2013 Peugeot 208 R5 Rally

yazar:

kategori:

Peugeot ralli geleneğini sürdüren 208 R5, ulusal ve uluslararası şampiyonalarda boy gösterebilmek için asfalt ve gevşek yüzeyler için özel olarak tasarlanmış. Peugeot 208 R5’i 2013’ün ikinci yarısında satışa sunmayı planlamaktadır.

S2000 kategorisinde yarışıcak olan modelin bir önceki model ile (207 S2000) en büyük farkı, 2,0 litrelik doğal emişli motor yerine 1,6 litrelik turbo bir motor tarafından güç almasıdır. Böylece daha düşük ağırlık ile daha yüksek performans amaçlanmaktadır.

Teknik bilgiler:

Motor konumu: ön

Sürüş tipi: Arkadan itiş

Ağırlık: 1200,205 kg

Motor tipi: I4 1600 cc, 1,6 lt

Motor gücü: 280 BG


Yorumlar

  1. ilginiz için teşekkürler ewt daha iyi olur bence

  2. Merhabalar
    Biz bu dediğiniz her iki terimi de kullanıyoruz. Doğal emişli derken emiş esnasında herhangi bir müdahele olmadığını belirtmek isteriz. Ancak diğer terim de doğrudur. Motorun emiş başlangıcının atmosferik basınç altında olduğunu belirtir. İsterseniz diğer haberlerde atmosferik olarak belirtelim.

  3. birde moda oldu atmosferik motor yerine "doğal emişli" kelimesi… otomobilde doğal emişli diye bir terim yok naturally aspirated engine niye doğal emişli çevriliyor artık anlaşılır gibi değil

  4. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    şunun bi wrc için versiyonunu yapsalarda girseler keşke. citroen, ford, hyundai, volkswagen'den sonra 5.takım olsa. seri sıkıcı olmaktan kurtulsa hem loeb'de gidiyor takip ederim valla.

  5. Hoş aralarında pek fark yok 🙂

  6. Videodaki R2. 208 R5 bunun üzerine çıkarıldı.

  7. Geçen hafta 4 kapısını test ettim. Güzel araç. Zaten 205 etkisinden beri Peugeot kısa kulvarın en estetik araçlarını üretti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir