BMW: "Şampiyonluk Konuşmaları için Çok Erken"

yazar:

kategori:

BMW Sauber’in tekni sorumlusu Willy Rampf, Kanada’da ilk yarışlarını kazanmalarının ardından takımın şampiyonluk şansı hakkında konuşmak için çok erken olduğunu söyledi.

Robert Kubica, Pazar günü takımının ve kendisinin ilk zaferine imza attı ve pilotlar şampiyonasında liderliğie yükseldi. BMW ise, Ferrari’nin sadece 3 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Ama bu duruma rağmen Rampf, şampiyonluğu düşünmek için henüz erken olduğunu söyledi.

Willy Rampf: "Konuşmak için çok erken olduğunu düşünüyorum. İlk zeferle birlikte şimdiye kadar yaptıklarımızla gurur duyuyoruz ve ilk iki sırayı almak, daha da iyi oldu. Bu, hayal edeceğiniz şey. Dünya şampiyonluğunu düşünmek hoş ama henüz fazla erken."

BMW motor sporları sorumlusu Theissen ise, büyük şeyler düşünmeden önce her yarışı ayrı ayrı değerlendirdiklerini ifade etti.

Mario Theissen: "Bakalım. Her yarışa tek başına bakıyoruz ve şimdi orada ne yapabileceğimizi görmek için Magny Cours’a odaklandık."

"Görevler kesinlikle başarılmıştır. Şimdi her şey zirvede."

Theissen ayrıca, Kubica’nın şimdiye kadarki güçlü performansının ardından yarışı kazanmasına şaşırmadığını belirtti.

Theissen: "Şaşırmadım. Melbourne’den bu yana güçlü bir performans ortaya koyuyor ve bir yarışı kazanmak üzere olduğunu açıktı."

Rampf, kazandıkları zafere rağmen gerçekçi olmaya devam etmeleri gerektiğini düşünüyor ve Ferrari ile McLaren’in hâlâ tempo açısından BMW’den bir adım önde olduğunu kabul ediyor.

Rampf: "(Sıralamanın) Hâlâ aynı olduğunu düşünüyorum. Sezonun başlangıcından itibaren çok güçlü üç takım var ve Ferrari ile McLaren, hâlâ denkler ve biraz bizim önümüzdeler. Durum hâlâ böyle. Manzaranın gerçekten değişmediğini düşünüyorum."

"Gerçekçi olmak zorundayız. Normalde, onlar bizden biraz daha iyi ve bugün, pit yolunun sonundaki kazadan faydalandık ama bu, oyunun bir parçası."

"Eğer kazanmak istiyorsanız, herşey mükemmel olmalıdır ve bizde olan da buydu. Bazı diğer takımlar, pek şanslı değildi"


Yorumlar

  1. gökhan biz en azından 2 pilotumuzla puan alıyoruz ama sizin pilotlardan biri kaza yapılacak en aptalca yerde kaza yapar diğeri önündeki toro rossoyu geçemez ve aradaki 17 puan fark umarım dediklerim senin kafanda birşey uyandırmıştır BMW'nin gücünü kabul et mclaren geçen sene ferrariden bilgiler çalmasaydı durumları yine bu sezonki gibi olucaktı 🙂

  2. Ya kıskanmayalım tabelaya bakın tabelaya. Tek yarışlık olsaydı burda olmazdık. Kıskanmayıp tabelaya bakalım.

  3. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Kendileride biliyor şansa bir galibiyet aldıklarını..

  4. Mustafa Sar avatarı

    GERÇEKÇİ OLABİLİR MİSİNİZ BİRAZ..
    HER YARIŞTA LEWİS RAİKKONEN'E ÇARPARSA …
    BMW ŞAMPİYON OLUR…
    mc laren 1. olacaksa bmw şampıyon olsun..

  5. Gerçekçi bir açıkmlama ama şampiyonluk için gereken her şeyi uyguluyorlar bu ayrı bir konu. Öndeki pilotlar hep hata yaparsa şansları çok yükselir… Bu da olayın ayrı tarafı.

  6. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    Gerçekçi olarak yaklaşımlarını takdir ediyorumş,bununla beraber şampiyonluk için henüz erken olduğunu kabul etmek lazım,her zaman pit yolunda böyle kazalar olmaz,zaten kanadada BMW için podyum garanti ancak galibiyet zordu,ama buda oyunun içerisinde olan şeyler ilk galibiyetlerini kutluyorum,tadını çıkarsınlar,bu onların hakkı…

  7. Helal olsun, bu basarilarina sapka cikartilir, baska yoruma gerek yok..

  8. Rakkathebest  avatarı

    bu senekı hedeflerınede ulastılar…sanırım seneye ferrari ve mercedes i daha zor bi yıl bekliyor tabi bu yeni duzenlemeler beraber baska bi supriz de cıkabilir

  9. tolga soydan avatarı

    gerçekçi bana göre.şampiyon olmaları zor.onların kötü yarışları olucak.ferrari ve mclaren BMW nin önünde zaten.

  10. çok mütevazi bir açıklama olmuş BMW yetkililerini kutluyorum bu zafere ihtiyacımız vardı ve kazandık GO BMW darısı heidfeld'in başına yarışın 3 kahramanından biriydi (kubica massa heidfeld) 8. sıradan başladı ve mükemmel bir strateji ile 2. oldu buda onun kalitesiz değil aksine mükemmel bir pilot olduğunu gösteriyor oda bu sezon 1 yarış kazanacak buna inanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir