımda Ferrariyi yine kötü olarak göstermeyi başarıyor.Evet bazı pilotlarla olan temaslardan 0 çektik tam 2 kez ve bunun için artık yapılacak bir şey yok.Umarım takım bu yarışı unutup Kore için en güzel şekilde hazırlanır

  7. @ Yusuf Hitay,

    Start görüntülerine onboard kameralarından da mutlaka bakmışsındır.Özellikle Fernando'nun onboard kamerasından baktığında Sergio ve Romain'in arasındaki açıklığın bir anda kapandığını ve tek boş güvenli yerin en sol taraf olduğu açıkça görülmektedir.Eğer Fernando o iki çaylağın arasına dalsaydı tamamen tost olacaktı.Ayrıca o esnada Sergio'nun bir anlık yavaşlaması Fernando'nun da gaz kesmesine neden oluyor ki arkadan temasın olduğu an o andır.Geçişe müsait olmayan yerde geçişi denemek yerine o pilotun arkasında kalınmalıdır.

    Start yön değiştirmeleri demişken 2011 Japonya'dan bir resim TRF1 haberinden bir resim tercih ettim.

    Acaba Vettel ve Jenson orada ne arıyorlar dersin.

  8. erdoğan yıldız avatarı
    erdoğan yıldız

    redbull endi takim atalarindan dolayi puan kaybetmistir ferrari ise lotus sayesinde ikincisi yaris kazasi olabilir ama spadaki olayda yapacak hic bir sey yoktu bunada kotu sans denir

  9. diger takimlar kendi hatalarindan dolayi puan kaybettiler ferrari ise baska takimlarin yani lotus sayesinde puan kaybetmistir bu kadar acik

  10. Yağmur yağmadı böle oldu monte 🙂

  11. DreamOfWinD  avatarı

    korede ddrs gelecek diyenler de var. hindistanda büyük güncelleme gelecek diyen de var. Hiç birine aldanma gelse de zaten çalışmıyor.

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    kusura bakmasında japonya'da yarış dışı kalmasının tek sebebi kendi hatasıdır. grosjean benzeri bir yön değişimi yapıp, suçu başkasına atmak da bir enteresan. he yarış belçika'da olanların aksine bu bir yarış kazasıdır ve kimseye ceza verilmemelidir doğru. ama çıkıp da herhangi bir suçu olmayan insanlara suç atıp, kendi pilotuna toz kondurmaması hiç olmamış.

  13. Hadi ya ? Gerçekten Rai'yi mi ima ediyor ?

  14. Elbette götürecek,götürmek zorunda.Ama tabi ki çalışmayacak !

  15. Montezemola çok güzel açıklamalarda bulunmuş evet alonso bugün iyimser hesapla 30 un üstünde farkla lider olabilirdi iki yarıştada hatası yoktu

    vettelin de valencia ve monza da hatası yoktu ama orda takımın hatası vardı motordaki altranatör sorunu çok önceden çözmeleri gerekiyodu ama onlar aracı daha dayanıklı hale getirmek yerine
    yeni parçalar getirp hızlandırdılar ve dayanıklılıktan ödün verdiler alonso iki kez yarış dışı kalıp fark azalmasaydı red bullun hali ne olur du acaba

    suzkuda yanıltıcı olmasın orası ferrariye uygun değildi ama red bulla çok uyuyodu vede mc larende motivasyon düşmüş mercedes ve lotus gelişim yarışında geri kalmıştı hız olarak ferrari korede yakalayabilir dominik son gülen iyi güler diyor demmekki güncellemelerine güveniyorlar

    alonso geri kalan yarışların hepsini podyumda bitirebilir vettelde aynı şekilde motivasyonu asla kaybetmemek lazım inancaksın inanmadan bu iş olmaz

    red bullun ve ferrarinin geri kalan yarışlarda gerekirse takımın menfaati adına takım emrine de başvuracağını düşünüyorum

    bi de ortada sennanın rekoru var iki pilot sene başında rekoru ne kadar çok kırmak istediklerini söylüyorlardı

    ayrıca her iki takımın pilotlarını motive edeci açıklamlarda bulunması şart bi güven ortamı oluşmalı takımlar pilotlarına sonuna kadar sahip çıkmalı şampiyon olsalarda olmasalarda

  16. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Kore'de yagmur yagdu mu
    Vettel Hamilton yaris disi kaldu mu
    Fernando ocini aldu mu
    Monte'nin yuregi yirtulur.

    Digerlerinin hatasi diyerek gidersen kaybettigin sampiyonluklarin ertesinde hep boyle ''deyis''leri siralarsin sn.montezemelo.

  17. ''Spa ve Suzuka'da diğerlerinin yaptığı hatalar onun rahat bir şekilde lider olmasını engelledi."
    suzuka derken rai yi ima ediyor.konu başlığı böyle zamanlarda tanıdığım ferrariyi görmek istiyorumdu.işte böyle zam anlarda bizde tanıdığımız di monte ve alo yu görüyoruz.kendilerinden beklenen açıklamalar bunlar.kendi hatalarını kabul etmeyen asla hata yapmayan sıfır hata yapan muhteşem ikili.

  18. yanlışlıkla cevap olarak yazmışım s:

  19. esas vettel 30 puan farkla lider olabilirdi.valenciaya da sadece 25 puan kaybetmedi alo da bu sayede 7-10 puan fazla aldı ! aha buda hesap.biri şuna öğretsin hesap yapmayı kendilerinin kaybettiği puanları hesaplıyor ama rakiplerinkin hesaplamıyor bu nasıl mantık:))

  20. takımı rahatlatmak için konuşmuş gerçek şuki hem fernonda hemde ferrari strese girdi.
    asıl onları düşündüren sıralamarda redbul ve mclarenin gerisinde olmaları

  21. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU
    "Bunu unutmayalım ama bu iki kaza (olmasa), Fernando 30 puan daha fazla farkla lider olabilirdi ki bu, temkinli bir hesapla"

    Monte'nin hesaba göre sadece Fernando puan kaybetti tabi. Vettel Hamilton Button hiç puan kaybı yaşamadı.

  22. haklıısn tabiki bu yıl lotus bize çok zarar verdi çok puanlar kaybettik

  23. Ferrari%100 avatarı

    Bu ferrari koreye yeni güncelleme götürecekme ????
    DDRS'yi galiba kulanmayacagız

  24. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "Bunu unutmayalım ama bu iki kaza (olmasa), Fernando 30 puan daha fazla farkla lider olabilirdi ki bu, temkinli bir hesapla"

    Olmuşla, ölmüşe çare yok monte. Senin dediğin şuna benzedi biraz.
    Ninemin bıyığı olsa, dedem olurdu. Alonso, bir takım sebepler yüzünden puan kaybetti. Peki ya diğer pilotlar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir