Domenicali "Kaybettiklerimizi Geri Getirecek Olmasada Ceza Uygundur"

yazar:

kategori:

Ferrari takımı Kanada’da kaçırdıkları puanlar için oldukça üzgün. Kimi Raikkonen ilk pitlerin ardından yarışa lider olarak dönme fırsatı yakalamıştı ancak pit çıkışında kırmızı ışıkta beklerken Lewis Hamilton’un arkadan vurması sonucu her iki pilot yarış dışı kaldı.

Stefano Domenicali

Yarış sonucu için üzgün olmamız gereken bir çok neden var. Bir pilotumuzun pit çıkışında kırmızı ışıkta beklerken kaza sonucu yarış dışı kaldığını gördük. Hamilton ciddi bir hata yaptı ve FIA tarafından verilen ceza, tam olarak bizim kaybettiğimiz fırsatı geri getirmemesine rağmen olanlara uygun.

Gerçekte Kimi, özellikle mükemmel performans gösteren aracın sayesinde, galibiyet için mücadele edebilecek mükemmel bir pozisyondaydı. Felipe olağan üstü bir yarış çıkardı. Güvenlik aracı periyodunda ne yazıkki yakıt pompasında sorun yaşadık, yakıt pompasında bir şey kırıldı ve yakıt dolduramadık ve onu tekrar yakıt için pite çağırmamız en geriye düşmesine neden oldu.

Felipe kontrolünü kaybetmedi ve 5. bitirmek için mükemmel yükseliş gerçekleştirdi. Bunlar çok önemli puanlardı ve markalarda liderliği sürdürmemizi sağladı. İlk başta üzüntüden bahsettim ancak bugünkü hayal kırıklığı mücadele için tutkumuzu arttırdı.

Çok güçlü rakiplere karşı önümüzde uzun bir sezon olduğunun farkındayız ve BMW ve Kubica’yı ilk galibiyetleirnden dolayı kutluyoruz. Bu arada kendi güçlerimizin de farkındayız.

Luca Baldisserri

Kimi’nin kazası hakkında konuşmak istermiyorum: sadece hiç hatamız olmamasına rağmen büyük bir galibiyet şansını kaybettiğimizi söylemek istiyorum. Bunun yerine Felipe’ye büyük övgüde bulunmak istiyorum. İlk yakıt ikmali sırasında yaşanan problemin ardından mükemmel bir yarış çıkardı.

Geriye düşmesine rağmen 5.liğe kadar yükseldi ve bazı güzel geçişler yapıp kendisinin ne için olduğunu ve F2008’in neler yapabileceğini gösterdi. Kimi de ilk başta lastik ufalanması sorunu ile beklemesinin ardından mükemmel turlar atmaya başlamıştı ve yarışın en hızlı turunu attı.

Geçen sene bu son 2 yarışın nasıl geçtiğine bakarsak performans bakımından gerçekten gelişme gösterdik ancak çeşitli sebeplerden dolayı alabileceğimiz sonuçları alamadık. Artık bu kötü sonuçları bir an önce tersine çevirip standartlarımıza dönmeliyiz.


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    10 yarış men etmekte az olur çok saygıdeğer arkadaşım, hemen orda pistin yanındaki ağaçlardan birinde ipi geçirip darağacına çekmek daha mantıklıydı, şipşak anında görüntü, senin gibilerde tatmin edilmiş olurdu böylece.

  2. Mustafa Sar avatarı

    lewis'e on yarış men daha adıl olurdu…
    mosley'in kıcı ile uğraşmaktan zaman bulamayan fia nın ciddi bir değerlendirme yapmasını beklemek deli saçmalığı olurdu…

  3. Burdan Massa'yı tekrar tekrar tekrar tebrik etmek gerek, son sırada çıktığı pit stoptan sonra harika bir yarış çıkardı. Kubica kadar iyiydi hatta daha iyi.

  4. Sinan Şahin avatarı

    evet artık ferrari standartlarına dönmeli 🙂

  5. eğer rai emekli olucaksa massa&kubica ikilisi süper olur ikiside gözü kara ve bi okadar da başarılılar. tabi BMW "kubi"yi bırakıcak kadar aptal ve ekonomisi yerinde deilse 😀

  6. tolga soydan avatarı

    geçişleri çok güzeldi ama birazda şanslıydı.aslında onun için hem şanssız hemde biraz şanslıydı geçişlerde.U virajda yaptığı atak en iyiler arasına girer.

  7. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    son senlerde bir virajda 2 aracı birden geciş görmedim motogp hariç tabi…

  8. ahmet ozkal avatarı

    bende 2. kez massa niye pite girdi diyorum pompa bozukmus simdi oğrenmiş olduk yalnız massa bu son yarışlarla beraber ferrarideki koltuğu garanti altına almış oldu yarış boyunca mükemmel geçişler gördük bi ara 12. idi pite girenlerle beraber geçişle 5. iliğe kadar yükseldi 4. bile çok yakındı helal olsun pistteki en iyi sürüşü izletti bize resmen aslında

  9. erdem akyols avatarı

    Massa süpersin ya rakibin yok piste pisteki tüm araclara atak yapti mclarene bile daha ne yapsin… ve hepsinide gecti adamımsın devam ett… herkez bu adamı örnek almali…

  10. tolga soydan avatarı

    10 snylik farkı azaltı belki daha da azaltıcak.pittede geçebilrdi veya geçemzdi.nerden girdiyse SC zaten

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Se sa larla yine işimiz var bir tane de benden o zaman sc girmeden 2nci olan fark 6,8 saniye force india aracı sc ye gerek olmadan pisten çıkarılıyor sc periyodu yok fark aynen muhafaza ediliyor buda benim sesa lı yorumum şimdi kim 1.nci oldu

  12. tolga soydan avatarı

    adam pitten lider çıkıyodu.sen ne konusuyon.almış hızını gidiyo.tabiki kazanacağı belli değil motorsporu bu.normal şartlarda sorun olmasaydı hadi senin hatrına podyumda olurdu.bana kalırsa kazanırdıda

  13. pardon ama hangi kaybettiğini geri getirmedi? diye sormak isterdim..sanki Raikonen o pistte yarışan tek pilotto..sanki yarışı kazanacağı yüzde yüzdü..yok böyle bişi.kaybettiğinizin ne olduğu kesin değil..ama hamiye verilen ceza ile kazancınız kesin..raikonenin şampiyonadaki en büyük rakibi 10 sıra geriden başlayacak yarışa..bundan büyük kazanç mı olur.

  14. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Gizli FIA başkanı olan bu şahıs konuştuğuna göre olay kapanmıştır.

  15. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Gizli FIA başkanı olan bu şahıs konuştuğ

  16. aynısını düşünüyorum. "Kaybettiklerimizi Geri Getirecek Olmasada Ceza Uygundur"

  17. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    :D:D

  18. tolga soydan avatarı

    sinan ergin =)=)=)=) çok güldümmm!

  19. bu hamiltonu max mosleyin eline vericeksin, kırbaçlasın

  20. Aklibasinda guzel yorumlar. Massa`yi guzel gecisleri icin tebrik etmek lazim, gercekten yilin gecisi olabilir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir