2012 DTM'de Son Yarışa Doğru

yazar:

kategori:

DTM’de 12 yarışlık takvimin sonuna gelindi. 5 farklı pilotun galibiyet aldığı sezonda şampiyonluk düğümü önümüzdeki haftaki Hockenheim yarışıyla birlikte çözülecek.

Üç farklı pilotun şampiyonluk şansı bulunuyor. Bu isimler, 127 puandaki Gary Paffett, 124 puandaki Bruno Spengler ve 109 puandaki Jamie Green.

Sezonun geride kalan 12 yarışında Paffett, iki galibiyet, bir pol pozisyonu, beş podyum ve bir en hızlı tur elde etmeyi başardı. Spengler ise iki galibiyet, üç pol pozisyonu, beş podyum ve iki en hızlı tur elde etti. Şampiyonluğun son adayı Jamie Green bir galibiyet, üç podyum ve üç en hızlı tur elde etti.

Takımlar şampiyonasında ise HWA takımı 151 puanla lider durumda. Bmw Schinitzer 143 puanla ikinci, Mercedes AMG ise 117 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Son şampiyona yani üreticiler şampiyonasında Audi 327 puanla ilk sırada. Mercedes-Benz 296 punla İkinci, Bmw 286 puanla 3. sırada bulunuyor.


Yorumlar

  1. Mercedes in kendi elleriyle şampiyonluğu vermesini izleyeceğiz bence. Sezon başı McLaren gibi başlayan sonra kaybolan bir hali vardı aynen. Ama hiç değilse McLaren canlandı biraz olsun Mercedes de oda yok.

    Bence Spengler şampiyon olucak.

    Bu arada Audı den ben Eksröm taraftarıyım ama bu sene Mortara yıda tutuyordum son yarışta şansızlığına gitti Playboy.

  2. Haydi Gary haydiii

  3. Harika bir finale gidiyoruz. Son yarışta Pafett in kendi hatasıyla aracına zarar verip puan alamaması Spenglere yaradı. Suzuka daki Alonso Vettel farkı gibi birden eriyiverdi. Green in şampiyon olması çok zor. Pafett bir kere şampiyon olabildi ama Spengler sürekli kıyısından dönüyor. İki pilotta bu sene çok İyiydi. Ama Spengler de şampiyon olsun artık. Neyse ben yine taraf tutmayayım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir