Alonso, Şampiyonluk Mücadelesi Konusunda Emin

yazar:

kategori:

Red Bull sürücüsü Vettel son 2 yarışı kazandı ve bir yarıştan Alonso’nun puansız ayrılmasıyla birlikte liderle farkı 4’e kadar düşürdü.

Alonso “Sonuna kadar mücadele edebileceğimizden eminim. Araç üzerinde çalışan insanlar, şu ana kadar çalışanlarla aynı ve tekrar iyi iş çıkaramamaları için bir neden bulunmuyor.”

“Şunu unutmayalım; şampiyonada lidersek bu aracı sezon başına göre çok önemli derecede geliştirdiğimiz içindir ve aynı zamanda her zaman elimizdekinden maksimumu çıkarmayı başardığımız içindir.”

“Hiç bir şey havadan gelmedi, aslında Spa ve Suzuka’da kolayca kazanabileceğimiz pozisyonları kaybettik.”

“Şu anda bulunduğumuz konumda mucizeler sayesinde bulunmuyoruz. Takımdaki her bir kişinin çalışması sayesinde bu konumdayız. Formula 1 takım sporudur. Birlikte kazanır birlikte kaybedersiniz.” dedi. 

Ferrari sürücüsü, son yarışlarda performans anlamında geride kalma görüntülerinin gelişimdeki eksiklikten çok sezon içerisindeki iniş çıkışlardan birisi olduğunu düşünüyor.

Alonso “Tabi ki sezonun son bölümünde önemli derecede gelişen takımlar var ve biz de onlara, özellikle belli pist yapılarında aracın davranışı bakımından ortak olamadık.”

“Bununla birlikte mesela Monza’da polü alabilecek bir aracımız vardı ancak Singapur’da bir anda kaybolduk. Suzuka’da da Felipe yarışta oldukça rekabetçi olsa da biraz sorun yaşadık. Orada Red Bull’lar kadar olmasak da en azından diğerlerine eşittik.”

“Bu tür iniş çıkışlar bu sene bir trend oldu. Japonya’da Mclaren’ler son yarışa göre daha az güçlü görünürken Red Bull’lar ve aynı şekilde Sauber’ler önemli adım attılar.” dedi.


Yorumlar

  1. Fan mantığıyla böyle yazılar yazmayın. Boş tartışmalar dışında bir işe yaramıyor. Sen Alonso fanlarının bu sezon için söylediklerini eleştiriyorsun (6 yarış için) ama sonrasında tüm bir sezon için Vettel'den emin konuşuyorsun 🙂

    Boşverin tartışmayı. 63 yıllık tarihin en büyük mücadelesi var. Hamilton'ın bile son yarışa kadar şansını taşıyacağını düşünüyorum.

  2. SEBASTİAN VETTEEEL avatarı
    SEBASTİAN VETTEEEL

    Arkadaşlar singapur yarışından sonra Alonso artık şampiyonluğu kolay kolay kimseye bırakmaz dediklerinde onlara aynen şunları demiştim 'daha 6 yarış var ve şimdiden kesin konusmayın dedim ve bundan 2 yarış sonra nasıl şampiyon oluruz hesaplarına düşmeyin dedim' keşke iki yarış sürseydi bu dedıklerim o kadar da sürmedi..! sadece bir yarış geçti ve şimdi tüm ferari ,alonso ve onun hayranları başladılarr hesaplara ama size şunu da söyleyeyim bence hesap işlerini bırakın ve 2013 de şampiyonluğu vettelden nasıl alabiliriz o hesaplara başlayınn çünkü vettel alonsoya 3 gömlek büyük gelirr

  3. MagicAlonso avatarı

    Bu bir takım sporudur.Aracın hızlı olması dayanıklı olması yada dayanıksız olması bunlar takım oyununun bir parçasıdır.Buna şansızlık demek hatalı olur bu bakış açısıyla baktığımızda aracın hızlı olmasına da şans deriz o zaman.Alonso özellikle spada kendi kontrolü dışında bir kazanın kurbanı oldu ama vettel böyle bir olay yaşamadı.Bu sebeple Alonso,hamilton bu sene vettelden daha şansızlar.

  4. sonuç olarak 2 si de yarış dışı durumlar şimdi eşitlendi

  5. Kim katil kim neyi katletmiş bilmiyorum ama Ferrari birazdaha hızlı bir araç yapabilse yada mevcudu sizin araçlarınızın hızına eriştirebilse ; Alonso, alayınızı gömer.En azından bizlerde sizin savsatalarınızı okumak zorunda kalmazdık.Küçük dil yada büyük dil ne varsa yumuştunuz.

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Tarzın birine çok benziyor, muhtemelen aynı kişilersiniz. Sizlerin şu yazdıklarınızı okudukça bana göre çoktan şampiyon oldu Alonso. Hemde en alasından. Hep dedim, Alonso gönüllerin şampiyonu. Puan olarak ta sene sonunda şampiyon olursa neler kusacaksınız asıl onu merak etmiyor değilim.

    Birileri çıkıp sizi şakşaklayacak falan sanıyorsunuz herhalde. Sizi şakşaklayanda sizden ala olmadığından bizim açımızdan bir problem teşkil etmiyorsunuz.

  7. belli değil mi

    antialonso

  8. burak evmez avatarı

    sitede kışkırtmanın yasak olduğunu düşünüyordum yanılmışım böyle yorumlar kaldırılmayacakta hangi yorumları kaldıracaksınız acaba sonra tartışma çıkıyor olaylar büyüyor

  9. kehanetlerini sıkmak için yanlış yerdesin

  10. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sen hangi pilotun yada takımın fanısın.nickin ve resminde bişey belli değil.Karşılık veremesinler diye mi kendini saklıyorsun.Seni sadece alonsoya yazarken görüyorum.

  11. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Şansla gelen puanlar şansla gitti.

    Fernando Alonso durumu çok güzel özetlemiş, bu sefer işe politika karıştırmamış olmasına rağmen "Alonso" taraftarları derhal savunma pozisyonuna geçmişler. Ne de olsa katilin avukatlığını yapmak zor zanaat, önceden başlamak gerek.

    Ferrari taraftarları ise sessiz kalmayı tercih ediyorlar ki şu an Fernando 'Patron' Alonso takımdayken bir şey düşünebilmeleri bile mümkün değil. Güvenmek zorundalar.

  12. Ferrari%100 avatarı

    Alonso çoktan beri yaşamadıkları sorunları yaşadı ve buda onlarrdan biriydi ve başka bir sorun olmayacak olmamak zorunda
    Nasıl olsa vettel bu araçla en az iki kez daha yarış dışı kalır yaa vites kutusu ya alyernatör veya bi hata bu hırsla
    Japonyada gördük patronları Vettel zorlama daha fazla diyorlar gerek yok ama o zorluyor onun sonucunu illa bi piste yarış dışı kalıpta ödeyebilir

    Sonuç olarak ALONSODA ŞAMPIYON olacak

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bazı şeylerin en iyisi, en yeni olanıdır; ama dostların en iyisi, en eskileridir.

    Selamlar,
    Saygılar,
    Hürmetler…

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Araç arızsı şansızlık değil beceriksizliktir. Arıza ile kazaları birbirine karıştırıyorsunuz. Valensiyada Vettel'e biri çarpıp ta yarış dışı kalsaydı dediğin doğru olabilirdi.

  15. Alonso gene takımı ve çalışanları motive edicek bi açıklama yapmış. Herkes biliyorki o aracın bu kadar puan toplaması gerçekten büyük bir başarı.

  16. İyi de alonso spa ve suzukada şanssızlıktan bahsetmiş ama rakiplarinin şanssızlığından bahsetmemiş. mesela vettel valensiya en az 32 puandan oldu

  17. MagicAlonso avatarı

    Alonsoya sallayanlar nerde görmek isterim.Son derece gerçekçi ve objektif konuşmuş durumda.Ne takımın yaptıklarını ne aracı ne de şansı görmezlikten gelerek konuşmamış.Dediği gibi F1 bir takım sporudur ve Alonso bu çerçeve de düşündüğümüzde bu sezon şans açısından vettelden daha şansız bir pilot.
    Umarım takım önemli bir gelişim sağlar da hatasız strateji ve bize uyan pistlerdeki formumuzla şampiyonluğa ulaşırız.

  18. Sen; şampiyon olsanda olur olmasanda olur.Sen ; bu F1 deki şu andaki en tehdit sayılan insansın.Sen;heyecan ve istek dolusun ve başarıyı hakediyorsun ve bizim kalbimizdesin.Tüm iyi niyetlerimiz seninle… gerisi teferruat. Kazanada bilirsin kaybediyorda olabilirsin ama herkesde bir hayranlık noktan var ki bunu bizim gibiler açıkça yazarken diğerleride istemem yan cebime koy der gibi yazıyor.2011 gibi bir sezonda dahi en çok çekinilen pilotlardan birisiydin . Aracın güçlü olduğunda neler yapabildiğini hepimiz biliyoruz.Sana sonsuz başarılar diliyoruz.

  19. rocco junior avatarı

    Tabikide aslanım,pes etmek yok.Sonuna kadar bu mücadeleyi zorlayacağız.Halen şampiyona lideriyiz çok ufak bir farkla olsa.Ne demişler;"Olduğu kadar,olmadığı kader"…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir