Ferrari 2013'te Massa, 2014'te Vettel ile Yarışabilir

yazar:

kategori:

 

Ferrari’den kaynaklar, 2014 sezonu için Vettel ile opsiyonlu bir anlaşma imzalandığını söylüyor. Bu opsiyon ise Ferrari’nin 2013’te alacağı sonuçlara bağlı olacak.

Yani bu durumda İtalyan ekip, 2013 için şampiyonluk mücadelesi vermeli; o zamana kadar ise Alonso-Massa ikilisi ile devam etmeli.

Felipe Massa, sezonun ikinci yarısında aslında kendisinden beklenen performansı göstermeye başladı; hatta Kore’de takım arkadaşından daha hızlı olduğu görüldü. Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali de bunu destekliyor.

Domenicali: “Son iki yarışta mükemmel bir iş çıkardı. Sezon sonu için bu gerçekten çok ümit verici.”

Sezona zor bir giriş yapan ve yaz tatili öncesinde artık kaybetti denilen koltuğuna ikinci yarıda sıkıcı yapışan Massa, 2013’te de takımda kaldığının açıklanmasını yakın zamanda bekliyor.

2014 takım kadrosu konusundaki iddialara gelince…. Vettel’in Ferrari’ye gelmesi, anlaşması gereği takım arkadaşı kararı konusunda söz hakkına sahip Alonso tarafından onay aldı. Bununla birlikte İspanyol pilot, son zamanlarda birbirlerine övgüler yağdırsalar da Lewis Hamilton’ın gelişini kabul etmedi.

Vettel-Alonso ikilisinin yan yana gelmesi, şüphe yok ki F1 gridinde en çok dikkat çekecek ortamı ortaya çıkaracak ama Alman pilotun bu transferi, Red Bull’da büyük bir boşluk yaratacak.

Vettel ve Red Bull, Ferrari ile ilgili haberleri doğrulamıyor ve 2014 sonuna kadar anlaşmalarının olduğunu sürekli dile getiriyor.

Ama Red Bull Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, mevcut anlaşmanın içinde performansa bağlı maddelerin olduğunu söylemişti. Yani bu durumda, anlaşmada yazan başarılar elde edilemezse Vettel’in ayrılmasına engel olamazlar.

Mark Webber’in Red Bull anlaşması sadece 2013’ü kapsıyor ve sonrasında Formula 1’de yeni bir dönem başlıyor: 1.6 litre V6 motorlar; yeni şasiler.

Lewis Hamilton, Mercedes’e 2013’te katılacak ve 3 sene orada kalacak; Alonso ise Ferrari ile 2016 sonuna kadar birlikte. Jenson Button, 2014 sonuna kadar McLaren’da.

 


Yorumlar

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Herkes massayı konuşuyorda 2014 te Vettel ile Massa takım arkadaşı olursa şaşırmayın bu takımda sadece birinci pilotlar değişti massa görevine devam etti 😉 çünkü massa görev adamı.

  2. rocco junior avatarı

    Gelsin bekleriz kardeşim.Alonso ile aynı arabada neler yapacak çok merak ediyorum tabi gerçekleşirse.Bana kalırsa Alonso,onu mağlup edecektir.Ama sonuçta kırmızı tulumu giydiği için desteğimizi arkasına alacaktır.Peki çok istiyor muyum gelmesini?Hayır.Ama Alonso emekli olduktan sonra o koltuk içni en uygun aday olacaktır

  3. Orası öyle. Ama ben kendisinin de Ferrari'yi istediğini zannediyorum. Sonuçta burada Ferrari'den bahsediyoruz, kim istemez? Özellikle de diğer alternatifinin Mercedes olduğunu göz önünde bulunduracak olursak.

  4. DreamOfWinD  avatarı

    Alonsonun vettele onay verdiği hakkında takım içinden bir bilgi duymuştum hatta bir de yanılmıyorsam haziran ayındada ispanyol gazetecilerden okumuştum. Ama hamiltonla ilgili bir şey duymadım.

  5. Kesinlikle doğru,duruma göre davranıcaktır.Eğer RedBull önümüzdeki sezonlar böyle devam ederse takımda kalır diye düşünüyorum

  6. Mercedes GP kurulurken, Schumacher eğer emekli olursa yerine Vettel gelir tabi Red Bull bırakırsa diye bir tahminim vardı. Alman Rosberg – Alman Vettel milli takımı olurlardı diye de söylemiştim. Yalnız Hamilton'Un Schumacher yerine gelişiyle plan bozulsa da Vettel'in gelecek takımının Mercedes olabileceğini hala düşünüyorum.

  7. 2014 takım kadrosu konusundaki iddialara gelince…. Vettel'in Ferrari'ye gelmesi, anlaşması gereği takım arkadaşı kararı konusunda söz hakkına sahip Alonso tarafından onay aldı. Bununla birlikte İspanyol pilot, son zamanlarda birbirlerine övgüler yağdırsalar da Lewis Hamilton'ın gelişini kabul etmedi.

    Nasıl bir kaynak bu haberi ulaştırdı bilmiyorum ama tamamen yalan gibi geldi bana.Alonso Vettel'i istiyor,Hamilton'u istemiyor öyle mi ? Vettel'in Hamilton'dan daha baskın bir karakter olduğunu biliyor olsa gerek.

  8. 2014 takım kadrosu konusundaki iddialara gelince…. Vettel'in Ferrari'ye gelmesi, anlaşması gereği takım arkadaşı kararı konusunda söz hakkına sahip Alonso tarafından onay aldı. Bununla birlikte İspanyol pilot, son zamanlarda birbirlerine övgüler yağdırsalar da Lewis Hamilton'ın gelişini kabul etmedi.

    Bu kadar çok aynı şey söylenip de doğru çıkmadığını çok nadir gördük.O yüzden 2014 scuderia SANTANDER FERRARİ:Fernando Alonso-Sebastian Vettel gibi

  9. Vettel'in ayağına dünyalarıda serseler RedBull'dan ayrılmayı düşündüğünü sanmıyorum.Ancak böyle bir durum olduğunda eminim Ferrari ve McLaren arasında bir transfer savaşı başlayacaktır.

  10. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Senden ilk defa böyle bir yorum duydum, hayret.

  11. Ferrari%100 avatarı

    Ama bide Ferrari Massa ilen iki senelik anlaşma imzalarsa
    Zor ama bide olursa

  12. Hamilton'un Alonso'yu övmesi gayet yeni bir şey. Ferrari ile çok sayıda pilotun görüştüğünden hiç şüphem yok zira Massa'nın koltuğu her zaman sallantıda. Ama hiçbir pilotun bu yüzden bir anda Alonso'yu övgülere boğduğunu görmüyorum.

  13. hamilton Alonsoyu her zaman övüyor bu yeni bişey değil ki.Ayrıca Ferrariyle görüşmeyen pilot mu kaldı.Şumi bile o yaşlı haliyle görüşmüşken diğerleri neden görüşmesin.Senin ki sadece iddia.Haber linki verip ben iddia oynadım diye kendini övmene gerek yok.

  14. menajerler her zaman herkesle görüşür hamilton'un menajerlerinin ferrariyle görüşmesi hamiltonun orayı istediği anlamına gelmediği gibi schumacher bırakmak isterken bile menajerleri sauberle görüşmüştür. bu da scumi sauberde yarışmak istemişti anlamına gelmez. f1 de bunlar olağan şeylerdir menajerler herkesle görüşür.

  15. İkisinide RBR ye koyalım her yarış double izleyelim.

  16. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    bir kısmımız diazdan, bir kısmımız Lewis'ten hoşlanmıyor.
    Ama ortak paydamız f1 zevki ise.
    Bu iki adam aynı takım da bir daha yarışmalı.
    Her yarış manyak bir zevk olur.

    Bu tarz takım arkadaşlıkları olmayacak ise (savaş) takımlar tek pilot ile yarışsın. Harcamalar kısılır, tek pilota kanalize olunur. Bir hayli keyifli olur. Kumpaslar ve dedikodular son bulur. Olur yani.

  17. Hamilton'un Ferrari'ye gelmek istediğini ve bu yüzden Alonso'yu övmeye başladığını ben çok önceden tahmin etmiştim. http://www.trf1.net/formula1_haberler/28277-marko-dan-hamilton-ve-alonso-icin-ilginc-teori.html adresindeki haberde söz ettiğimi göreceksin. Şimdi Hamilton da Ferrari ile görüştüğünü doğruladığına göre bundan şüphe etmek için bir sebep kalmadı.

  18. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    çok büyük bir mucize olmassa vettel 2014'de kırmızı otomobil koltuğuna geçiyor diye biliriz

  19. ""2014 takım kadrosu konusundaki iddialara gelince"" diye başlayan cümleden epey etkilenmişsin.adı üstünde idddiiiaaa.handikap, sistem alt üst diye oynanan cinsi de var ya.

  20. Hamilton'a Alonso mani olmuş. O kadar övmüştü oysa, hepsi boşa gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir