Lotus da Coanda Tarzı Egzoza Geçiyor

yazar:

kategori:

Enstone kökenli takım, sezonun son bölümünde önemli bir adım atma adına çalışmalarını sürdürüyordu.

Çifte DRS üzerine yoğun çaba göstermelerine rağmen istediklerini bir türlü elde edemeyen takım, aerodinamik olarak güçlenmek için gridde gelenek haline gelen egzoz sitemini deneyecek.

Teknik Patron James Allison: “Kore güncellemeleri büyük bir adım ve bizim için yeni bir dönem açıyor.”

“İşe yaramalarını bekliyoruz ama elbette yeni parçalar denediğinizde doğru ayarları bulmak her zaman zor olmuştur.”

Allison, Coanda tarzı egzozlara sahip olmayarak rakiplerine göre ne kadar kayıp yaşadıklarını, rüzgâr tünelindeki çalışmalarda gördüklerini belirtti.

Allison: “Gücü azamiye çıkaran egzoz düzenimizde tek bir yolu takip ediyorduk.”

“Bununla birlikte, E20’nin tanıtımı öncesi ve tanıtım gününden bu yana, rüzgâr tünelimizde bir Coanda etkili egzoz temelinde paralel bir program da yürütüyorduk.”

“Coanda sisteminin potansiyel getirisinin, bizimkini geçtiğini görür görmez, bunu uygulamamız gerektiği artık kesindi; hem bu sezonun son çeyreğinde kazanç sağlama hem de gelecek sene için tecrübe edinme açısından.”

“Bu tarzdaki egzoz konusunda ilk uyarlamamızı Kore’de kullanacağız”

Allison ayrıca çifte DRS’yi, Abu Dhabi’deki Genç Pilotlar Testi’ne kadar rafa kaldırdıklarını ifade etti.

Allison: “Bu sistem bizi en memnun edeni değildi. Serbest antrenmanlardaki sınırlı imkânlarla etkili kullanılmasını sağlamak, beklediğimizden daha zor oldu”

“Bunu programdan çıkarıyoruz; Abu Dhabi’deki Genç Pilotlar Testi’nde tekrar bir çalışma yapacağız”

 


Yorumlar

  1. seneye hazırlık için iyi fırsat, yarıştan iyi test mi olur 🙂

  2. 5×25=125 gro şampiyon:)))))
    şaka biryanada gro bu kadar kendi hatasından yarış dışı kalmasaydı .
    şampiyonluğa oynardı bence

  3. Çifte DRS gelecek sene yasaklanmayacakmıydı? Lotus niye Abu Dhabide bu sistemi tekrar deneyecek o zaman?

  4. ismail uçar avatarı

    getiri sağlanırsa, şampiyonluk yarışında birilerine çelme takar hele de sıralama da getirirse, özellikle ferrari gelişim göstermezse , alonso en çok çelme yiyen olabilir keza sıralama performansı kötü,sıralamada lotusların gerisine düşmesi,şampiyonluk hayallerine büyük darbe vurabilir.

  5. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Lotus sadece d-drs e odaklanmakla çok büyük ivme kaybetti,Kore'de yapacagı güncellemeler sadece egzoz odaklı olmaz umarım her yarışta şampiyonluğun el değistirebileceği son 5 yarış bizi bekliyor.Lotus beni duyuyorsan elinden gelenin daha fazlasını yap artık.

  6. Goodmorninggg Vietnam 🙂

    Belki Kimi nin su contract videosu bu egzos la ilgilidir 🙂

  7. ancak değişik bir şey icat etmek lazım sene başındaki meredesin ddrs sistemi gibi.newey bir einstein değil var olan sisteme extra katkı sağlayan sitemler icat ediyor.sadece akıl ile olduğunu sanmıyorum sürekli düşünmek sanal yada gerçekci deneme yapmak lazım.eğer mühendissen tasarımcıysan uykuda geçen zamanın haricinde sürekli düşünmelisin yani çalışmalısın ve oraya odaklanmalısın

  8. demekki lotus sadece ddrs ile ilgili çalışmıyormuş coanda egzozla ilgilide çalışıyormuş ve şu anki egzoz sistemi son yarışlara kadar dezavantajlı değilken gelişim sürecinde sona gelinmiş olmalıki coanda egzozon getirisinin daha fazla olduğunu görmüşler tabi bu sistem e20 nin şasisine ne kadar uyar o önemli.lotus da boş durmuyor.sistemin bu yılki şampiyonluğa katkısı olmasa bile seneye avantaj sağlaması gerekir.

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Atı alan üsküdarı geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir