2013 Renault Clio

yazar:

kategori:

Renault Clio 1990 yılından beri 11,5 milyon adet satış rakamına ulaştı. Dördüncü nesil Clio, yenilikler ile karşımıza çıkmaktadır.

Bu yeni modelde yenilik olarak; geri kamerası, anahtarsız giriş, Renault-R ses uygulaması, Renault Bass Reflex sistemi, altı vitesli EDC (çift debriyajlı) vites kutusu, Renault R-Link entegre internet bağlantılı dokunmatik tablet sayılabilir.

Flins (Fransa) ve Bursada üretilen yeni Clio’da, artırılmış güvenlik ve konfor sağlaması amaçlanmıştır.

Teknik özellikler:

Motor konumu: Ön

Sürüş tipi: Önden çekiş

Motor tipi: I3 TCe 900cc, 0,9 lt

Motor gücü: 90 BG @5000 d/dk

Motor momenti: 135 Nm @2500 d/dk

Vites kutusu: 6 ileri otomatik EDC


Yorumlar

  1. İntercooler turboya giden havanın soğutulmasını sağlar. 1.5 dci motorlarda bu ekipman yok çıkan egsoz gazları soğutulmadan turboya geliyor, bu da üst devirlerde performans kaybına yol açıyor. Emisyon değerleriyle aracın 8 valf yada 16 valf olmasının ne bağlantısı var anlayamadım. Araç Euro5 olabilir ama 1.5 dci motor 8 subaplıdır.

  2. Benzinli araçların hepsi gaza anında tepki verir. Tepkisizlik dizellere özgü 🙂

    1.2 günlük şehiriçi kullanımda uygun ve yeterli, ama dediğin gibi 3-4 kişi binince pek randıman vermez. Dizel olmamak kaydıyla 1.6 araç iyidir. Chip tuning işine de girersin belki.

  3. megane yeni makyaj gördü, en az 2 yıl bi değişiklik beklememek lazım.. laguna zaten üretimden kalktı.. yeni tasarım çizgilerini üst segment olarak makyajlı ya da yeni fluence ya da latıtude de görmek mümkün olur..

  4. intercooler dan kastın nedir anlamadım ama eğer turboyu kastediosan bu motor turbosuz max. 40-45 hp güç çıkarır.. ayrıca artık bütün motorlarda euro5 zorunluluğu var yani 8 subaplı olması imkasız.. tüm dizeller 16 valf euro5 motor..

  5. 1.6 benzinli düşünüosan sadece BVA 4 ileri otomatik şanzımanla üretilir.. 1.5 dizel 90'lık alırsan çok çok daha fazla tatmin edici performans alırsın.. eski bir renault satış danışmanı olarak bi tavsiye sadece..

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bende şu anda 2009 model Clio-2 var. Füme renginde. 1.2 16V. Bazıları 1.2 olduğu için küçümsüyor, ama hiçte öyle değil. Gaza bastığınız anda tepki alabiliyorsunuz araçtan. Tabi benim yaşım biraz genç olduğu için bir takım modifikasyonlarda yaptım aracıma.

    pipercros hava filtresi
    performans egzozu
    4 cm'lik konı amartisör
    kule gergisi
    bbs rr black jant.

    Aracım şu anda tek kişi 220 km hıza ulaşabiliyor. Bu aracın içerisinde 2-3 kişi olduğunda performans çok fark ediyor. Genelde tüm araçlarda böyledir, ama Clio'da bunu fazla hissedebiliyorsunuz. Tek kişiyken yaptığım 220 km'yi 3 kişiyken yapamıyorum. Bunu şimdi satıp 1.6'larından almayı düşünüyorum. Onların kafa tutmayacağı araba yok birde sonradan benim ekleyeceğim parçalarla beraber muazzam bir araç haline getireceğim :))

  7. Güzel araba hoş da hala intercooler olmayan 8 subaplı dizel motorda neden ısrar ediyolar anlamak mümkün değil.

  8. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    fransızların tasarımları çok hoşuma gitmeye başladı.

  9. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    reno'da şununla bi wrc'ye giriş yapsa 6.takım olsa 😛

  10. RENAULT ENGINE'in koltukları kabarıyordur şimdi 🙂

    1.5 dCI motoru yine olacak. Tabi 6500TL fiyat farkını verirseniz. Neredeyse iki katı bakım ücretleri hariç.

    Genelde yeni tasarım çizgilerini önce en alt segment araçlara uyguluyorlar. Bu çizgilerdeki Megane ve özellikle Laguna'yu görmek isterim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir