İstanbul Park'ın İşletme Hakkını Alan İstanbul MC Basın Bildirisi

yazar:

kategori:

 

-Bildiri-

“Bu basin bultenini, Istanbul Park Kiralama ihalesini – Istanbul MC yani Istanbul Motorspor Kompleksi olarak – hayirlisiyla kazanmis olmamiz vesilesiyle duzenliyoruz.”

“Motor sporlari Turkiyemizde oldukca hizli ve basarili gelisme gosteriyor. Gerek medyada gerek bu konuyla ilgilenen cevrelerde Federasyonlarimizin basarili calismalarindan ve yariscilarimizdan sik sik soz ediliyor. Istanbul Park pisti carpici gorkemiyle ve sagladigi olanaklarla yurtdisinda yaris ve antrenman icin ilgi odagi haline gelmis bulunmaktadir.”

“Istanbul MC olarak amacimiz – uygun ekonomik sartlarla dunya standardinda bir yaris pistini halkimiza ve yabanci konuklarimiza kazandirmaktir.  Bu baglamda, Hukumetimiz ile isbirligi halinde – gerekli izinler alinarak – tesisin bos alanlarinda motor sporlari icin kullanilabilecek ilave pistler, konaklama imkanlari, bankacilik hizmetleri, yeme – icme ve alis – veris kolayliklari saglanacaktir.”

“Tesis hem araba hem motorsiklet icin acik olacaktir.  Fiyatlarimiz simdiki uygulamadan daha dusuk duzeyde tutulacaktir.  Genc, yetenekli, ve efendi, ulkemizin bayragina saygili ve bizleri yurtdisinda birer elci olarak temsil edebilecek sporcularimiza ve yariscilarimiza destek verecegiz.  Bir egitim akademisi olusturacagiz.  Hali hazirdaki yurtdisi yarislarinin Turkiye bacagi olmak uzere calismalarimizi baslatacagiz.  Mevcut motor spor Federasyonlarimiz ile yakin calisma icinde olacagiz.  Istanbul Park olarak kendi yarislarimizi duzenliyor olacagiz.  Bolgeye canlilik getirecegiz, istihdam yaratacagiz, kalkindiracagiz.”

“istanbulmc.com web sitemizden onumuzdeki gunlerde yapacagimiz ilave aciklamalari takip edebilirsiniz. Planlar, programlar, ve pist kullanim takvimini on-line olarak gorebileceksiniz.”

“Bu muhtesem tesisimizin Turkiyemize, bolgemizin halkina, ve sporcularimiza hayirli ugurlu olmasini diliyorum.  Allah utandirmasin.  Bugun bu onemli gorevi ustumuze almis durumdayiz.  Hep birlikte, bir aile olarak, Istanbul Park pistini dunyanin sayili, aktivite dolu, seyirci dolu, muhtesem, yasayan bir anit haline getirmek degismez ve tek vizyonumuz olacaktir.”


Yorumlar

  1. Pistin boş kalmaması için çok iyi. F1 için ise henüz erken. Bekleyip göreceğiz.

  2. Muammer UYAR avatarı

    Bu adamlardan bi cacık olmaz…

  3. Değişik bir bağlantı kurma türü…

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Millete bak şimdiden beyaz bayrak çekmişsiniz,hepiniz f1 in gelmeyecegini sölemissini ya yanılıyorsanız ne olacka bir bakmissiniz 2014 de istanbulpark sahnede emin olmadan konuşmayın bence.

  5. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    F1'in gelme olasılığı çok düşük. Türkçe karakter bile kullanamayan bir firma…

  6. uzun traşın türkçesi:
    formula1'le yakından uzaktan alakamız yoktur. bizim derdimiz buradan çıkacak çorba. nasıl ya da hangi aktivitelerle olduğu fark etmez..

  7. CNBCE sitesinden:
    İstanbul MC Yarış Sporları A.Ş’nin finansmanı İngiliz merkezli Ashmore Grup olduğu belirtiliyor. 36.3 milyar dolarlık bir fon yöneten Ashmore Türkiye’nin önde gelen elektrikli ev eşyası üreticisi yüzde 49’una ortak olmuştu.

  8. en azından türkiye'de birilerinin pist için mücadele ettiğini para yatırdığını görmek güzel iyi yapmışsınız da bu liseli kızların mesaj çekmesi gibi yazmak nedir orasını anlayamadım. cok calisacagiz tmm mi snn be slk :s :s

  9. ""Hali hazirdaki yurtdisi yarislarinin Turkiye bacagi olmak uzere calismalarimizi baslatacagiz. "" Bu cümleyi görene kadar soğuk terler boşaldı resmen. Adamlar sanki özel kullanmıa ağırlık vereceklermiş gibi geliyordu. İnşallah uluslar arası serilerede yönelirler. Bu arada Türkiye bacağı kelimesi tuhaf olmuş. Ayak diyeydi eyiydi 🙂

  10. Formula 1'i geri getirmek gündemlerinde yok galiba. Hiç bahsetmemişler.

  11. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bu haber beni sevindirdi açıkcası F1 ne zaman gelir bilemeyiz ama ilerki yıllarda bu pist canlanacak bence ilerli dönemlerde pist geliştiği için Tekrar f1 e sahip olabilir ancak bu kadar parayı bu firma verirmi bilemem yaptıkları işe bağlı..

  12. Zaraki Kenpachi avatarı
    Zaraki Kenpachi

    Hayırlısı olsun diyelim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir