2012 Kore GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

 

Red Bull RB8 – Arka karoser güncellemeleri

Red Bull, Kore’ye küçük resimde de görüldüğü gibi daha kısa bir karoser götürdü ve Cuma günü ana resimde görülen önceki düzenleme ile art arda çalışarak kıyaslama yaptı. Takım, inceleme sonrasında yeni uyarlamayı sıralama ve yarışta kullanma kararı aldı. Yeni, daha kısa olan sidepod profili, egzoz gazına farklı bir Coanda yolu gösteriyor ve arka kanattaki çifte DRS ile daha iyi bir bütün içinde çalışıyor. Red Bull, sezonun son yarışlarına CFD, rüzgâr tüneli ve pistteki testlerin uyum içinde çalıştığı sistemle güçlü giriyor.

 

Lotus E20 – Coanda etkili egzoz

Lotus da Coanda etkili egzozu kullananlar listesine eklendi. Ekip, Kore’de Cuma günü Raikkonen’in aracında yeni düzeni denedi. Bu sistemle Lotus, arka fren kanalları üzerinde ve difüzör kenarları etrafında egzoz gazının desteklediği hava akışı elde etti. Fin pilot, Coanda etkili egzozu ile hem sıralama hem de yarışta kullanırken takım arkadaşı Romain Grosjean eski, yeni uyarlamaya göre biraz daha fazla güç sağlayan sistemde kaldı.

 

Williams FW34 – Yeni ön kanat

Williams, Kore’ye yeni bir ön kanat tasarımı ile geldi. Bu kanatta farklı, daha geniş bir üst flap bölümü (1), düzenlenmiş uç plakalar (2) ve aracın merkezine yakın halde L şeklindeki bir flap (3) bulunuyor. Yeongam’da takım, Suzuka’da ortaya çıkardığı Coanda etkili egzoz karoserini kullanmadı

 

 


Yorumlar

  1. Mercedes Gp yine en çok güncelleme getiren takım olmuş! Bu gidişle şampiyon bile olurlar biraz yavaşlatsalar bari güncelleme gelişimini !!!
    Millet 5 senede uzaydan paraşütle atlıyor 😀 Bunlar 3 senede adam gibi bir araba yapamıyorlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir