Schumacher: "Alacağım Sonuçlar Otomobile Bağlı"

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot, Mercedes’le sadece bir kez Valensiya’da podyuma çıkabildi. Takım arkadaşı Nico Rosberg ile Çin’de yarış kazanmıştı.

Schumacher elde ettiği bu 155. podyumdan sonra bir daha altıncılıktan yukarıya çıkamadı. 

Alman pilot, yeniden güçlü bir sonuç alma ihtimalinin olup olmadığı sorulduğunda “Otomobilimizi gerçekten iyi bir şekilde geliştirip geliştiremeyeceğimize bağlı.” diyor.

“Son yarışlarda olduğumuz yere bakarsak, bunun için biraz şansa ihtiyacımız olduğunu fark edebiliriz. Ama biz alacağımız sonuçlar için sadece şansa güvenemeyiz.”

“Otomobil üzerinde çalışmaya devam ediyoruz ve geliştireceğimizi umuyoruz.”

Schumacher, Formula 1’de gerçekleştireceği ikinci emeklilik öncesi kafasının ve düşünme şeklinin ilk emekliliğinde olduğundan çok farklı olduğunu belirtiyor. 

“O zaman, 2006’da, Hala şampiyonluk mücadelesi veriyordum. Mücadelemiz bitime 2 yarış kala Suzuka’da sona ermişti. Şu an ise buna yakın olduğumu düşünmüyorum! Bu nedenle … oldukça farklı, evet!”

Schumacher , pistle ilgili olarak da şöyle konuştu: “Pistin karakteristiği gereği burada pakedimizin makul olacağını düşünüyorum. bunun tam olarak ne anlama geldiğini bilemiyorum ama umarım sıralamalarda ilk on içinde olabilir ve sonrasında neler yapabileceğimize bakabiliriz.”

“Japonya’daki tempomuza bakarsanız, çok fena değildi. Sıralamalarda harika değildik ama yarışta attığım en hızlı tur liderlerin en hızlı turundan çok uzakta değildi.”

 

 


Yorumlar

  1. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    maksimum 5. olur,taka araba ile … öndekilerin hepsi yarış dışı kalacak öyle podyuma çıkabilir anca

  2. Dediğin oldukça doğru. Brundle iyi bozuldu ama 🙂

  3. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Schumacher ilk defa elimden geleni yapacağım demiyor. Takımdan ayrılması kesinleştikten sonra pası ilk defa mercedes'e attı. Brawn ile aralarının açıldığını hissediyorum.

    Bu arada Schumacher'in emekli olmasına en sevinecek ve en üzülecek olanlar ingilizler olsa gerek. Seviniyorlar çünkü kıskançlık duydukları bir adama yaptıkları eleştirilerin sonuç verdiğini düşünecekler.

    Üzülecekler çünkü her mücadelede herhangi bir olayda artık schumcher'i suçlayamayacaklar. Sky F1 den takip edenler bilecektirler ki Martin Brundle eline geçen her fırsatta Schumacher'i suçlamış ve hep yaşını dillendirerek hatanın onda olduğunu söylemiştir.

    Schumi de bunun farkındadır ve her zaman misillemeyle karşılık vermiştir.

  4. Ahh be Schumi, bitirdin beni:(
    Senden gelecek güzel bir haberle nasılda motive ve mutlu olurdum oysaki:(

  5. Otomobili boş verdik zaten bir işe yaramıyor. Sadece seni o koltukta son 5 kez daha yarışırken izlemek.:((

  6. Zaraki Kenpachi avatarı
    Zaraki Kenpachi

    Zor işin be usta…Mercedes sana hiçbir zaman araba yapmadı ki direkt Unimog verdiler…:))

  7. en azından inşallah bir zafer alırsın kalan 5 yarışta.şans yada başarı farketmez.son kez bir şov yap.pirelli sana sesleniyorum ona özel bir lastik üretinde spa 2009 daki sıralama şovu gibi bir gün yaşayalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir