Rosberg Talihsiz Kazanın Üzüntüsünü Yaşıyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Montreal’de talihsiz olarak nitelediği kazanın matemini tutuyor.

Rosberg, kırmızı ışıkları geç görüp Raikkonen’e çarpan Hamilton’un arkasına vurdu. Burada Alman pilot ön kanadını kaybetti ama devam edebildi. Yarışın sonunda da 10. sırayı alabildi.

Bunun yanı sıra Alman pilot, Fransa’da 10 sıa grid cezası aldı.

Rosberg: "Başlangıç harikaydı. İlk virajda Alonso’yu geçtim ve ondan uzaklaşıyordum. Aynı zamanda Massa’dan çok fazla zaman kaybediyordum. Ama sonrasında pit yolunda o talihsiz kaza oldu"

"Yarışta daha sonra Vettel’i geçmeye çalıştım, gerçekten denemem gerekiyordu. Ama temiz çizginin dışına çıktım ve geniş aldım, Heikki de beni geçti. Şimdi doğal olarak orada daha iyi bir sonuç elde etmeyi umduğumuz Fransa’daki gelecek yarışa bakıyorum."

Takım arkadaşı Kazuki Nakajima, Honda’dan Jenson Button’un arkasına temas etmesi ile ön kanadına hasar verdi ve değiştirmek için pit yolunda girerken bu ön kanat, aracının altına sıkıştı. Böylelikle de Japon pilot, aracın hakimiyetini kaybetti ve duvara vurarark yarış dış kaldı.

Nakajima: "Olan bütün diğer kazalarla birlikte işler yolunda gidiyordu ama sonrasında Jenson’u takip ederken U virajın ortasında çakılların üzerine kalıp çekişi kaybetmiş göründü ve ondan kaçınamadım. Ön kanadıma hasar verdim ve kopuyordu"

"Pit yoluna gelirken bağlantısı kalmadı ve şasinin altına sıkıştı. Bu yüzden virajı alamadım ve benim için olan buydu"


Yorumlar

  1. ahmet ozkal avatarı

    rosbergin pitteki t-cam den belki 10 kez tekrar tekrar izledim birincisi ışık ordan görülmüyor çok küçük ikincisi lewisin araç kimiyi görmesini engelliyor ve kiminin durduğunu gördüğü an frene asılıp direksiyonu kırıyor bence daha düşük bi ceza almalıydı

  2. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    rosbergin yapacak bir şeyi yoktu hemen lewisin arkasında gidiyodu ama nispeten luwise göre daha yumuşak vurdu??? rosberginde 10 sıra ceza almasına üzüldüm

  3. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    ahh ahh ..

  4. tolga soydan avatarı

    bi körde bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir