Red Bull: "2012, En İyi Formula 1 Şampiyonluğu Olacak"

yazar:

kategori:

 

Avusturyalı takım, art arda üçüncü dünya şampiyonluğuna doğru ilerlerken Horner, bu sezon mücadeleye geri dönüş şekillerinin, şampiyonluğu daha da güzel hale getirdiğini düşünüyor.

Horner: “Birçok açıdan en büyük zaferimiz olacak diye düşünüyorum. Çünkü kolay olmadı.”

“2010, sıra dışı bir başarıydı ve 2011’de ise kazandığımızdan daha iyi savunduk”

“Bu sene kural değişiklikleri nedeniyle kış boyunca büyük bir mücadele içine girdik. Bu yüzden şampiyonluğu kim kazanırsa kazansın, fazlasıyla hak etmiş olacak. Çünkü Yakın F1 tarihinde en zor senelerden birisi oluyor”

2010’da Vettel, ilk şampiyonluğunu Abu Dhabi’deki son yarışta alırken 2011’de baskın performansı sayesinde sezon sonunu beklemeden unvanını ilan etmişti.

Red Bull, şu anda McLaren’ın 41 puan önünde lider, Vettel ise Alonso’nun sadece 4 puan gerisinde ikinci; Kore GP ile birlikte 5 yarışlık küçük şampiyona da başlamış oluyor.

Birçok kişi Vettel’in farkı buraya indirdikten sonra RB8 sayesinde şampiyon olacağına inanıyor ama Horner o kadar emin değil.

Horner: “Bu sene gördüğümüz tek şey, tahmin yapmanın imkânsız olduğudur”

“Singapur ve Suzuka’da iki güçlü yarış çıkardık. Bitime 5 yarış daha var ve bu kalan yarışların her birine, vakti gelince bakacağız”

“Dürüst olmak gerekirse, bu hafta sonu nasıl performans göstereceği konusunda kimsenin net bir düşüncesi yok. Bununla birlikte, önceden iyi performanslar sergilediğimiz pistteyiz ve umarım bu hafta sonu da güçlü olabiliriz.”

“Suzuka ve Singapur’da art arda kazanmak harikaydı. Sebastian’ın Alonso’nun fazlasıyla puan çalması da önemliydi.”

“İki haftada 35 puan çaldı. Bu da işlerin ne kadar çabuk değiştiğini kanıtlıyor ki gelecek yarışlar için tahmin yapmak, bu nedenle yanlış olur”

 


Yorumlar

  1. alternator tek umidi fernandonun bu saatten sonra…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir