Hamilton: "McLaren Toro Rosso ile Mücadele Etmemeli"

yazar:

kategori:

Yarışa üçüncü sıradan başlayan ve ilk turlarda iyi bir performans sergileyen McLaren pilotu, süspansiyondaki sorun sonucunda 3 pit stop yaptığı yarışı ancak onuncu sırada tamamlayabilmişti. 

Hamilton, yine Suzuka’daki gibi süspansiyon sorunu yaşadığını söylerken, takım patronu Martin Whitmarsh ise sorunun anti-roll bar’da olduğunu ve bunun sürüşü zorlaştırdığını söyledi. 

Hamilton: “Sam Michael yanıma gelip ilk bölümde arka süspansiyonda sorun yaşadığımızı ama sürüş yapabileceğimi söyledi. Yarış boyunca sordum ama ne olduğunu söylemelerini beklemiyordum. ‘Biz sorunun nerede olduğunu biliyoruz’ dediler ama ben tüm yarış boyunca otomobille savaştım.”

“Gördünüz mü bilmiyorum ama pit düzlüğünde otomobil sürekli kayıyordu, ben de düzeltmeye çalışıyordum, gerçekten ilginçti.”

Hamilton bu zor şartlar altında elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını söylüyor

“Tam bir test oldu.  Ben elimden gelen her şeyi yaptım. Geriye düşmek ve Toro Rossolar’la mücadele etmek pek eğlenceli değildi. Bir McLaren asla Toro Rossolar’la mücadele etmemeli. Asla bir Force India ile de mücadele etmemeli. Ama ben Kimi ile bir temastan kaçınmaya çalıştığım gibi olabildiğinde güçlü bir mücadele ortaya koydum.”

“Bu sonuçla artık şampiyonluğun dışında kaldık ama bazen böyle yarışlar içinizdeki gerçek yarış ruhunu gösteriyor. Ben kendi açımdan oldukça rahat hissediyorum. Zorladım ve elimden gelen her şeyi yaptım.”

 


Yorumlar

“Hamilton: "McLaren Toro Rosso ile Mücadele Etmemeli"” için 29 yanıt

  1. hani bizim takım sene içinde en iyi gelişen takımdı, arkadaşlar bırakalım bu geyiği, hepsi palavra, nal topluyoruz nal.gerisi palavra.1998'den beri F1 izliyorum, Hakkinenli yılları geç, son 12 senede bir şampiyonluk, çok komik çok, bence iyi iş çıkaramıyorlar.
    ama ne yapalım tutuyoruz işte takımı, bırakacak da değiliz ya, işkenceye devam…

  2. Takımlarda şampiyonluğu bıraktım bari Ferrari ye geçilmeyelim.

  3. Araç nasıl bu kadar rezil hale geldi anlamış değilim açıkçası. Çok gülüp eğlendim ne bileyim çok mu dalga geçtim milletle anlamadım vallah.

    Rezil bir araç oldu çıktı yine sezon ortasında olduğu gibi.

  4. bir geldi şampiyon oldu işte SHUMİ,nin varisi ondan sonra baktık gerisi yalan şuan SHUMİ,nin kullandığı MERCEDESİ altında olsa sonunculuktan kurtulamaz arabası iyi değilse yarışları hayal kırıklığı

  5. cenabet

  6. takımda bir cebabetlik var bu sene Sam Michael den şüpheleniyorum

  7. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Lewis Hamilton artık Mclaren için değil, Mercedes için çalışacaktır.

    Kalan yarışlarda Sauber pilotlarını engelleyerek veya çarparak puan almamalarını sağlamalı. Böylece Mercedes'in takımlar şampiyonasındaki yerini korumasına yardımcı olacaktır.

    Başka çaresi yok. Kasıtlı yavaşlatılıyor artık.

  8. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    araç ilk bölümde arızalandı,yapabilecek birşey yok.düzlükte araçın kıçı-başı ayrı oynuyordu,Lewis iyi idare etti. sonlara doğruda çarşamba değil ama çarşafa dolandı. tüm sezon boyunca pit hataları,dayanıksızlık,yanlış stratejiler,şansızlıklar vs… hep birarada bizi buldu ve bulmayada devam ediyor.Button ında yapacak birşeyi yoktu ama 1 gün öncesinden hata yaprak aracı gerilerden başlamak zorunda bırakırsan riskte artıyor doğal olarak. genele bakacak olursak şampiyon olmayı zaten haketmedik, bu yüzden çokta üzülmüyorum. hakkı olan aldıktan sonra herkes alkışlamalı. henüz temiz bir hafta sonu bile geçirmemiş takım tabiki şampiyon olamaz.

  9. Artık hem McLaren hemde Hamilton sene sonunu bekliyor 2 tarafta birbirini umursamıyor işin özü budur.

  10. iyi kamuran yarışdışı kaldıktan sonra garajı kapatıp gitmemişler. bu aralar en çok konuşması gereken kişinin sesi çıkmıyor yarış takımı yönetmek şirket yönetmeye benzemez Ron D. geri gelsin Martin MTCye gitsin en iyisi.

  11. Boşversene Lewis bu gidişle McLaren daha çok takımlar şampiyonasına özlem duyar.

  12. Gelecek sene için iyi bir prova oldu Hamilton için.

  13. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    evet hamilton ilk pitlerden sonra yavaşladı.Massa bile çok çok rahat geçti.Alonso ile fark açılmaya başladı.Ondan sonra da çarşaf çıktı ortaya..Ben şahsen şapka çıkardım o sürüşüne.Arızalı aracıyla bile raikonene geçilmedi.

  14. Lewis düzlükte neredeyse kontra veriyordu. Sağa sola direksiyonu sürekli kırdığını gördüm. Bu araçla puan alması büyük başarı.

  15. Hayret lewis için güzel şeyler söylemişsin diyecektim ki altından yine Kimi çıktı 🙂 Lotus un güncellemeleri pek işe yaramadı ve düzlüklerde yavaş kaldı. DRS ye rağmen Mclaren in yanına 1 kez gelebildi. Kimi nin Lewis i bir türlü geçememesinin sebeplerinden biri bu. Ama en büyük sebebi Lewis in savaşçı yanı.

  16. Yusuf  Hitay avatarı

    hayır o dediğin olay yarışın sonlarında oldu. hamilton ilk pitlerden sonra bu sorunu yaşamaya başladı.

  17. outlawrider?

  18. mclaren'in bu kadar kinci olduğunu düşünmezdim. geçen yarışki sorunu bu yarışa taşıdılar. şampiyonluk mücadelesinin iyice dışına düşürdükten sonra artık takımlar şamp. için düzgün araç verirler.

  19. Onun süspansiyonla alakası yok.Astro turf takıldı sağ sidepod kanadına.Ondan oldu o olay.

  20. Seneye büyük ihtimal en büyük rakibin olacak takım hakkında böyle konuşmamalısın !

  21. evt onboard görüntülerde düzlüklerde hamiltonun direksiyonu sağa sola kırdığını görüyordum aracta bi sorun oldugu belliydi

  22. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Yarışın yıldızı hamiltondu tebrik etmek lazım.O haliyle bile raikonene geçit vermedi.6 tur boyunca hem drs ye rağmen güncellenmiş araçlı raikoneni arkasında tuttu.Yarışa heyecan kattı.o kadar aracın içinde çarşafın hamiltona dolanması çok büyük şanssızlık.

  23. Toro Rosso bugun cok gucluydu..Yaris yildizi ya 12 sira kazanan daniel. ricardo yada massadir.

  24. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    bu biraz ağır olmuş sanki mgp su an kimlerle mücadele ediyor

  25. Yusuf  Hitay avatarı

    cidden araç düz gitmiyordu. düzlükte sağa sola kayan aracı da ilk defa görmüş olduk.

    2 yarışı da süspansiyon sorunuyla heba ederek mclaren bu yıl kendini aşmış durumda.

    hamilton kendini bu ***** saçma olaylardan kurtarmakla iyi etti diyeceğim ama gittiği takımda da efsanevi olaylar yaşanıyor bu yıl. aşağı tükürsen sakal misali.

  26. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    kendisini geçen Kimi'yi akıllıca kers ile geçmesi ve sonra zorlaması harika idi.
    Lewis bugün kesinlikle çok iyi idi.
    Şampiyonumuzun, ayrılık veya kullanılamayacak durumda olan McLaren'e rağmen motivasyonun bozulmamış olması saygıya değer.

  27. Bir McLaren asla Toro Rossolar'la mücadele etmemeli. Asla bir Force India ile de mücadele etmemeli. Bu iş için Mercedes var.

  28. seneye bol bol mucadele edersin iste sanada antrenman olmustur …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir