Ferrari Pilotları Karışık Duygular İçinde

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Kanada’da Hamilton’un hatası nedeniyle yarış dışı kalmasından mutzu, özellikle de bu olayın pit yolunda olmasıyla.

McLaren pilotu, pit yolunun sonunda kırmızı ışığı geç görüp fren yapmasıyla Ferrari’nin Fin pilotunun arkasına çarpmış ve her ikisi de yarış dışı kalmıştı.

Raikkonen, herkesin hata yapabileceğini kabul ediyor ama kabul edemediği şey bunun pit yolunda kırmızı ışıklarda olması.

Raikkonen: "Söyleyebileceğim pek bir şey yok. Yarışım, Hamilton’un hatası nedeniyle harap oldu."

"Açıkçası herkes hata yapabilir, iki hafta önce ben de hata yapmıştım. O biri, 200 km/s hızda iken bir hata yapmaktır ama diğeri, kırmızı ışıkta duran bir araca çarpmaktır. Kızgın değilim. Çünkü bu bir şey elde etmez ve sonucumu değiştirmez."

"Mutsuzum. Çünkü kazanmak için büyük bir şansa sahiptim. Ufalanma lastiklerimden gider gitmez araç çok iyi yol alıyordu."

"Bu son iki yarışta puan alamadım ve şimdi tekrar kazanma zamanı. Şampiyonada hâlâ gidilecek uzun bir yol var ve hâlâ durum çok yakın. Kaybettiğimiz yeri tekrar elde etmek için herşeye sahibiz."

Felipe Massa, ilk piti sırasında yakıt yükleme tertibatındaki bir sorun nedeniyle 3 defa pite girmek zorunda kalmasının ardından 5. olarak Ferrari adına hayal kırıklığı yaratan bir hafta sonuna noktayı koydu.

Brezilyalı pilot, pilotlar şampiyonasında Hamilton ile ikinciliği paylaşmasını sağlayan puanları almasından memnun olduğunu kabul etti.

Massa: "Böyle bir yarıştan sonra duygularımı ifade etmem güç. Bir tafarta hayal kırıklığı yaşıyorum, çünkü yakıt yükleme sorunum olmasaydı podyumda bir yer için mücadele edebilirdim."

"Diğer taraftan, gerçekten kötü koşullarda olan bir pist yüzeyinde çok zor bir yarışın sonunda 4 puanla eve döndüğüm için mutluyum"

"Kendimi geride bulur bulmaz tekrar tırmanmaya çalıştım ama sonunda Glock’un arkasındayken onu geçemedim ve ayrıca o zamana kadar olan bütün sorunların ardından pistin dışında kalma riskini almak istemedim"

"Kubica ve BMW’yi tebrik etmek istiyorum: çok iyi çalıştılar ve bu başarıyı hak ettiler. Çok güçlülr ama doğru yönde çalıştığımızı düşünüyorum, buradaki her günde performansımız göründü."


Yorumlar

  1. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    kimi merak etme geçen sene yaptıgın gibi son 10 yarışın beşini kazanırsın ama önümüzde 11 yarış var sen 6 tane kazanırsın işi bitirirsin kimsede sana yaklaşamaz…

  2. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    benimde geçmediiii gecicekkk gibi de değilll !

  3. Rakkathebest  avatarı

    ya f1 le moto gp cakısıyormus bu arada :S ıkısındede durumlar krıtık ya ah su hatalar olmıcaktı son ıkı yarısta…yanı hala sınırım gecmedı nedense

  4. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    ewet bende kubi yii severiimm amaa puann almıycaktıı off.. :@

  5. Rakkathebest  avatarı

    kimi guzel konusmus gercekten ama sımdı kazanma zamanı yanı gerı donus yapma zamanı bakalım bunu yapabılecekmı cunku fransadada yakın bır yarıs olabılır massa dan ıse yılın en guzel atakalrını ızledık tırmanısı guzeldı acıkcası yarısı nıck yada alonso nun almasını ıstemıstım yada toyota yada str yanı kubıca harıc herhangı bırı…sevmedıgımı sanmayın cok ıyı bır pılot ama puan tablosunda farkı acmıs bıraz 😀

  6. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    evet mclaren herşeyii söylerdii heralde beklerim onlardan ama Kimii gene sportmenliğini gösterdi o kadar iyi yerlerii hak ediyoo kii umarım istediklerine ulaşır!!!!

  7. fatma hilal yuney avatarı
    fatma hilal yuney

    aynı olay tam tersi şekilde olsaydı.mclaren çok karalayıcı konusurdu.kimi gerçek bi sporcu.lafı ağızlarına tıkadı

  8. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    işte gercek sporcuu KİMİ nin söylediklerine bir bakın daha fazla konusmaya gerek yok heralde…!

  9. recep ivedik avatarı

    "Açıkçası herkes hata yapabilir, iki hafta önce ben de hata yapmıştım. O biri, 200 km/s hızda iken bir hata yapmaktır ama diğeri, kırmızı ışıkta duran bir araca çarpmaktır. Kızgın değilim. Çünkü bu bir şey elde etmez ve sonucumu değiştirmez."

    bu da isyan eden ve verilen cezayı ağır bulan mclaren ne kapak olsun..

  10. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    umarım bunlar son hatalar olur…..

  11. ferraride nedense bi saçmaladı son zamanlarda! monakoda olanlardan sonra bari kanadada bi hata yapmasalardı. massanın yarışı yine mafoldu

  12. e) hiçbiri .kimse kimseye teşekkür etmek zorunda değil! Ayrıca o kiminin normal hali herkesi kendinize benziyor sanmayın

  13. murat bekar avatarı

    yarışın özeti şudur 1)hamilton tüm yarışı mahvetti bunu herkes kabul etmeli
    2)massa takımın hatasından dolayı şansızlığı (bence sezonun en iyi yrışını çıkardı)
    3)tabiki bmw bu durumdan en iyi faydalanan takım olmuştur
    4)alansoyu herkesin tebrik etmesi gerekir
    5)BMW takımını herkesin tebrik etmesi gerekir
    6)buarda BMW takımı önce hamiltona sonra ferrariye sonrada da renoya teşekkür etmesi gerekir (zira dubleyi başka şekilde yapamazlardı)

  14. hala sogukkanlı olabılıyo bu kımı ya:D helal olsun ya tam sportmen walla:D

  15. recep ivedik avatarı

    kimi sölediklerinde sonuna kadar haklı…200 km ile kaza yapmak var kırmızı ışıkta duran bi araca çarpmak var..aslında hamiltona bi alkol testi yapsalardı orda iyi olurdu…

  16. Saglik Olsun Ne Diyelim Massa 3 Defa Pit Yapmasaydi 1 Ci biLe Olabilirdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir