Alonso: "Hamilton'ın Şampiyonluk Şansı Bizden Az"

yazar:

kategori:

Vettel, Suzuka’da kazandıktan sonra lider Alonso ile farkı 4’e indirdi ve yaz tatili öncesinde Ferrari pilotunu takip eden bir grup pilot içinden art arda iki galibiyetle sıyrıldı.

Kore GP öncesinde konuşan Alonso: “Lewis için durum şimdi daha zor diye düşünüyorum. Çünkü şu anda önünde puan çalması gereken sadece bir pilot yok”

“Biz (Vettel ile ben), aşağı yukarı aynı durumdayız ve (Hamilton) o geride. Yani şampiyonluk şansı biraz daha az”

Bu rağmen Alonso, Hamilton’ı şampiyonluk mücadelesinin dışında görmüyor.

Alonso: “Hâlâ ihtimal var. Japonya ve öncesinde Lewis Hamilton’ın formuna bakın… Hâlâ fazlasıyla fırsat ve alınacak puan var”

İspanyol pilot, son 4 yarışta 2 defa kaza nedeniyle damalı bayrağı görememesi karşısında Ferrari’nin aşırı tepki vermemesi gerektiğine inanıyor.

Alonso: “Bizim için neredeyse mükemmel bir sezon oluyor: İyi stratejiler, iyi yaklaşım. Elimizde olanla azami puanlar aldık”

“Spa’da ve Suzuka’da sıfır çektik ama bunlar, tamamıyla kontrolümüz dışındaydı”

“Çok fazla şey değiştirmemize gerek yok. Şimdiye kadar yaptıklarımızı sürdürmemiz lazım”


Yorumlar

  1. Eklemeden geçmeyeyim. Geride olan değil önde olan pilot baskı hisseder. Onun için birçok pilot şampiyonayı lider götürmek yerine kovalamayı tercih ettiğini belirtiyor. Önde olduğun zaman yakalanma korkusuyla hata yapma olasılığın daha yüksek oluyor.

  2. Hamilton korkudan ve baskıdan Kore'de yarışmama kararı almış. 🙂 Şuan en büyük baskıyı hisseden birisi varsa oda Alonso'dur. Bu yavaş araçla 4 puan farkla lider ki muhtemelen bu hafta sonu geriye düşecek.

  3. Vettel ve Alonso birer yarış puansız ayrılırsa neden olmasın. Fark hemen kapanır. Raikonnen'i hiç hesaba katmadan konuşmuş. O zaman sessiz sedasız Rai de şampiyonaya ortak olur. Ve bu süper olur. Dilerim son yarışı aralarında 3-5 puan farkla ayrılarak girerler. Ne güzel olur.

  4. o meshur 2007 sezonundan sonra sampiyon vettel'de olur alonso'da olur kimi'de olur hamilton'da olur.Sans az ya da cok.2008 sezonunun son 500metresinde sampiyon belli olduysa hersey olabilir birakin heyecanini yasayin 😉

  5. Merak etme alonso senin şansında bu hafta sonu bitecek.

  6. ismail uçar avatarı

    sinagapurda lewis kazansaydı şampiyona tadından yenmezzdi valla :)) alonso doğru demiş 41 puan fark var hemde iki rakip var

  7. Psikolojik baskı mı istiyorsunuz ? Alın size babası.Konuş adamım konuş.

  8. Alonso şampiyonluk için Mclarenden korkmadığını göstermek istiyor ama bana göre şampiyonu Mclaren pilotları belirleyecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir