Button, Webber'in Gerektiğinde Vettel'e Yardım Edeceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, takım arkadaşı Vettel’in hemen önünde ilk cebin sahibi oldu. Alman pilot, şampiyonada Fernando Alonso’nun 4 puan gerisinde art arda üçüncü unvanını almak istiyor; diğer taraftan Webber, 56 puan geride.

Webber’in Vettel’e yol verip arka grubu engellemesini bekleyip beklemediği sorulduğunda McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh: “Bunu yapacağını sanmıyorum; sen ne düşünüyorsun?”

Yanında oturan Jenson Button: “Bunu yapacak.”

Whtmarsh: “Bunu gönüllü bir şekilde yapacağını düşünmüyorum”

McLaren Pilotu Lewis Hamilton, Alonso’nun 42 puan gerisinde 4.; yarınki yarışa da 3. olarak başlayacak.

4. cebin sahibi Alonso ile 2. Vettel, pistin kirli tarafında, Webber ile Hamilton temiz tarafta. Webber’in kalkışlarının çok iyi olmadığı düşünülünce Hamilton’ın başlarda bir şansı olacağı düşünülüyor.

Formula 1’de takım emirleri yasal ama Red Bull, şimdiye kadar hiçbir zaman bu uygulamaya gitmediklerini, gitmeyeceklerini söylüyordu. Peki bu sefer açıkça yaparlar mı?

 


Yorumlar

“Button, Webber'in Gerektiğinde Vettel'e Yardım Edeceğine İnanıyor” için 35 yanıt

  1. Lutufta bulunmuş şampiyon olduktan sonra 😉

  2. Olay budur:D

  3. Şuan da Webber'in şampiyonluk şansı yok. Gerçek anlamda. Yani takım emri uygulanırsa yer verir. Siz Alonso Almanya 2010'da takım emriyle kazanınca şampiyonluk şansı dediniz savundunuz durdunuz. Şimdi de aynı şey niye bu kadar üzerinde duruyorsunuz. Üstelik artık serbest. O zaman yasaktı.

  4. Ayrıca kendi yorumunu giriş çıkış yapıp beğenenleri de çok gördük 🙂 Kendini beğenmişlik de diyoruz biz buna…

  5. Yorum beğenilerek haklı olunuyorsa feysboklara takıl sen rambo 🙂
    Alonso için de aynı şey geçerli. Tabi Massa'nın matematiksel olarak şampiyonluk şansı olsaydı.
    Webber'in şampiyonluk şansı matematiksel olarak bitsin; senden bile önce derim Webber yol versin diye. Şu anda ise kendi yoluna baksın derim.
    Benim kafam her daim düzgün çalışır. Lakin görüyorum ki aradan geçen bunca zaman rağmen senin kafa hiç değişmemiş, gelişmemiş. Bunca yıllık balliciler var ama senin gibi kafa görmemişlerdir.
    Renault motoruna güven olmazsa olmaz. Mekanik sporlarda herkesin başına gelebilir. Diyelim ki Vettel'in motor elinde patladı ve Webber de yol vermişti. O zaman hem Alonso'nun şampiyonluk şansı yükselir hem de Webber'in şampiyonluk şansı düşer. Ayrıca Redbull alternatörle uğraşırken Alonso ve Hamilton da Grosjean ile uğraşıyor. Hangisi daha iyi sen karar ver peeh
    Özetle: Her şey matematiksel şansta bitiyor Rambocan.
    Markalar şampiyonluğunda da pek mümkün gibi durmasa da işler her an değişebilir.

  6. burak evmez avatarı

    acısı devam ediyor hala 2008de nasıl kovalainen hamiltona yol verdi 2007de massa nasıl raikkonene yol verdi vettel webbere veya webber vettele nasıl yol verdi hiç bunları açıklamıyorsun işine geldiği gibi konuşuyorsun nasıl bir acı varsa

  7. Almanya 2010 da nasıl massa alonsoya yol verdi yarında buna benzer bi durum her iki takımda da yaşanacaktır

  8. Daha önce de bir yarışmada ve bir çengel bulmacada denk gelmiştim. Geleneksel bir bulmaca sorusu sanırım.

  9. – Konu Dışı –

    Beyler Kelime Oyunu'nu izleyen var mı bilmiyorum ama alternatörü sordular az önce 🙂 Nereden çıktıysa 🙂

  10. Elbette yol verecek. Eğer takımla Webber'in araları iyiyse Webber kendisi bunu kabul edecektir. Araları iyi değilse geçen sene çok seri yaptıkları gibi adamın debriyaj/antistall ayarıyla oynayacaklar ve adamı startta geriye düşürecekler.

    Ancak şampiyonluk için Vettel'in birinci olması gerekiyorsa, Webber'in de ikinci olmasında büyük fayda var. Arkadakilerden puan çalmak zorunda. Webber ile anlaşamaz ve adamı kasıtlı geriye düşürürlerse Webber de tepkisini vererek temposunu düşürür ve arkadakilerin geçmesine izin verir.

    Red Bull, şimdiye kadar hiçbir zaman bu uygulamaya gitmediklerini, gitmeyeceklerini söylüyordu. Peki bu sefer açıkça yaparlar mı?

    Soru, cevabını ve önceki cümledeki yalanı açıklıyor.

  11. _sözkonusu alonso ile massa olsa ne olurdu ?
    _vettel ve weber bir iki ,iki bir olsa takım açısından ne değişir.
    _weber istemesede yol vermek zorunda
    _yol vermese bile weberi erken pite alıp vettelin önünü açarlar
    _gerekirse pitte bekletirler
    _Button düne kadar hamiltona yardım edecegini söylüyordu.şimdi neden kıskanıyor.
    Parmak çocuk ve Redbulu kimse istemiyor,ne FIA nede FOTA nede Ferrari nede Mclaren
    ama tüm bunlara ragmen sampiyon olacaklar gibi.

  12. sebastian vettel avatarı
    sebastian vettel

    Şimdi burada bir şeyi açıklığa kavusturalım.webber vettelle yol verecekmiş:)))) yafff benim anlamadıgım nokta: Eğer yarın startta bi sorun cıkmazsa vettel webberi zaten kendı hakkıyla gececektır bu konusmaların coğu da boşu boşuna olacakkkk yani.!!!

  13. Takım emri yasak olduğu halde milletin gözüne gözüne sokarak yapmak manipülasyon olmuyorsa , bir pilot kazansın diye diğerinin canına kastetmek manipülasyon olmuyorsa Webber in Vettel e yol vermesi de manipülasyon değil taktik olur bu saatten sonra.

  14. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Webberle alonso arasinda puan farki 60.webber sampiyon olma ihtimali cok dusuk haaaaa yarista fernando yaris disi kalirsa webber lider gider yol vermmesine anlam vere biliriz ama hal boyleyken vettele yol vermemesi mantikla aciklana bilir bir durum deyil.zaten vettel gecen sene brezilyada webbere yol vererekbuyuk akillilik yapmisti hatirlarsaniz ki o da bu gunleri hesaplamisdi elbet

  15. Evet. Anlamsız bir cümle. Gereksiz. Madem yasal, madem avantaj aşikar bir şekilde bir adamda, o zaman uygularsın.

  16. 2011 İngiltere akla geliyor hemen. Tam tersi de oldu ama. Brezilya'da da Webber'a kaandırdılar. Vites kutusu arızasını, otomobili kullanan Vettel'den bile önce fark ettiler :)))))

  17. Sen takımdan "Arkadaşına yol ver" denmesini ister misin ? Hoşuna gider mi ? Gitmez.

  18. weberin yol vermesine gerek yokki zaten vettel her türlü geçer kendimizi kandırmayalım vetel weberden çok daha iyi pilot buarada alonsoyada geçmiş olsun bir ferrarici olaran söylüyorum bunu rb7 çok hızlı

  19. bi de bi şey eklemek istiyorum bak benim yorumu 7 kişi begenmiş senin yorumu begenen bile yok
    buda benim haklı senin haksız olduğunu gösterir hacıı 🙂

  20. Ferrari%100 avatarı

    Resimde Vettel ağlayacak gibi duruyor

  21. Ferrari%100 avatarı

    Webber takım arkadaşına yol vermeye çalışırken bi bakar iki Ferrari yanından geçer o bile anlayamaz zaten Massa startlarda bomba gibi birden fırlıyor anlayıp dinleyince her şey olup bitiyor

  22. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bu saatten sonra uygulayacaklar, gayet doğal.

  23. Muratbank geçenlerde çok uzun süredir yazamadığını işlerinin çok yoğun olduğunu söylemiştin bence sen gene bi ara ver çünkü senin kafandaki düşünceler hep aynı hacı 🙂

    aynı durumda ferrrari olsa ben bu cümlede vettel yerine alonso yazsaydım doğru düyosun haklısın + 1 tarzı şeyler yazarsın

    ama iş red bull ve sebastian vettele gelince hemen bol keseden atıyosun bence
    webber elbette vettele yol vercek ki vettelin şampiyonluğunu daha fazla garantilesin diye
    ya 2 hafta sonraki yarışta vettel yarış dışı kalırsa o yüzden burda vettelin kazanması şart
    en azından yarış dışı kalırsak alonso farkı açamaz bu reno motoruna güven olmaz

    takımın menfaatinede olmaz ayrıca zaten red bull nerdeyse bu klasmandaki şampiyonluğunu garantilemiş şimdi de pilotlar şampiyonluğunu garantilemek istiyorlar ne demişler…….

    şampiyonluğa giden her yol mübahtır hacıı :):):)

  24. Niye manupile etsin. Takım emirleri yasak değil.

  25. Takımın menfaati için elinden geldiğince çok puan toplaması gerekir ki bu durumda da senin bahsettiğin menfaat için yarışı kazanması gerekir. Vettel'e yol vermesi durumunda bu, takımın değil; Vettel'in menfaatine olur.

  26. Red Bull'un takım emri hiç uygulamadık uygulamamaya devam edeceğiz demesi saçmalıktan başka birşey değil. Ama uygularsa da kimse birşey diyemez değil mi?

  27. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Webber, Buttonun gerektiğinde hamiltona yardım edeceğine inanıyor.

  28. Formula 1 de sampiyonluk umitleri varken,hemde startta neden yol versinki,ayrica startta yol vermekte oyle kolay birsey degil,birçok etkenin ayni anda olmasi gerekir sonra yol vereyim derken biranda kendini gerilerde bulabilir,bu yarista degil ama sampiyonluk sansi kalmayinca elbette yardim edecektir yarin içinse Redbull taktiklerle Webberi Vettelin arkasina geçirebilir,ama tabi arka arkaya kalabileceklermi starttan sonra bu çok onemli…

  29. Button bu ara baya bi gaz almış.Maşşalh sadece Mclaren in değil tüm takımların lideri olucam havasında 🙂

  30. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    ahahaha hiç emir vermemişler mi ???, çok güldüm buna gerçekten.

  31. alonso kazanamassa yarışı webberin kazanmasını isterim

  32. elbette vettele geçilcek arka grubu tutçak bunu takımın menfaati için yapmak zorunda

  33. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Redbull manupile etmezse weberin yol vereceğini düşünmüyorum. Vettel startta geçemezse işi çok zor arkada hamilton ve Alonso var

  34. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Yanında oturan Jenson Button: "Bunu yapacak."

    Button, bu durumu mâkul görüyor. Peki kendi egolarını bir kenara bırakıp, yeri geldiğinde doğru olanı kendisi yapıcakmı? Ayrıca ben Red Bull'un, gözler önünde böyle bir şey yapıcağını düşünmüyorum. İşin perde arkasında zaten sürekli yapılıyor bunlar. Webber'in, belkide ilk ve tek dünya şampiyonu olacağı sene son yarışta iyi bir çelme atmışlardı.

    Bu arada kendimce bir istatistik oluşturdum. 2007 sezonundan beri Avustralya Gp'sinde pole alan sürücü şampiyon oluyor. :)) Bu yüzden benim hesaplarıma göre Hamilton'ın, şansı hala var. :))

  35. Formula 1'de takım emirleri yasal ama Red Bull, şimdiye kadar hiçbir zaman bu uygulamaya gitmediklerini, gitmeyeceklerini söylüyordu.

    Kahkaha attım.

    Bu arada Webber hayatta yol vermez.Buraya kazanmaya geldiğini söylemişti ve biliriz ki pilotlar asla şampiyonluk umutlarını söndürmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir