Button Perez ve Kobayashi'ye Ateş Püskürdü

yazar:

kategori:

İngiliz pilot ayrıca önümüzdeki sezon aynı takımda yarışacağı Sergio Perez’i de ilk virajda yaptığı frenlemeden dolayı eleştirdi.

Yarışa çok erken veda eden Mclaren pilotu Button, telsizden ‘aptal’ dediği Kobayashi’nin hatalı olduğunu söyledi. 

Button: “Öyle görünüyor ki, iki Sauber pilotu da ilk turun yarışın tek turu olduğunu sandılar. Altlarında çok iyi bir araç var ve işlerine odaklansalardı çok iyi puanlar alabilirlerdi. Ne yapmaya çalışıyorlardı bilmiyorum.”

“Çok iyi bir start almıştım, Michael’i geçtim ve ilk virajda önümde Nico vardı. Perez’ bir anda oraya geldi, içeriden daldı ve erken fren yapıp araca çarptı.”

“Virajı geniş almak zorunda kaldım ve kazadan kaçınmak için Nico’yu pist dışına çıkmaya zorladım. Sonrasında Nico ve ben arka düzlükte drag yarışı yapıyor gibiydik. Sauberler arkamızdaydı.”

“Çok çok geç fren yaptım, eminim Nico da öyle yapmıştır. Sonra birden sağ tarafımdan bir darbe aldım ve Kobayashi uçarak yanımdan geçti. İkimize birden nasıl çarptı bilmiyorum, bu çok özel bir şey olmalı.”

“Motor sporlarının zirvesinde olduğumuzu düşündüğünüzde, bu sürüş standartları gerçekten çok düşük. Olanlar küçük bir yanlış hesaplamadan ibaret değil, büyük bir hata.”

“Lastikler ve DRS alanları sayesinde burada çok iyi bir fırsat yakalayabilirdik. Burası geçiş için çok iyi bir pist. Bu nedenle insanların bu şekilde sürüş yapması gerçekten şaşırtıcı.”

Button, Kobayashi’ye verilen pitten geçme cezasının uygun olup olmadığı sorulduğunda ise, “Öyle düşünmüyorum, yeterli değildi. Gerçekten iyi puanlar alam şansı olan iki kişiyi biçti.”

“Yarış sadece iki turdan ibaret değil ve bazılarının bunu öğrenmesi lazım. Bunun olup olmayacağını hem onlar hem biz bekleyip göreceğiz.”

 


Yorumlar

  1. ARKADAŞLAR BUTTON YARIŞI KAZANAMASDA SANIRIM İLK4 VEYA 5 TE OLURDU ÇÜNKÜ YARIŞ HIZI BUTTONU YUKARI TAŞIYACAK GÜÇTE HAMİLTON ARIZALI ARAÇLA 10. OLDUYSA BUTTONUN DAHA YUKARIDA OLCAĞI BİR GERÇEK

  2. sen sıralamada 11. olursan, kalırsın karambolde, daha ne olacağını sanıyorsun ki…

  3. di mi? burası teenager f1 sitesi.. herkes de koyun olduğundan kendi takımını eleştirmek yanlış. aman ironi yazayım da düz okuyan falan olur.

  4. Gözümde canlandı şimdi bir iki başlayıp kaza yapıyoruz ve yarış dışı kalıyoruz. Kalpden giderim heralde. Yapabiliyorsanız sözleşmeyi iptal edin.

  5. oooooo eleman simdikten 1 numara ayagina yatmis. Simarmis simarik oglan artist. Neme lazim PEREZ bakarsiniz bu artistin sene ye performansindan daha bir üstün performans saglar 🙂

  6. button'ın, seneye takıma gelecek olan perez'i şimdiden psikolojik baskı altına almaya çalışması olarak görülebilir bu sözler.

    ama bana kalırsa söylediklerinde sonuna kadar haklı.
    çekik gözü sempatik bulup kalmasını istesek de, bu kesinlikle pistlerde başıboş bir tehlike olduğu gerçeğini değiştirmiyor. kobayashi'nin kaçıncı kez aptalca kontrolü kaybettiğine şahit olduk. bugün de durup dururken button'ı bildiğin biçti. aynen valencia'da massa'yı durup dururken biçtiği gibi.

    perez de yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.
    12. sıradan kalktı.
    diğerlerinden farklı olarak sert lastikleri taktı.
    ama önde kullanılmış yumuşak lastikli pilotlar kadar dayandırabildi lastiğini, sonra pite gitti.
    11. sırada yarışı bitirdi.
    0+0=0

    ayrıca ilk virajda ne yaptığını hiç anlamadık ailecek.
    adam dosdoğru virajın içine daldı.
    duramayarak arkadan birine bindirdi. sanırım bu kişi de button'mış.
    kim olduğu değil önemli olan, yaptığı hareket.
    sen bir viraja girerken aracın nerede duracağını, hangi hızda önündekine vurmayacağını, hangi açıyla virajı alacağını hesap edemiyor musun?

    tek turda zayıf.
    rakipler lastikleri anladıkça kendisini öne çıkaran lastik avantajı da sona erdi.
    hata üstüne hata.
    mclaren hayrını görsün, ne diyelim..

  7. diğerleri hadi neyse de bir mclaren taraftarının şu durumda but u eleştirmesine hiç anlam veremiyorum

  8. sen izlerken uyku mahmurluğunu atamamşsın demek daha doğru

  9. nerden geldiler bilmiyorum ama futbol fantikleri de geldiler bu spora resmen yorumlardan başka bişi çıkmıo

  10. her hafta bir kazma çıkıyor işte…haftalık nöbetler hep aynı kazmalar etrafında dönüyor..

  11. tühh şampiyonluk kaçmadı button hala şansın var ln. izlemeden konuşmuş üstelik kamui hızlı olabilir ama kontrolü kaybetti lastikler değince

  12. "Button'ı eleştirenler acaba bu yaşanılan kendi pilotunun ve takımının başına gelseydi, daha nasıl bir şiddetle ortalığı kasıp kavuracak ağzına geleni söylecekti. "

    gecen yarısta ki alonsoyla ilgili yorumları okuyabilirsin, hatası olmayan kimi ve button a demedigini bırakmayanlar vardı. hatta kazaların kasıtlı yapıldıgına dair komplo teorileri bile üretildi =)

    son olarak özellikle bu yıl yarıs ikili mücadelelerde ve startta kazalar cok arttı. bi 3-4 yıl önce bu tip kazalar cok daha azdı.

  13. Bugün mclaren'in başına gelenler tam anlamıyla bir şansızlıktan ibaretti, heryerde böyle değilmidir zaten, ingiliz atasözü gibi doğru yerde doğru zamanda olursun ama gelip biri arkandan çarpar yarışını bitirir.

    Hamilton'un demecine göre uzun sürüşler konusunda emin değildi ama gayet iyi bir konumdayken birden lastikleri mekanik bir arızadan dolayı çalıştıramama sorunu oluştu.

    Bu iki hezeyan'dan dolayı bu yarış bir fiayasko oldu bizim adımıza.. Button'ı eleştirenler acaba bu yaşanılan kendi pilotunun ve takımının başına gelseydi, daha nasıl bir şiddetle ortalığı kasıp kavuracak ağzına geleni söylecekti.

    Buda 3 bilinmeyenli denklem gibi zaten:

    1. Button yarışa devam etseydi nerde bitirecektin sanki diyenlere bir cavap olurmuydu.
    2. Hamilton aracında problem yaşamasaydı 10.luk yerinde 3. olabilir miydi.
    3. Mclaren yavaş bir araç mı artık yoksa bu yarışta başına gelenlerden dolayı takımlar şampiyonluğunda ağır bir yara mı aldı

    Şimdi herkes ne söylediyse haklı olduğuna kendini ikna etmeye devam edebilir!..

  14. İlk virajı kastediyor

  15. Perez'in kaza ile alakası yok. Button kafasını bir yere vurdu galiba, çift görmeye başlamış.

  16. Bi yakalayabilseler

  17. Kobayashi geçen hafta kazandığı krediyi ilk turda harcadı. Sezon sonunda koltuğu kapıldı kapılacak. Perez ise aşırı agresifkleşti. Nasıl olsa McLaren'e kapağı attım biraz da heyecan yaşayayım mı diyor acaba son yarışlarda.

  18. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Bu kazada bile Button'u eleştirenler var o kişileri anlamak mümkün değil. Kobayashi çarpmasın diye adam geç frenaj yaptı Kobayashi biçti geçti.Perez ilk viraj'da yer kazanmak için geç frenaj yapmaya çalıştı az daha 2. belçika faciası olacaktı.

  19. ya button sende kendini birşey sanmaya başladın ya ne diyelim artık en azından kimse senin gibi bir başkasının pitinde pit stop yapmaya çalışmıyor be button sana ne demeli peki.

  20. Günümüz gridinde arkalardan kalkarsan her şeye hazırlıklı olmalısın..Maşaallah çoluk çocuk sürüyor gibi araçları.Bi de sezon sonu stres bastırdı ki kazalar daha da artacak gibi..

  21. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    yarışa devam etsen çok matrak işler yapacaktın sankide,laf laf laf.Mercedesler gibi sende laftan ibaretsin

  22. burak evmez avatarı

    puan alsan ne olacaktı ki ne olacaktı bir söylesene zaten en fazla alabileceğin derece 6.lık 8 puan ediyor çok mu yani zaten şampiyonada bir iddian yok

  23. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Hıyar Diyenleride Gördük Boşver…

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    kobayashi'nin böyle olduğunu zaten biliyorduk. valensiya yarışında massa'yı akıl almaz biçimde biçmişti.

    ancak perez'in o starttaki ilk viraja dalışı neydi öyle? o esnada kaza olmaması bile mucize.

    gariptir ama perez büyük bir takımla anlaşmış olmasına rağmen son 2 yarıştır kendini kanıtlamaya çalışırcasına abuk subuk riskler alıyor.

  25. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Sen once adam akilli sozler soyle,kendine bak..Ondan sonra Sauberlere laf yap..Sezon ortasinda 1 puana şukrediyordun be!Ne haddine sauberler hakkinda boyle konusmaya!

  26. alonsonun ve hamiltonun başına gelen senınde geldi bu motor sporları daha dikkatli sürülse iyi olur vettele nedense kimse çarpmıyor

  27. Button fena liderlik ayaklarına yatmış.Perezi sauberdeyken eleştiriyorsa Mclarende tekme tokat döver

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir