Vettel Momentumu Kore'ye Taşıma Konusunda İyimser

yazar:

kategori:

Çifte dünya şampiyonu, art arda 3. defa şampiyon olup daha önce sadece Juan Manuel Fangio vve Michael Schumacher’in elde ettiği başarıya ulaşmak istiyor.

Red Bull pilotu şu anda lider Fernando Alonso’nun sadece 4 puan gerisinde ve son formunu devam ettirmemesi için bir neden görmüyor.

Momentumu sürdürme konusunda Vettel: “Elbette. Son iki yarışımız iyiydi. Burada iyi durumda geldik ve momentumu, burada yine güçlü bir sonuç alma adına kullanacağız”

“Bu pistin bize uygun olduğunu, burada geçmişten gelen şekilde rekabetçi olduğumuzu biliyoruz. Yani yine (kazanmaya) çalışacağız”

Alman pilot, 2012’nin tahmin edilemez doğasına rağmen Red bull’un güçlü olmasını bekliyor.

Vettel: “Sonuçta geçen iki yılda pistin doğası bize uygun oldu. Bu yüzden rekabetçi olmalıyız. Ama bu sene tahmin edilemez oluyor; neler olacağını bilemiyorsunuz”

Vettel, yaz tatili öncesinde Alonso’nun 44 puan gerisindeydi; şimdi bu fark 4’e kadar indi.

Vettel: “Belki de yazın iyi bir tatil yaptım; belki bu kış aynısını düşünmeliyim”

“Çoğumuz için inişli çıkışlı bir sezon oluyor. Bu sene sürpriz yapabilen çok araç gördük.. Williams’ın rekabetçi olduğu yarışa bakın; Çin’de Nico (Rosberg) güçlüydü ve kazandı. Kazanabilecek araç sayısı bir ikiden fazla. Bu yüzden rekabetçi olmak için her şeyi doğru yapmanız gerekiyor.”

“İyi yarışlarımız da oldu, kötü yarışlarımızda. Son ikisi bizim için iyiydi ama birkaç yarış öncesinde Monza’da yarışı tamamlayamadık”

“Odağımızı kaybetmemeli ve konsantre olmalıyız.”


Yorumlar

  1. yani yavaş olmalarının sebebini schumiye atmasınlar.

  2. mclarende tecrübesi var ferraride pek ihtiyaç yok ama yeni çıkan haberde dediği gibi mercedes e katılırsa brawn ında orada olmasıyla 5-10 yıl hamilton un seri şekilde şampiyon olduğunu görürüz.inşallah olmaz.en azından 3 senelik başarısızlıklarını schumi ile örtmezler.

  3. Redbull Newey e dua etmeli adam tam bir deha şuanda adama 0 dan bir araç yap deseniz yine rekabetçi bir araç çıkarır bu adamın Ferrari yada Mclarende olduğunu düşünemiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir