Hamilton Kore'ye Zafer için Kararlı Gidiyor

yazar:

kategori:

 

Şampiyona lideri Fernando Alonso’nun damalı bayrağı göremediği Suzuka’da Hamilton, farkı kapatabilme adına büyük bir şansa sahipti ama ayarlardaki hatası nedeniyle ancak 5. olabildi.

İngiliz pilot, memnun olduğu aracıyla önümüzdeki hafta sonu Kore’de iyi sonuç alabileceğini düşünüyor.

Hamilton: “Japonya’da yarışı bitirdiğim araç harikaydı ve Kore’deki hafta sonuna güçlü bir paketle başlayacağımızdan eminim.”

“Geçen sene aracı ilk cebe yerleştirmiştim. Benim o an, çok önemliydi. Bütün sene boyunca pol alabilme adına çok sıkı bir şekilde zorluyordum ve araçtan en iyisini elde ederek bunu başarmıştım. Muazzam bir çabaydı ama aynı zamanda karşı konulamazdı”

McLaren pilotu, ön kanadındaki soruna rağmen yarışı ikinci tamamlamıştı; hatta ondan önceki sene de aynı sırayı elde etmişti.

2008 şampiyonu, sorunsuz bir hafta sonu geçirmelerinin önemli olduğunu vurduladı.

Hamilton: “Ne yazık ki yarışta Res Bull’lu ile Sebastian’la (Vettel) kalabilecek tempom yoktu. Beni geçip farkı açmıştı. Yine de ikinci olmayı başarmıştım; gerçi inanılmaz derecede zor bir yarıştı. Hakimiyet sorunu yaşıyordum. Çünkü ön kanadıma lastik kalıntıları takılmıştı. Bu yüzden Mark’ı (Webber) arkamda tutmak için her şeyi yapmam gerekiyordu.”

“Her iki Kore GP’yi de kazanma şansımız vardı diye düşünüyorum. Ama orada her şeyin benim için yolunda gittiği bir hafta sonu geçiremedim. Yine momentum bizden yana. Bu yüzden Kore’ye, zafer mücadelesi konusunda kararlı bir şekilde gidiyorum”

 


Yorumlar

  1. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Şu an çok çok zor bir dönemden geçiyoruz harika bir "Lewis galibiyeti" (şampiyonadaki durum şu an 2. sırada) hepimize iyi gelecektir.
    Biraz olsun sakinleşmemizi sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir