Vettel Sonlarda Lastiklerin Endişe Yarattığını Kabul Etti

yazar:

kategori:

Alman pilot, ikinci cepten yarışa başlamasına rağmen ışıklar sönünce çizgiden iyi ayrıldı ve takım arkadaşı Webber’i geride bıraktı. Ondan sonra yarışı kontrol eden Vettel, damalı bayrağı rahat bir şekilde önce geçti.

Red Bull pilotu, sonlara yakın dönemde sağ ön lastiğini kilitlediğinde korktuğunu da kabul etti.

Vettel: “Muhteşem. Çok ama çok mutluyum. Muhteşem bir yarıştı”

“Esasen iyi bir kalkış yapmayı hedefliyorduk. Kirli taraftan kalktığımdan emin değildim ama iyi bir kalkış yaptım. Mark (Webber) biraz patinajda kaldı. Bu yüzden yan yana gelebildim ve üçüncü virajdan iyi bir çıkış yaptım”

“İki mükemmel pitstop yaptık. Tek hata, üçüncü virajda ön sağ lastiğimi kilitlememdi. Biraz da benim hatamdı ama şansıma, arka grupla aramda fark vardı. Sonunda da lastikler gerçekten endişe yarattı”

Bu galibiyetle, 39 puanlık farkı eritip Alonso’yu geride bırakarak liderliğe yükselen Vettel, Red Bull’un son 4 yarışta daha iyi olacağına inanıyor.

Vettel: “Çocuklara teşekkür etmek istiyorum. Her gece tam gaz çalıştılar; araç üzerine yoğun çaba harcadılar. Bir adım daha attık ve bize gereken de buydu. umarım önümüzdeki yarışlarda da bu momentumu sürdürürüz”

“Şampiyonada inişler çıkışlar oldu. Biz kendimize odaklanmalıyız. Mümkün olan en iyi sonuçlar adına elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.”

“Sene sonunda yeteri kadar puanımız olursa, kendimizden endişe etmememiz gerektiğini söyleyen çok insan olacak.”


Yorumlar

  1. Lastik mesajları gerçek miydi bilmiyorum ama @AvantiFerAvanti nin dediği gibi yarışın en iyi son sektör zamanı son turuyla Vettel e ait ve diğer sektörler de gayet rakabetçi. Sonuçta ortada hile yok. Diğer takımları etkilemek için yapılmış bir taktik mi bilmiyorum. Çok ta tın 🙂

  2. Bunun bir oyun olduğunu anlamamak için ya Red Bull taraftarı ya da kör olmak gerekiyor.Yarışın 52.turundaki telsiz konuşması:

    "Tamam Sebastian,sağ ön lastik artık iyice erimeye başladı,yakında tellerine kadar ulaşacağız yavaşlamalısın !"

    Sonuç mu ? Yarışın son turunun son sektöründe yarışın en hızlı son sektörü.

  3. Allah alonso ve fanlarının kem gözlerinden korusun.İşleri güçleri öndeki arıza yaşasın diye dua etmek.Rabbim sen onları ıslah eyle.Amin

  4. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    koçum benim lastik mastik hak getire sen böyle sürmeye devam et aslanım benimm :))

  5. evet sen baya endişe ettin ağlak bey hele senin taraftarların yarış boyunca kendinden geçti(bazıları zekat keçisi gibi titremiştir).alternatör mü bozulacak yoksa lastik mi patlayacak.daha durun bekleyin spa ve suzukada olanlar başınıza bi gelsin ağlakı göreyim ben.bu sefer küfürle yetinmez direk adamı boğar öldürür

  6. burak evmez avatarı

    red bullun böyle yalanlar yapmasına gerek yok kendilerine duyulan saygıyı azaltıyorlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir